تیتر امروز

پیشنهاد مذاکره جامع با آمریکا/ باقی: لایحه جدید دولت، خفقان و انسداد/ تهدید ۳ کشور اروپایی برای فعال‌شدن مکانیسم ماشه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

پیشنهاد مذاکره جامع با آمریکا/ باقی: لایحه جدید دولت، خفقان و انسداد/ تهدید ۳ کشور اروپایی برای فعال‌شدن مکانیسم ماشه

این صد و دوازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
محمد درویش: ۸۰ درصد آب در تهران صرف شرب می‌شود، نه کشاورزی/مدال برنز فرونشست زمین، نصیب ایران شد/ ورود فاضلاب مشهد به زمین‌های کشاورزی کشور را درگیر سونامی سرطان کرده
بررسی و تحلیل پیدایش بحران آب در کشور با کارشناس ارشد محیط زیست

محمد درویش: ۸۰ درصد آب در تهران صرف شرب می‌شود، نه کشاورزی/مدال برنز فرونشست زمین، نصیب ایران شد/ ورود فاضلاب مشهد به زمین‌های کشاورزی کشور را درگیر سونامی سرطان کرده

محمد درویش نامی آشنا برای دوست داران و طرفداران محیط زیست است اما به دلیل اظهارنظرهایش درباره وضعیت محیط زیست در کشور به چهره مردمی تبدیل شده است، او مهمان هفتمین سری از برنامه تیتر بود.
ریال دیجیتال؛ انقلابی در پرداخت‌ها/ تب پمپ آب، گرانی تا ۴۰ درصد!/ کاسبی تازه با اخراج اتباع
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

ریال دیجیتال؛ انقلابی در پرداخت‌ها/ تب پمپ آب، گرانی تا ۴۰ درصد!/ کاسبی تازه با اخراج اتباع

این بیستمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...
عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در دومین جلسه شورای ملی سالمندان مطرح کرد

سالمندان نباید برای تامین حداقل‌ها با بحران رو‌به‌رو شوند

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در دومین جلسه شورای ملی سالمندان گفت: سالمندان نباید برای تامین حداقل‌های مورد نیاز خود با بحران روبرو شوند.

کد خبر: ۱۸۷۸۳۳
۱۶:۱۱ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۴

سالمندان نباید برای تامین حداقل‌ها با بحران رو‌به‌رو شوند

دیدارنیوز: معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه باید راهبرد عزت، منزلت و کرامت را در برخورد با سالمندان در جامعه دنبال کنیم تصریح کرد: رسالت همه ما تکریم سالمندان مجرب و مکرم و همچنین بهره‌گیری مطلوب از تجارب ارزشمند آنان است.

محمدرضا عارف در دومین جلسه شورای ملی سالمندان که در سالن شهید فیاض‌بخش سازمان بهزیستی کشور برگزار شد با بیان اینکه حوزه اجتماعی با توجه به ارزش‌های انقلاب و راهبرد‌های نظام باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد ادامه داد: سالمندان و بازنشستگان برجستگان و سرمایه ارزشمند و ملی کشور هستند که چند دهه تلاش‌ها، تجارب و علم با خود به همراه دارند که باید از این سرمایه استفاده کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی مجموعه‌ای از اقشار نخبه کشور با ویژگی‌ها، مشکلات و ظرفیت‌های خاص هر قشر را تحت پوشش قرار داده است ادامه داد: باید این ظرفیت اقشار مختلف کشور شناسایی شود و از آن بهره گرفت.

عارف با تأکید بر ضرورت اتخاذ روش‌های مناسب در برخورد با سالمندان بیان کرد: بازنشستگان از همان روز اول بازنشستگی با یک حکم اداری بازنشستگی رو‌به‌رو می‌شوند و تا چند ماه حقوقی دریافت نمی‌کنند و سپس دریافتی آنها نیز به یک سوم کاهش می‌یابد که با افزایش هزینه‌ها و افت شدید در پرداخت‌ها تا قبل از بازنشستگی مورد احترام ویژه بودند، اما پس از آن اعتنایی به آنان نمی‌شود و این در حالیست که ما هرچه داریم مدیون زحمات سالمندان و بازنشستگان کشور است.

وی ادامه داد: راهبرد ما در برخورد با سالمندان حفظ عزت، منزلت و کرامت است و نباید سالمندان برای تأمین حداقل‌های مورد نیاز خود با بحران رو‌به‌رو شوند و سازوکار دقیق دنبال کنیم که زمانی یک فرد به مرز بازنشستگی رسید نگران هزینه‌های خود نباشد.

عارف با بیان اینکه با ورود به مرحله بازنشستگی دوران بهره‌برداری از تجارب یک فرد شروع می‌شود گفت: ۳۰ سال اول کاری بهره‌اندوزی است و در زمان بازنشستگی باید از تجارب آنان استفاده کرد و سازوکار بهره گیری از این سازوکار معنوی را نداریم.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ارائه خدمات به بازنشستگان یک فرض و الزام است، اما باید دید به چه صورت می‌توانیم از سرمایه و تجربه ارزشمند بازنشستگان و سالمندان در بخش‌های مختلف استفاده کنیم و سازوکار نحوه بهره‌گیری از این سرمایه معنوی و ارزشی تعبیه شود و باید نخبگان و صاحبنظران چاره‌اندیشی کنند که جوانان چگونه با سالمندان رفتار کنند.

وی با اشاره به اینکه در دو دهه آینده جمعیت سالمندان با تعریف بالای ۶۰ سال به ۲۵ درصد خواهد رسید گفت: چگونگی بهره‌برداری از این جمعیت در مقایسه با ۷۵ درصد دیگر جامعه حائز اهمیت اساسی است که باید چگونگی بهره‌گیری تجارب آنان در حل مشکلات و برنامه‌های توسعه بررسی شود.

وی با تأکید بر اینکه باید برای زندگی بانشاط و مؤثر سالمندان و بازنشستگان در جامعه برنامه ریزی شود چراکه کشور به تجارب ۳۰ ساله آنان نیاز دارد گفت: باید یاد بگیریم با سالمندان چگونه برخورد کنیم و با توجه به اینکه الگوی زندگی ایران در حال تغییر است و نمی‌دانیم تا چه میزان با فرهنگ کنونی سازگار است و با توجه به جایگاه بالای سالمند در فرهنگ ایران و اسلامی نباید به گونه‌ای عمل شود که جوانان رفتار خود در برخورد با سالمندان را توجیه کنند که احساس مسئولیت نسبت به سالمندان نداریم و ضرورت دارد احترامی که به سالمندان در فرهنگ ایرانی و اسلامی وجود دارد احیا و تقویت شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح سلامت اجتماعی محله محور موسوم به (سلام) در دولت چهاردهم افزود: دولت وفاق ملی از ابتدای آغاز به کار تمرکززدایی و واگذاری مسئولیت‌ها به مردم در چارچوب و اختیارات قانونی را در دستور کار قرار داده است که در جنگ ۱۲ روزه نیز این الگو به خوبی عمل کرد و استانداران وزرا اختیار کامل داشتند و نشان دادند اعتماد به مردم و واگذاری امور کیفیت عملکرد را بالا می‌برد.

عارف با بیان اینکه در طرح محله محوری بر این باور هستیم که در برنامه‌های راهبردی و تصمیم‌سازی باید از محله شروع کنیم گفت: دولت چهاردهم در واگذاری اختیارات و مسئولیت‌ها به ویژه در جنگ ۱۲ روزه تا سطح شهر‌ها و فرمانداری‌ها به جلو آمد و حال باید به سمت محله حرکت کنیم که تا چه میزان برای حل مشکلات اختیارات داشته باشیم.

وی با تأکید بر اینکه موضع دولت چهاردهم توسعه مردم محور است خاطرنشان کرد: در شعار اعلام می‌کنیم مردم صاحب انقلاب هستند، اما باید در عمل دو طرف وظایف خود را انجام دهند و مردم نیز به دولت پیشنهاد و راهکار دهند که باید از این تفاهمنامه بین وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و آموزش و پرورش در اجرای طرح سلامت اجتماعی محله محور قدردانی کرد که این دو وزارتخانه پایگاه‌های مردمی خوبی دارند و با همه خانواده‌های کشور در ارتباط هستند و می‌توانند الگوی موفقی از محله محوری در اداره کشور داشته باشیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت ارائه خدمات جدی به سالمندان و همچنین حفظ عزت آنان در سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف ادامه داد: باید از هر سازوکاری که با فرهنگ ایرانی در راستای بهبود وضعیت زندگی سالمندان وجود دارد استفاده کنیم و ارائه خدمات در خانواده‌ها به سالمندان داوطلبانه باشد و طبق فرهنگ ایرانی خانواده و سالمند تحت هر شرایطی محترم است و دولت باید ابزار این خدمت را فراهم کند.

همچنین در این جلسه تفاهمنامه طرح سلامت اجتماعی محله محور (سلام) بین وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و آموزش و پرورش امضاء شد و در ادامه آیین‌نامه اجرایی ساماندهی امور سالمندان به تصویب رسید.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۶ مرداد
امروز دوشنبه ۰۶ مرداد
امروز دوشنبه ۰۶ مرداد
امروز دوشنبه ۰۶ مرداد