تیتر امروز

علی(ع) هیچ‌گاه جایگاهش در خلافت را همانند سلطانی قرار نداد که خود را فراتر از قانون، نقد و نظارت و اعتراض مردم بداند/ سیاست راه بلد می‌خواهد و برای اداره جامعه باید هنر سیاست‌ورزی دانست
در چهل‌و یکمین برنامه دیدار اندیشه با ناصر مهدوی مطرح شد:

علی(ع) هیچ‌گاه جایگاهش در خلافت را همانند سلطانی قرار نداد که خود را فراتر از قانون، نقد و نظارت و اعتراض مردم بداند/ سیاست راه بلد می‌خواهد و برای اداره جامعه باید هنر سیاست‌ورزی دانست

در چهل و یکمین برنامه دیدار اندیشه، مقارن با سالروز  ولادت مولی الموحدین حضرت علی (ع) با ناصر مهدوی در موضوع "علی؛ پدر در زندگی شخصی- پدر یا سلطان قدر قدرت در سپهر اجتماع" گفت‌و‌گو...
تجاوز هوایی آمریکا به کاراکاس/ ترامپ عکس مادورو را منتشر کرد!
آمریکا به ونزوئلا حمله کرد

تجاوز هوایی آمریکا به کاراکاس/ ترامپ عکس مادورو را منتشر کرد!

در پی حمله هوایی آمریکا به کاراکاس، پایتخت ونزوئلا، مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا اعلام کرد: در حال حاضر در حال بمباران کاراکاس هستند و این هشداری به تمام جهان است؛ آنها به ونزوئلا حمله کرده‌اند....
اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو اعلام کرد

وضعیت دما و بارش تا خرداد ۱۴۰۴

میانگین بارش کشور از نیمه بهمن ۱۴۰۳ تا نیمه خرداد ۱۴۰۴ در محدوده نرمال با گرایش به کمتر از نرمال برآورد شده است.

کد خبر: ۱۷۹۲۵۰
۱۲:۴۱ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۳

وضعیت دما و بارش تا خرداد ۱۴۰۴

دیدارنیوز: بر اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، میانگین بارش کشور از نیمه بهمن ۱۴۰۳ تا نیمه خرداد ۱۴۰۴ در محدوده نرمال با گرایش به کمتر از نرمال برآورد شده است. همچنین بیشترین افزایش دمای هوا در بازه زمانی نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد ۱۴۰۴ و کمترین افزایش از نیمه اسفند سال جاری تا نیمه فروردین ۱۴۰۴ در مناطق شرقی و مرکز کشور رخ می‌دهد.

بر اساس تحلیل پیش‌بینی فصلی بارش کشور از نیمه بهمن تا نیمه اسفند (فوریه ۲۰۲۵) میانگین بارش کشور گرایش به کمتر از نرمال دارد. با این حال، در دو سوی دامنه‌های البرز مرکزی و غربی، استان اردبیل و بخش‌هایی از آذربایجان شرقی گرایش به بیش از نرمال، استان‌های غربی کشور و بخش‌هایی از نوار شرق- شمال شرق گرایش به کمتر از نرمال و برای سایر مناطق در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود.

دمای هوای این ماه در دو سوی زاگرس و شمال خلیج فارس ۱ تا ۲ درجه بیش از نرمال، در بخش محدودی از شمال غرب و مرکز نرمال (۰/۵- تا ۰/۵+ درجه) و در سایر مناطق ۰.۵ تا ۱ درجه فراتر از نرمال است.

بارش نرمال طی نیمه اسفند تا فروردین

از نیمه اسفند تا نیمه فروردین ۱۴۰۴ (مارس ۲۰۲۵) میانگین بارش کشور گرایش به نرمال دارد. بارش در استان‌های راستای زاگرس به نسبت بهتر می‌شود و در مرکز و غرب خزر گرایش به بیش از نرمال دارد. طی این مدت نابهنجاری دمای هوا در استان‌های دو سوی زاگرس ۱ تا ۲ درجه بیش از نرمال، در مناطقی از شرق کشور، دو سوی دامنه‌های البرز شرقی و دشت کویر نرمال و در سایر مناطق ۰.۵ تا ۱ درجه فراتر از نرمال خواهد بود.

بارش بیش از نرمال در نیمه فروردین تا اردیبهشت

طی نیمه فروردین تا نیمه اردیبهشت (آوریل ۲۰۲۵) میانگین بارش کشور بیش از نرمال است و نابهنجاری دمای هوا در این ماه نسبت به ماه قبل تعدیل می‌شود، بطوری که در بخش‌های مرکزی و جنوبی کشور نرمال و برای سایر مناطق ۰.۵ تا ۱ درجه فراتر از نرمال خواهد بود.

دمای نابهنجار و بارش نرمال از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد

از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد ۱۴۰۴ (می ۲۰۲۵) میانگین بارش کشور در محدوده نرمال برآورد می‌شود همچنین طی این مدت بیشتر استان‌های کشور نابهنجاری ۰.۵ تا ۱ درجه را تجربه خواهند کرد و تنها برای استان‌های مجاور زاگرس ۱ تا ۲ درجه فراتر از نرمال مورد انتظار است.

خرداد تا تیر بارش مطابق نرمال

طی نیمه خرداد تا نیمه تیر ۱۴۰۴ (ژوئن ۲۰۲۵) نیز انتظار می‌رود میانگین بارش کشور مطابق با شرایط نرمال باشد. همچنین بیشتر پهنه کشور افزایش دمای ۰.۵ تا ۱ درجه را تجربه کند. طی این ماه برای بخش‌هایی از شمال غرب تا زاگرس میانی نابهنجاری مثبت ۱ تا ۲ درجه‌ای دما و برای شمال شرق کشور دمای نرمال برآورد می‌شود.

نگاه کلی به دما و بارش شش ماهه در کشور

در نگاه کلی طی نیمه اسفند ۱۴۰۳ تا نیمه اردیبهشت ۱۴۰۴ شرایط بارش کشور به نسبت متعادل خواهد بود و با توجه به کاهش شدید بارش در نیمه غربی و جنوبی کشور در فصل پاییز و دی ماه و شرایط پیش رو در فصل زمستان، انتظار تشدید شرایط خشکسالی منابع آبی در این منطقه وجود دارد.

از بهمن تا خرداد ۱۴۰۴ میانگین دمای هوای استان‌ها در امتداد زاگرس از ۱ تا ۲ درجه بیش از نرمال، در بخش‌هایی از مناطق شرقی و مرکزی کشور تا نیم درجه و در سایر مناطق ۰.۵ تا ۱ درجه بیش از نرمال خواهد بود. بیشترین افزایش دمای هوا در بازه زمانی نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد ۱۴۰۴ و کمترین افزایش از نیمه اسفند ۱۴۰۳ تا نیمه فروردین ۱۴۰۴ در مناطق شرقی و مرکز کشور رخ می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور صحت گزارش پیش‌بینی فصلی بارش و دمای کشور بین ۶۵ تا ۷۰ درصد بوده و در ماه‌های گرم درستی پیش بینی بارش کمتر از ماه‌های سرد سال است.

این گزارش که در پایان هر ماه توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور تهیه و تولید می‌شود، بر اساس جدیدترین نقشه‌های پیش بینی فصلی بارش و دمای هوای کشور بر مبنای نقشه پیش بینی‌های ماهانه برونداد مدل مرکز پیش بینی‌های میان مدت اروپا موسوم به SEAS-۵.۱ توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از نیمه دوم بهمن ماه سال جاری تا نیمه اول تیر ماه سال آینده تولید و ارائه شده است.

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۱۴ دی
امروز يکشنبه ۱۴ دی
امروز يکشنبه ۱۴ دی
امروز يکشنبه ۱۴ دی
پرطرفدارترین ها