تیتر امروز

ابوالقاسم دلفی: شرایط عمومی حاکم بر منطقه سخت، خطرناک و پیچیده است/ نه تنها با اروپا گفت‌و‌گو نکردیم که تضاد و تنش دوجانبه را پس از فعال شدن اسنپ بک افزایش دادیم/ فرصت دیپلماتیک بعد از جنگ تا امروز برای تهران از دست رفت/ باید فرصت گفت‌و‌گو با آمریکا را غنیمت دانسته و به سرعت از آن استفاده کرد
در گفت‌وگوی دیدار با سفیر پیشین ایران در فرانسه مطرح شد

ابوالقاسم دلفی: شرایط عمومی حاکم بر منطقه سخت، خطرناک و پیچیده است/ نه تنها با اروپا گفت‌و‌گو نکردیم که تضاد و تنش دوجانبه را پس از فعال شدن اسنپ بک افزایش دادیم/ فرصت دیپلماتیک بعد از جنگ تا امروز برای تهران از دست رفت/ باید فرصت گفت‌و‌گو با آمریکا را غنیمت دانسته و به سرعت از آن استفاده کرد

سفیر پیشین کشورمان در فرانسه در گفت‌وگویی با دیدارنیوز، معتقد است که؛ ایران بعد از جنگ دوازده روزه و جمع‌بندی که از آن داشت، یک فرصت چندماهه دیپلماتیک را از دست داد و این فرصت به این شکل بود...
علی سمیعی: در شرایط اعتراض نقش روشنفکران تعیین کننده است/ در مطالبات و جنبش‌ها جنسیت مهم نیست/ باید بین جنبش، خیزش، شورش و انقلاب تفکیک قائل شد
گفت و گوی دیدار با یک کنشگر اجتماعی

علی سمیعی: در شرایط اعتراض نقش روشنفکران تعیین کننده است/ در مطالبات و جنبش‌ها جنسیت مهم نیست/ باید بین جنبش، خیزش، شورش و انقلاب تفکیک قائل شد

دیدارنیوز در سلسله گفت‌و‌گو‌های خود با موضوع بررسی دلایل اعتراضات دی‌ماه این بار با علی سمیعی، کنشگر اجتماعی گفت‌و‌گو کرد که در ادامه می‌خوانید.
کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!
در گفت‌وگوی دیدار با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!

دیپلمات پیشین کشورمان در دفتر سازمان ملل متحد در نیویورک در گفت‌وگویی با دیدارنیوز، معتقد است که به دلیل مشخص نبودن دلیل، بهانه و هدف حمله ترامپ به ایران، امکان اقدام نظامی آمریکا در شرایط فعلی،...
مراسم روز درختکاری با حضور شینا انصاری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست

بی‌توجهی به الزامات طبیعی، کارکرد حیاتی شهر‌ها را دچار زوال کرده است

شینا انصاری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم روز درختکاری گفت: همزیستی با طبیعت، شوربختانه در قرن اخیر با تقلید ناآگاهانه از الگوی ساخت و ساز غیربومی، بی‌توجهی به الزامات طبیعی، توسعه بی‌رویه و خارج از ظرفیت محیط زیست، کارکرد حیاتی شهر‌ها را دچار زوال کرده که معضلات بی‌شمار محیط زیستی شهر‌های بزرگ کشورمان حاصل این دگردیسی اشتباه بوده است.

کد خبر: ۱۸۱۱۸۳
۱۷:۳۲ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۳

بی‌توجهی به الزامات طبیعی، کارکرد حیاتی شهر‌ها را دچار زوال کرده است

دیدارنیوز: رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مدیریت پایدار فضا‌های سبز شهری با اتکا به خرد تاریخی و مذهبی ایرانیان در مواجهه با زیست بوم و با تکیه بر شرایط جغرافیایی و کمبود منابع آب موضوعی بسیار مهم برای ما در سازمان حفاظت محیط زیست است.

بعد از ظهر امروز (۱۴ اسفندماه) مراسم روز درختکاری با حضور شینا انصاری - رییس سازمان حفاظت محیط زیست - و سفیران کشور‌های ارمنستان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه، ژاپن، قزاقستان، رومانی و سازمان ملل، رییس برنامه عمران ملل متحد در ایران، رییس دفتر اپتیم، معاون سفیر امارات، معاون سفیر اذربایجان و کاردار نیجریه در باغ ملل پارک پردیسان برگزار شد.

شینا انصاری در این مراسم اظهار کرد: هفته درختکاری در ایران، یکی از مناسبت‌های مهمی است که با هدف توجه هر چه بیشتر به درختان به منزله ریه‌های زندگی، ریشه در آموزه‌های تاریخی و مذهبی این سرزمین دارد. تجربه‌های تاریخی ایرانیان از الفت و نزدیکی میان ایشان و طبیعت حکایت دارد.

وی اضافه کرد: آنان با آگاهی از ظرفیت‌های اقلیمی سرزمین، به ارزش درخت و رابطه انسان و طبیعت در شهر‌ها پی برده و اتفاقا در این عرصه پیشگام بوده‌اند. واژه «پردیس» که امروزه کاربردی جهانی یافته است، نشان از نزدیکی ایرانیان شهرنشین با درخت و باغ از گذشته‌های دور دارد. اصول و چارچوب حفاظت از باغ‌های قدیمی ایرانی، بیانگر توجه به محدودیت‌های اقلیمی همچنین دربردارنده ارزش‌ها و اعتقادات مذهبی ایرانیان است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: نگاهی به معماری شهر‌های قدیمی ایران نشان می‌دهد که اجداد ما برای تاب‌آوری در اقلیم خشک سرزمین چگونه زیسته‌اند، چگونه از طبیعت آموخته‌اند و با آن سازگار شده‌اند، چطور بی‌آنکه علم اکولوژی بخوانند، محدودیت‌های طبیعی را عالمانه درک کرده و خانه‌هایی ساخته‌اند که امروز به آن‌ها سازه‌های سبز و پایدار اطلاق می‌شود. حضور عناصری، چون بادگیر، شوادان، ساباط، بهارخواب، روشندان و... و استفاده از مصالح بوم‌آورد و فضا‌های سبز سازگار با اقلیم، بیانگر توجه خاص نیاکان ما به انطباق و سازگاری هرچه بیشتر محدوده‌های سکونتگاهی با مختصات اقلیمی بوده‌است.

انصاری تاکید کرد: آموزه‌های تاریخی پدران‌مان در حفر قنات، ساخت گودال باغچه، استفاده از آب باران همچون احداث آب‌انبار و مهم‌تر از همه طراحی باغ‌های ایرانی، دلالت بر وقوف آنان به ظرفیت‌های اقلیمی و اهمیت رابطه انسان و طبیعت داشت. با همین نگاه هوشمندانه و تعامل‌محور با طبیعت بوده که اجداد ما توانستند شرایط زیستی خود را برغم تمامی محدودیت‌ها و موانع با اقلیم‌های متنوع فلات ایران تطبیق دهند. این همزیستی با طبیعت، شوربختانه در قرن اخیر با تقلید ناآگاهانه از الگوی ساخت و ساز غیربومی، بی‌توجهی به الزامات طبیعی، توسعه بی‌رویه و خارج از ظرفیت محیط زیست، کارکرد حیاتی شهر‌ها را دچار زوال کرده که معضلات بی‌شمار محیط زیستی شهر‌های بزرگ کشورمان حاصل این دگردیسی اشتباه بوده است.

وی افزود: امروز می‌دانیم که شهر‌های ما با وجود همه محدودیت‌های اقلیمی برای ایجاد تعادل میان محیط‌های مصنوع و طبیعی و ایجاد مکان‌هایی برای برقراری ارتباط میان شهروندان با طبیعت به فضا‌های سبز مشجر نیاز دارند. به همین دلیل مدیریت پایدار فضا‌های سبز شهری با اتکا به خرد تاریخی و مذهبی ایرانیان در مواجهه با زیست بوم و با تکیه بر شرایط جغرافیایی و کمبود منابع آب موضوعی بسیار مهم برای ما در سازمان حفاظت محیط زیست است. استفاده از گیاهان سازگار با اقلیم و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی برای گسترش فرهنگ درختکاری و مراقبت از فضا‌های سبز و به‌خصوص باغات قدیمی از رویکرد‌های مهم امروز ماست.

انصاری در پایان گفت: امیدوارم درختی که امروز شما در پارک طبیعت پردیسان کاشته‌اید، با مراقبت همکاران من به بار بنشیند، قد بکشد و استوار بماند و یادگاری زیبا و ماندگار از حضور شما بزرگواران در کشور زیبای ایران باشد.

در ادامه آرمان خورسند - رییس مرکز بین الملل و امور کنوانسیون‌های محیط زیست - نیز ضمن نیز خیر مقدم به مدعوین از شرکت‌ها آن در این مراسم تشکر کرد و گفت: امروز در پارک پردیسان محل سازمان حفاظت محیط زیست جمع شدیم تا به نام کشور و ارگان‌های شما درخت بکاریم.

وی با تاکید بر فرهنگ دیرینه ایران در زمینه ارزش‌گذاری بر درختان گفت: در فرهنگ دیرینه خود برای درختان ارزش بسیاری قائل هستیم.

خورسند در پایان با اشاره به مراسم کاشت درختانبا حضور سفرا در باغ ملل اظهارکرد: این کار نشانه‌ای از اقدامات مشترک ما برای گسترش حفاظت از محیط زیست است.

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۱۲ بهمن
امروز يکشنبه ۱۲ بهمن
امروز يکشنبه ۱۲ بهمن
امروز يکشنبه ۱۲ بهمن
پرطرفدارترین ها