تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
یادداشتی از مرتضی مکی

رفتار غیراخلاقی ترامپ

مرتضی مکی، در یادداشتی با عنوان «رفتار غیراخلاقی ترامپ» به سخنان اخیر رئیس‌جمهور آمریکا پرداخته و نوشته است: ترامپ توان موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران و به صفر رساندن صادرات نفت ایران را مطرح کرده که این‌ها قابل قبول و قابل پذیرش برای یک کشور نیست.

کد خبر: ۱۸۰۱۲۲
۱۲:۳۶ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۳

رفتار غیراخلاقی ترامپ

دیدارنیوز _ *مرتضی مکی:

بسیاری از سخنان ترامپ جنبه سیاسی و تبلیغاتی و از منظر یک قدرت برتر آمریکا و قدرت اول آمریکا در سطح جهان است و به نوعی تلاش می‌کند با همان سیاست فشار و تحقیر کشور‌ها و بعد، تحمیل خواسته‌های خودش رفتار کند.

در سه هفته‌ای که ترامپ ساکن کاخ سفید شده، اظهارات و مواردی در قبال دوستان و دشمنان آمریکا اتخاذ کرده که بسیاری غیرقابل پیش‌بینی و بسیاری موجب ناخرسندی و نارضایتی متحدان نزدیک آمریکا هم شده است. درخصوص ایران هم ترامپ متاسفانه بین آنچه که مطرح می‌کند و آنچه در یادداشت خودش علیه ایران امضا کرده، تفاوت‌ها و اختلافات جدی را شاهد هستیم. مثل اینکه مطرح کرده تنها خواستار مهار برنامه‌های هسته‌ای ایران است، ولی در آن یادداشت، خواسته‌های آمریکا فراتر از تنها موضوع برنامه‌های هسته‌ای و صلح آمیز ایران است.

ترامپ توان موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران و به صفر رساندن صادرات نفت ایران را مطرح کرده که این‌ها قابل قبول و قابل پذیرش برای یک کشور نیست. قطعا این اظهارات ترامپ نشان می‌دهد که می‌خواهد همان سیاست چماق و هویج دولت‌های سابق آمریکا را بدون رودربایستی و با لحن تحقیرآمیز و نه احترام متقابل پیش ببرد. به نظر می‌رسد اظهارات مقام رهبری و رئیس‌جمهور به منزله بسته شدن همیشگی باب مذاکرات نیست. مقام رهبری فرمودند که این مذاکرات غیرشرافتمندانه است و هوشمندانه نیست اگر با آمریکا مذاکره کنیم پس ما باید به دنبال مذاکراتی هوشمندانه و شرافتمندانه باشیم. به هر حال اگر غربی‌ها نگرانی‌هایی از برنامه‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران دارند، راهش گفتگو و مذاکره با ایران است. رهبری فرمودند که اگر تهدید کنند، تهدید می‌کنیم و اگر تهدیدات خودشان را عملی کنند، ایران هم عملی می‌کند. این به منزله این است که جمهوری اسلامی ایران با حفظ اقتدار و اعتماد به نفس خودش همچنان دنبال صلح و ثبات در منطقه است و اما اگر مسیر، مسیر تنش‌آفرینی و بی‌ثباتی باشد، دست‌های ایران بسته نیست. دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران ماموریت بسیار دشوار و پرچالشی را در پیش دارد.

مسیر مذاکرات باید همچنان حفظ بشود و گفتگو‌های ایران با اعضای ۱+۵ می‌تواند ادامه داشته باشد و از این طریق پیام‌هایی را به آمریکا برسانیم که به دنبال صلح، ثبات و امنیت در منطقه خاورمیانه هستیم، این مسیر از مسیر حفظ احترام متقابل و حفظ مذاکرات و گفتگو‌های شرافتمندانه و عزتمندانه با جمهوری اسلامی ایران است. سیاست تحقیر و فشار بر جمهوری اسلامی ایران، هیچگاه طی ۴۶ سال گذشته جواب نداده. اگر جایی هم این مذاکرات، مذاکرات موفقی بوده، در نتیجه حفظ و احترام به جمهوری اسلامی ایران و خودداری ازهرگونه تهدید یا فشار‌های حداکثری است که دولت‌های آمریکا دنبال می‌کردند، ولی دنباله‌روی این سیاست نمی‌تواند تامین کننده ثبات و امنیت در منطقه باشد. به هر حال متحدان منطقه‌ای آمریکا به این نکته واقف شدند که اگر بخواهند دنباله‌روی و پیروی از سیاست‌های تحقیرآمیز آمریکا بکنند، منافع و امنیت آن‌ها نیز به مخاطره خواهد افتاد.

مواضعی که ترامپ درخصوص غزه اتخاذ کرد، برنامه اخراج ساکنان فلسطینی و کوچاندن آن‌ها به دیگر کشورها، نشان می‌دهد که با این دولت نمی‌توان صرفا با دست‌های بسته سخن گفت. اگر منافع و امنیت را در منطقه دنبال می‌کنند، این منافع و امنیت ملی باعث حفظ و اقتدار تمامی کشور‌های منطقه است. برخورد از موضع بالا و قدرت برتر، دیگر در دنیای امروز پاسخ لازم را برای منافع و امنیت ملی کشور‌ها نمی‌دهد. اگرچه برخی از متحدان آمریکا، چون مکزیک، کانادا و پاناما و برخی از کشور‌های دیگر مواضع متعادل‌تری را نسبت به ترامپ اتخاذ کرده‌اند که بتوانند حداقل تنش را با آمریکا و حفظ امنیت خودشان داشته باشند، اما این نوع موضع‌گیری برای دیگر کشور‌ها نمی‌تواند پاسخی به دولت ترامپ در جهت حفظ و تمامیت ارضی و امنیت ملی این کشور‌ها باشد.

*تحلیلگر مسائل بین‌الملل

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
شیخ صنعان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
0
0
ایران باید یک تیم قوی برای مذاکره با تیم منتخب ترامپ آماده کند یعنی افرادی دیپلمات در سطح بالا و با تجربه در مذاکره عمیق. اگر توان موشکی ایران باید محدود شود باید اسراییل به ان پی تی بپیوندد. اگر ایران باید از محور مقاومت دست بکشد، طرح دو دولتی در فلسطین باید اجرایی شود.
مذاکره با یک فرد دمدمی مزاج ولی اهل معامله باید با پشتیبانی افراد متخصص در زمینه اقتصاد، روانشناسی و جامعه شناسی باشد. تحریک این افراد در 50 درصد موارد میتواند خیلی خطرناک باشد.
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها