تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
یادداشتی از الهه بیگی

مردم و اف‌ای‌تی‌اف

الهه بیگی، در یادداشت خود با عنوان «مردم و اف‌ای‌تی‌اف» به مخالفت بحث‌برانگیز عده‌ای درباره پیوستن ایران به FATF اشاره کرد و نوشت: شهروندان ممکن است از جزئیات پیامد‌های عضویت در اف‌ای‌تی‌اف خبر نداشته باشند، اما از خود می‌پرسند چرا یک گروه سیاسی و کسانی که نام اصولگرا برخود گذاشته‌اند در برابر عضویت کشور در این پیمان حساسیت نشان می‌دهند.

کد خبر: ۱۷۸۱۰۶
۱۱:۳۴ - ۱۵ دی ۱۴۰۳

مردم و اف‌ای‌تی‌اف

دیدارنیوز _ الهه بیگی:

اقتصاد ایران برخلاف همه شعار‌های انقلابی و نیز تصمیمات سخت برای درونگرا شدن با اقتصاد جهان گره خورده است. اگر صادرات کالا با اندکی فاصله از نفت‌خام و گاز نباشد ایران در تامین ارز موردنیاز برای اداره صنعت و حتی تامین غذای روزانه شهروندان با دردسر جدی روبه‌رو می‌شود. با این وضعیت است که جمهوری اسلامی باید به عضویت پیمان‌های پولی، ارزی و بانکی رایج در دنیای امروز دربیاید.

ایران سالانه میلیون‌ها دلار برای ادامه عضویت در بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول پرداخت می‌کند و وزیران اقتصاد و نیز رییس بانک مرکزی به‌دلیل همین پرداخت‌هاست که در نشست‌های سالانه این نهاد‌ها مشارکت دارند. جمهوری اسلامی ایران سال‌های پرشماری بود کوشش می‌کرد در عضویت پیمان‌هایی مثل شانگ‌های و نیز بریکس پذیرفته شود.

آیا شهروندان ایرانی درباره جزئیات رفتار‌های این نهاد‌ها و پیامد‌های عضویت ایران در آن‌ها اطلاعات کارشناسی و آگاهی کامل دارند؟ بدیهی است که شهروندان و حتی شمار قابل‌اعتنایی از گروه‌های مرجع نیز از بد و خوب عضویت در این نهاد‌ها اطلاع ندارند و با اعتماد به مدیران سیاسی و اقتصادی درباره این مسائل حساسیت نشان نمی‌دهند، اما شهروندان ایرانی به‌ویژه فعالان اقتصادی به‌دلیل سیاسی شدن عضویت یا عدم عضویت جمهوری اسلامی به اف‌ای‌تی‌اف که یک پیمان پولی و بانکی است به این موضوع حساسیت پیدا کرده‌اند.

شهروندان ممکن است از جزئیات پیامد‌های عضویت در اف‌ای‌تی‌اف خبر نداشته باشند، اما از خود می‌پرسند چرا یک گروه سیاسی و کسانی که نام اصولگرا برخود گذاشته‌اند در برابر عضویت کشور در این پیمان حساسیت نشان می‌دهند. این داستان عجیب حالا عمری بیش از ۱۰ سال دارد و هر بار که دولت‌های وقت اصلاح‌طلب خواسته‌اند این طلسم را شکسته و ایران را به عضویت این پیمان درآورند گروهی سد راه می‌شوند.

در هفته تازه‌سپری‌شده و پس از اینکه وزیر اقتصاد تاکید کرد رهبری اجازه داده‌اند که مقوله عضوشدن ایران در اف‌ای‌تی‌اف دوباره در دستور بررسی قرار گیرد یکی از اعضای بیشتر شناخته‌شده و عضو ارشد یک حزب قدیمی دوباره به میدان آمده و با بیان اینکه مردم چه کار به اف‌ای‌تی‌اف دارند می‌خواهد راه را از اول ببندد و آب را گل‌آلود کند.

کارشناسان و فعالان اقتصادی باور دارند عضویت ایران در این پیمان می‌تواند برخی دشواری‌ها را از سر راه تجارت بردارد. ایران برای رشد تجارت خارجی و شفاف ردوبدل شدن منابع ارزی نیاز دارد به عضویت اف‌ای‌تی‌اف درآید. مخالفت برخی سیاسیون با این داستان بر حساسیت شهروندان اضافه خواهد کرد.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها