تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نیویورک‌تایمز در گزارشی به مواضع حماس اشاره کرد

اسرائیل به آتش‌بس پایبند نیست

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به اینکه حماس می‌گوید اسرائیل به آتش‌بس پاییند نیست، نوشت: «سه مقام اسرائیلی و ۲ میانجی که نامشان را فاش نساختند گفتند که این ادعا‌های حماس درست است.»

کد خبر: ۱۸۰۱۳۹
۱۷:۵۱ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۳

اسرائیل به آتش‌بس پایبند نیست

دیدارنیوز: روزنامه آمریکایی با استناد به تاکید اخیر حماس مبنی بر اینکه اسرائیل به مفاد توافق آتش‌بس اخیر طرفین پایبند نبوده نوشت، منابع صهیونیست و ۲ میانجی بر این موضع حماس صحه گذاشته و آن را تایید کرده‌اند.

جنبش حماس روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «حماس ملاحظات زیادی در مورد پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به توافق آتش‌بس دارد. یکی از مهم‌ترین دلایل پایبند نبودن اسرائیل، تخلفات روزانه مانند ادامه پرواز هواپیما‌های شناسایی است.»

او با بیان اینکه تیراندازی به سمت فلسطینی‌ها در مدت اجرای توافق ادامه داشت و تانک‌ها از مسافت مجاز فراتر رفتند، خاطرنشان کرد: «این تخلفات علاوه بر ممانعت از ورود کاروان‌ها، باعث جلوگیری از ورود تجهیزات سنگین و برخی تجهیزات پزشکی شده است. واضح است که اسرائیل با توجه به تأکید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر طرح آوارگی و پاکسازی قومی، متعهد به اجرای مرحله دوم نخواهد بود.»

طبق این بیانیه، آزادی اسرای اسرائیلی از غزه که قرار بود روز شنبه انجام شود، به تعویق افتاده است.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به بیانیه حماس مبنی بر پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به تعهداتش طبق توافق برای مرحله اول آتش‌بس همچون تخطی از تعهد خود به ارسال صد‌ها هزار چادر و دیگر اقلام بشردوستانه به نوار غزه نوشته است: «سه مقام اسرائیلی و ۲ میانجی که نامشان را فاش نساختند گفتند که این ادعا‌های حماس درست است.»

تعلل اسرائیلی‌ها

نیویورک تایمز در ادامه این گزارش تصریح می‌کند: «صرف نظر از این مواضع، مقام‌ها و مفسران می‌گویند این جنبه از مناقشه به شکلی نسبتا آسان در صورتی که اسرائیل اجازه به ورود کمک‌های بیشتر به غزه را بدهد قابل حل شدن است».

مساله جدی‌تر این درک کلی است که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تلاش دارد مذاکرات را تضعیف و تمدید آتش‌بس فراتر از اوایل مارس (مرحله اول) را با، اما و اگر مواجه کند.

اسرائیل به آتش‌بس پایبند نیست

۱۹ ژانویه توافق آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی اجرایی شد که سه مرحله‌ای بوده و هر مرحله ۴۲ روز طول خواهد کشید.

بر اساس توافق اولیه، مذاکرات مرحله دوم قرار بود در روز شانزدهم آتش‌بس، یعنی دوشنبه هفته گذشته آغاز شود. اما اسرائیل در اعزام هیأت مذاکره‌کننده خود به دوحه تأخیر کرد، به طوری که این هیأت روز یکشنبه هفته جاری به قطر رفت، اما درباره موضوع مرحله دوم مذاکرات رایزنی نکرد.

نیویورک تایمز نوشت: «به گفته پنج مقام اسرائیلی و یک مقام متعلق به یکی از کشور‌های میانجی، این هیأت متشکل از سه مقامی بود که سابق بر این مذاکره‌کننده‌های اسرائیلی را رهبری نکرده بودند و حکم آن‌ها تنها این بود که گوش کرده و مذاکره و رایزنی نکنند».

به گفته ۲ نفر از این مقام‌ها، هیات اسرائیلی به پیشنهاد کلی قطری‌ها درباره مرحله بعدی مذاکرات گوش کرده و سپس اعلام کرد که به اسرائیل برمی‌گردد.

این حرکت این تلقی را ایجاد کرده که نتانیاهو دارد تعلل می‌کند تا زمان بخرد تا اینکه بخواهد به طور جدی برای تمدید آتش‌بس تلاش کند.»

پیام حماس به نتانیاهو

«عومر دوستری» یک سخنگوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پاسخ به درخواست برای اظهار نظر ادعا کرد: «نتانیاهو به شکل خستگی ناپذیر در جهت بازگرداندن همه گروگان‌هایی که توسط سازمان تروریستی حماس نگهداری می‌شوند کار می‌کند. اسرائیل بعد از آن موضعش توسط کابینه تعیین شد یک تیم مذاکره کننده را با هدف بحث درباره تمدید توافق آتش‌بس اعزام خواهد کرد.»

نیویورک تایمز به مواضع کارشکنانه صهیونیست‌ها همچون این گفته نتانیاهو مبنی بر اینکه «حماس در پایان جنگ در قدرت باقی نمی‌ماند» و همچنین مواضع برخی اعضای اصلی ائتلاف نتانیاهو در راستای درخواست برای از سرگیری جنگ علیه حماس اشاره و تصریح می‌کند که این مواضع به رغم آنکه اکثر اسرائیلی‌ها خواستار تمدید آتش بس با هدف آزادی تعداد بیشتری از اسرا در ضمن باقی ماندن حماس در قدرت هستند مطرح شده‌اند.

همچنین نیویورک‌تایمز نوشت: «تحلیلگران می‌گویند تهدید روز دوشنبه در قبال کنار گذاشتن آتش‌بس تلاشی است که نه فقط با هدف تسریع تحویل محموله‌های کمک‌ها به غزه بلکه همچنین با هدف مجبور کردن نتانیاهو برای مذاکراتی جدی مطرح شده‌اند. همچنین به احتمال زیاد پاسخی به بیانیه‌های اخیر ترامپ درباره زدودن جمعیت از نوار غزه هستند؛ بیانیه‌هایی که هیچ آینده‌ای را برای فلسطینی‌ها در نظر نمی‌گیرد چه برسد به اینکه حماس را در دوره پساجنگ در این منطقه در نظر بگیرد.»

«مایکل میلشتاین» یک تحلیلگر اسرائیلی امور فلسطین گفت: «اعلامیه دیروز (حماس) نوعی سیگنال (خطاب به نتانیاهو و ترامپ) است مبنی بر اینکه اگر شما به طرح این درخواست‌ها ادامه دهید چندین بحران چشمگیر در کار خواهد بود.»

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها