
منصور آرامی، نایب رئیس سابق کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه جان هر ایرانی باید برای مدیران مهم باشد، درباره فاجعه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس گفت: حاکمیت مسئول این اتفاقها است. باید برای ما جان هر فرد ایرانی مهم باشد. زمانی که یک زخم روی بدن یک ایرانی میافتد، باید برای ما مدیر و مسئول مهم باشد. این قبیل اتفاقها به بیت المال نیز خسارت وارد میکند. بیمهها و دستگاههای دولتی باید خسارتها را جبران کنند.
دیدارنیوز: نایب رئیس سابق کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: قصور در حادثه بندر شهید رجایی محرز شده است و لازم است که با مسببان این اتفاق برخورد شود.
منصور آرامی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری برای پیگیری دقیق ابعاد حادثه بندر شهید رجایی، بیان کرد: حادثه بندر شهید رجایی اتفاق تلخی بود. مقام معظم رهبری تاکید داشتند که اگر قصور و سهل انگاری رخ داده است باید توسط دستگاههای نظارتی و متولی به سرعت به آن رسیدگی شود. زمانی که چنین اتفاقی در کشور رخ میدهد که خسارتهای جانی و مالی به همراه دارد، جامعه تحت تاثیر قرار میگیرد. این قبیل حوادث هم به کشور خسارت وارد میکند و هم جان انسانها را میگیرد.
جان هر ایرانی باید برای مدیران مهم باشد
وی در ادامه اظهار کرد: حاکمیت مسئول این اتفاقها است. باید برای ما جان هر فرد ایرانی مهم باشد. زمانی که یک زخم روی بدن یک ایرانی میافتد، باید برای ما مدیر و مسئول مهم باشد. این قبیل اتفاقها به بیت المال نیز خسارت وارد میکند. بیمهها و دستگاههای دولتی باید خسارتها را جبران کنند. فلذا آنچه که باید برای ما در اولویت باشد، پیشگیری است. نباید اجازه دهیم که این قبیل اتفاقات در کشور رخ دهد.
با پیشگیری میتوان هزینههای جانی و مالی را به حداقل رساند
نماینده سابق مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: به اعتقاد بنده اولین موضوع، پیشگیری است. این قبیل اتفاقها مانند بیماریهایی است که برای بدن انسان رخ میدهد. اگر پیشگیری کنیم خسارتها و هزینههای آن کمتر است. حتی در خصوص حوادث غیرمترقبه ما باید عوامل پیشگیرانهای داشته باشیم که این حوادث خسارت کم تری داشته باشد. حادثه انفجار بندر شهید رجایی که دیگر حادثه غیر مترقبه نیست. اگر در یک کانتینری ماده آتش زا قرار دارد در وهله اول باید این نگاه را داشته باشیم که در جای ایمن قرار گیرد. در وهله دوم باید نگاه کنیم که اگر آتش سوزی شد چگونه به سرعت آن را خاموش کنیم.
با انداختن تقصیر به گردن یکدیگر مشکلی حل نمیشود
وی در ادامه تاکید کرد: در خصوص حوزه پیشگیری در کشور بسیار کم کار شده است. اتفاقات تلخی که در معدن، راه آهن و بندر رخ داد حاکی از این واقعیت است. بخش زیادی از این حوادث به خاطر عدم رعایت نکات پیشگیرانه است. موضوع HSE در مجموعههایی مانند بنادر، راه آهن و همه دستگاهها حائز اهمیت است. باید ببینیم در بحث امنیت کارکنان چقدر کار کردیم و چقدر کار میکنیم. اینکه تقصیر را مدام به گردن یکدیگر بیاندازیم مشکلی حل نمیشود.
باید با مسببان حادثه بندر شهید رجایی برخورد شود
وی افزود: این اتفاق ممکن است فردا هم رخ دهد. باید به نکات پیشگیری توجه کنیم. در این حادثه قصوری اتفاق افتاده است. در اطلاعیهای که وزارت کشور صادر کردآمده بود که قصور محرز است. اینکه اطلاعات درستی از کانتینر داده نشده بود، محرز است. حتما باید با مسببان آن برخورد شود. ما خسارت زیادی دیدیم. جان آدمها از بین رفته است و خسارت مادی به بندر وارد شده است. از همه مهمتر پیشگیری است. ما یک کشور پنهاور هستیم که بنادر، فرودگاهها و پالایشگاهها متعدد داریم. نباید از کنار این حوادث ساده عبور کنیم. موضوع ایمنی، محیط زیست، سلامت باید برای مسئولان اهمیت داشته و با جدیت دنبال کنند.