تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حمید حاج‌اسماعیلی، کارشناس بازار کار مطرح کرد

تحمیل فشار تورم خوراکی‌ها به خانوار‌های کارگری/ یک خانواده چطور می‌تواند گذران زندگی داشته باشد؟!

حمید حاج‌اسماعیلی، کارشناس بازار کار با بیان اینکه گرانی مواد خوراکی بیشتر فشار معیشتی را به مردم وارد می‌کند، گفت: زمانی که سفره مردم روزانه کوچکتر می‌شود و سبد خانوار‌ها به هر سبکی سبک تر، چطور می‌توان گفت که تورم کنترل شده است در حالی که بیشتر خانوار طبقه کارگری با توجه به وضعیت قیمت‌ها توان خرید اکثریت مواد خوراکی را از دست داده‌اند.

کد خبر: ۱۸۲۹۷۲
۱۲:۱۳ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۴

تحمیل فشار تورم خوراکی‌ها به خانوار‌های کارگری/ یک خانواده چطور می‌تواند گذران زندگی داشته باشد؟!

دیدارنیوز: یک کارشناس بازار کار می‌گوید: زمانی که سفره مردم روزانه کوچکتر می‌شود و سبد خانوار‌ها به هر سبکی سبک تر، چطور می‌توان گفت که تورم کنترل شده است در حالی که بیشتر خانوار طبقه کارگری با توجه به وضعیت قیمت‌ها توان خرید اکثریت مواد خوراکی را از دست داده‌اند.

امروز همه به این مسئله اذعان دارند که میزان دستمزد‌ها در ایران هیچ تطابقی با افزایش قیمت‌ها در جامعه ندارد و روند قیمت خوراکی‌ها در بازار وضعیت نگران کننده‌ای را برای اقشار مردم به ویژه کم درآمد‌ها و قشر متوسط جامعه ایجاد کرده است، به طوری که بررسی روند قیمت مواد غذایی و کالا‌های خوراکی در بازه زمانی فروردین تا پایان بهمن ۱۴۰۳، حاکی از آن است که تقریباً همه انواع آنها رشد قیمتی چشمگیری داشته‌اند.

سال ۱۴۰۳ سخت و گران گذشت
در فروردین ۱۴۰۳ هر کیلو برنج ایرانی با قیمت ۱۱۲ هزار تومان به فروش می‌رسید، اما در بهمن ۱۴۰۳، قیمت این محصول به ۱۴۸ هزار تومان رسید که نشان‌دهنده رشد ۳۲ درصدی قیمت این محصول نسبت به فروردین ماه است.

گوشت گوسفند که فروردین ماه سال گذشته با قیمت ۵۹۲ هزار تومان عرضه می‌شد، در بهمن ماه با نرخ رشد ۱۶ درصدی، با قیمت ۶۸۸ هزار تومان در میادین میوه و تره‌بار عرضه شد.

قیمت‌ها در گروه قند و شکر هم ثابت باقی نماندند؛ به طوری که قیمت هر کیلو قند نسبت به روز‌های ابتدایی سال ۱۴۰۳ رشد ۴۰ درصدی و هر کیلو شکر هم نسبت به ابتدای سال رشد ۳۰ درصدی را پشت سر گذاشتند.

سال ۱۴۰۴ و تورم جدید خوراکی‌ها
حالا با این افزایش قیمت‌ها به ویژه در بخش مواد غذایی و مورد نیاز مردم، تکلیف اقشار کم درآمد جامعه چیست؟ کارگران با افزایش ناچیز دستمزد چطور می‌توانند امروز خود را به فردا برسانند؟ هزینه‌های تحمیلی به سفره‌های مردم چقدر سلامتی آنها را به خطر می‌اندازد؟

در همین رابطه، حمید حاج‌اسماعیلی، کارشناس بازار کار در گفت‌و‌گو با اقتصاد ۲۴ با اشاره به عدم برقراری توازن بین دستمزد و نرخ تورم، گفت: همواره سفره مردم و سبد خانوار‌ها تعیین کننده وضعیت معیشت و درآمد آنهاست.

وی تصریح کرد: زمانی که سفره مردم روزانه کوچکتر می‌شود و سبد خانوار‌ها به هر سبکی سبک تر، چطور می‌توان گفت که تورم کنترل شده است در حالی که بیشتر خانوار طبقه کارگری با توجه به وضعیت قیمت‌ها توان خرید اکثریت مواد خوراکی را از دست داده‌اند.

حاج اسماعیلی با تاکید بر اینکه نگاه دولت چهاردهم به وضعیت درآمد و معیشت مردم تغییری با سایر دولت‌ها ندارد، گفت: امروز موضوع ارائه کالابرگ به دهک‌های یک تا هفت شاید یک روش حمایتی باشد، اما باید پذیرفت که با این رقم‌های یارانه‌ای ناچیز، یک خانواده کارگری چطور می‌تواند گذران زندگی داشته باشد؟!

کارشناس بازار کار ادامه داد: گرانی مواد خوراکی بیشتر فشار معیشتی را به مردم وارد می‌کند. یک خانوار کارگری اگر مورد حمایت قرار نگیرد نمی‌تواند با توجه به نرخ‌های تعیین شده و دستمزد‌های پایین‌تر از نرخ تورم، نیاز سفره‌های خود را تامین کند.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها