تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور خبر داد

کاهش ۴۱ درصدی بارش‌ها و وضعیت بحرانی ذخایر سد‌ها

عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور از کاهش ۴۱ درصدی بارش‌ها در سال آبی جاری خبر داد و نسبت به وضعیت بحرانی ذخایر سد‌ها هشدار داد.

کد خبر: ۱۸۱۴۰۰
۱۲:۳۷ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۳

کاهش ۴۱ درصدی بارش‌ها و وضعیت بحرانی ذخایر سد‌ها

دیدارنیوز: سخنگوی صنعت آب کشور از کاهش ۴۱ درصدی بارندگی نسبت به میانگین درازمدت و افت شدید ذخایر سد‌ها در برخی مناطق خبر داد و نسبت به بحران آبی در استان‌های کم‌بارش هشدار داد.

عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور از کاهش چشمگیر بارندگی در سال آبی جاری خبر داد و اظهار کرد: براساس شبکه مبنای وزارت نیرو، میزان بارش‌های کشور از ابتدای مهرماه تا ۱۷ اسفند، به ۹۳.۸ میلی‌متر رسیده که این میزان نسبت به میانگین درازمدت (۱۵۷.۸ میلی‌متر) کاهش ۴۱ درصدی را نشان می‌دهد، همچنین نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۲۱ درصد کاهش به ثبت رسیده است.

وی افزود: این کاهش بارندگی (در طول دوره سرد سال) اثر مستقیم بر وضعیت ذخایر سد‌ها گذاشته است، به‌طوری که حجم آب موجود در مخازن سد‌های کشور نسبت به سال گذشته ۷ درصد افت داشته و اکنون به ۲۲.۰۹ میلیارد مترمکعب رسیده است.

بزرگ‌زاده با بیان اینکه ورودی آب به سد‌ها کاهش معناداری را تجربه کرده است، ادامه داد: ورودی آب از ابتدای سال آبی تاکنون ۸.۷ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد کاهش نشان می‌دهد، همچنین خروجی آب نیز با کاهش ۲ درصدی به ۱۱.۱۶ میلیارد مترمکعب رسیده است.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به شرایط بحرانی برخی مناطق، اظهار داشت: استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمانشاه و اصفهان از جمله استان‌هایی هستند که بیشترین کاهش بارندگی را داشته‌اند. به‌عنوان مثال، میزان بارش‌ها در استان هرمزگان ۷۷ درصد و در سیستان و بلوچستان ۷۲ درصد کمتر از حد نرمال ثبت شده است.

وی همچنین به وضعیت سد‌های مهم کشور اشاره کرد و گفت: برخی سد‌ها مانند شمیل و نیان، امیرکبیر، زاینده‌رود و استقلال میناب، کاهش شدید ذخایر آبی را تجربه کرده‌اند. برای نمونه، ظرفیت پرشدگی سد امیرکبیر اکنون تنها ۶ درصد است که اختلاف پرشدگی ۶۰ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.

بزرگ‌زاده با تاکید بر لزوم مدیریت مصرف آب در بخش‌های شرب، کشاورزی و صنعت، تصریح کرد: با توجه به کاهش شدید منابع آبی، لازم است که هم شهروندان و هم مسئولان با جدیت بیشتری نسبت به مصرف بهینه آب اقدام کنند.

وی در پایان با هشدار نسبت به پیامد‌های ادامه این روند افزود: اگر وضعیت بارندگی در ماه‌های آینده بهبود نیابد، احتمال بروز تنش آبی در تابستان سال آینده افزایش خواهد یافت، بنابراین، توجه به برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی و اصلاح الگوی مصرف یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر