تیتر امروز

محمدامیرقدوسی: چه کسی اجازه تحکم در مساله حجاب را به «رسایی» داده/ تقابل عرف و شرع هیچ وقت حل نشد/اجبار در دین بحران‌زاست
تحلیل اظهارنظرها درباره ارسال پیامک های حجاب با یک حقوقدان و استاد دانشگاه:

محمدامیرقدوسی: چه کسی اجازه تحکم در مساله حجاب را به «رسایی» داده/ تقابل عرف و شرع هیچ وقت حل نشد/اجبار در دین بحران‌زاست

ارسال پیامک های حجاب برای مردم در برخی از استان‌ها بهانه ای شد تا در نخستین برنامه از سلسله برنامه "تیتر" به سراغ محمدامیر قدوسی، حقوقدان و استاد دانشگاه برویم و آنچه تا به امروز اتفاق...
دور چهارم مذاکرات پایان یافت/ بقائی از مذاکرات دشوار و مفید گفت
گفتگوهای تهران و واشنگتن امروز در عمان برگزار شد

دور چهارم مذاکرات پایان یافت/ بقائی از مذاکرات دشوار و مفید گفت

دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا پس از یک هفته تعویق، امروز (یکشنبه) در مسقط برگزار شد. مردم ایران که در سال‌های اخیر بحران‌های اقتصادی و حالا کمبود برق، آب و انرژی را کاملا حس می‌کنند در انتظار...
رئیس نمایشگاه کتاب بغداد بیان کرد

عراقی‌ها به سعدی و خیام علاقه دارند

عبدالوهاب الراضی، رئیس اتحادیه ناشران عراق و رئیس نمایشگاه کتاب بغداد می‌گوید که مردم عراق شاعر بزرگ، سعدی و رباعیات خیام را خیلی می‌پسندند.

کد خبر: ۱۸۴۰۹۸
۱۰:۲۵ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴

عراقی‌ها به سعدی و خیام علاقه دارند

دیدارنیوز: رئیس نمایشگاه کتاب بغداد با بیان اینکه شاعران و نویسندگان ایرانی بسیاری در عراق شناخته‌شده هستند، می‌گوید: مردم عراق شاعر بزرگ، سعدی و رباعیات خیام را خیلی می‌پسندند.

عبدالوهاب الراضی، رئیس اتحادیه ناشران عراق و رئیس نمایشگاه کتاب بغداد که در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرده است، در گفت‌و‌گو با ایسنا، درباره آشنایی‌اش با نشر ایران می‌گوید: از آنجایی که کار ما نمایشگاهی و کتاب است با خیلی از ناشران ایرانی ارتباط داریم و با ناشران کودک همکاری می‌کنیم و شناخت خوبی از آن‌ها داریم. 

 او با بیان اینکه برای بار چندم است که در نمایشگاه کتاب تهران شرکت می‌کند، در مقایسه نمایشگاه کتاب تهران با نمایشگاه کتاب بغداد گفت: فرق بسیاری بین آنها وجود دارد. نمایشگاه کتاب تهران نسبت به نمایشگاه کتاب بغداد، خیلی بزرگتر است. نمایشگاه کتاب تهران دولتی است و دولت امور آن را تنظیم می‌کند؛ اما نمایشگاه بغداد خصوصی است و فضای کوچک‍تری برای انجام کار‌ها داریم.

 رئیس اتحادیه ناشران عراق درباره وضعیت کتاب در کشور عراق نیز توضیح داد: وضعیت چاپ کتاب در عراق مانند ایران در حال پیشرفت است، البته هزینه‌های چاپ کتاب و نشر در عراق بیشتر است.

 او درباره اینکه بیشتر چه کتاب‌هایی از ایران به عراق می‌رود، بیان کرد: کتاب‌های مختلفی به عراق می‌آید؛ کتاب‌های تاریخی، دینی و معارف. همه نوع کتابی می‌آید. عراقی‌ها علاقه زیادی به کتاب خواندن دارند و به کتابخوانی معروفند و کتابی‌هایی را که می‌آید دوست دارند ببینند و بخوانند و به کتاب اهمیت می‌دهند. اینگونه نیست که بگویم کتاب‌هایی با موضوع خاص به عراق می‌آید.

عبدالوهاب الراضی درباره اینکه کدام نویسنده و شاعر ایرانی در عراق بیشتر شناخته‌شده است، اظهار کرد: خیلی‌ها هستند؛ یکی دوتا نیستند که بتوانم نام ببرم. اما شاعر بزرگ، سعدی و رباعیات عمر خیام را خیلی می‌پسندند. کتاب‌هایی از آنها در عراق منتشر شده است. (توضیح مترجم: شاعری، چون سعدی در عراق خیلی طرفدار دارد. در نمایشگاه کتاب عراق می‌دیدم هرچقدر کتاب درباره آنها می‌آمد، به فروش می‌رفت.)

 او افزود: کتاب‌های دینی که در ایران نوشته شده در بازار عراق مورد پسند واقع شده است. نمی‌توانم یک کتاب را بگویم. 

 رئیس نمایشگاه کتاب عراق درباره ادبیات معاصر ایران و شاعرانی، چون فروغ فرخزاد، نیما یوشیج و سهراب سپهری و اینکه آیا این شاعران هم در این کشور شناخته‌شده هستند، اظهار کرد: اسم‌هایشان را شنیده‌ایم و نامشان به گوشمان خورده است، اما چون کتابی از آنها به عربی نبوده است، اطلاع زیادی از آنها نداریم. دوست داریم کتابی درباره آنها باشد و بخوانیم و بدانیم چه شعر‌هایی دارند. 

 او درباره اینکه آیا تصمیم دارند تا ادبیات معاصر ایران (چه داستان و چه شعر) را به زبان عربی در عراق ترجمه کنند، اظهار کرد: طی حضورمان در نمایشگاه کتاب تهران می‌خواهیم قرارداد‌هایی را امضا کنیم و کتاب‌هایی را به عربی ترجمه کرده و با ناشران همکاری بیشتری داشته باشیم.

عبدالوهاب الراضی درباره اینکه در سال‌های اخیر از ادبیات داستانی عراق در ایران کتاب‌هایی ترجمه شده و ادبیات می‌تواند مسیری برای تعامل فرهنگی باشد، گفت: یکی از برنامه‌های ما همین است تا رمان و داستان از ایران با خودمان ببریم.

برچسب ها: سعدی خیام عراق
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۲۲ ارديبهشت
امروز دوشنبه ۲۲ ارديبهشت
امروز دوشنبه ۲۲ ارديبهشت
امروز دوشنبه ۲۲ ارديبهشت