تیتر امروز

احمد بخارایی: پیام مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری روشن بود/ اعتراضات آرام بود، اما به خشونت کشیده شد/ امروز با خشونت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رو‌به‌رو هستیم/ با ارزپاشی مشکل حل نشد صورت مساله پاک شد
گفت و گوی دیدار با یک جامعه شناس:

احمد بخارایی: پیام مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری روشن بود/ اعتراضات آرام بود، اما به خشونت کشیده شد/ امروز با خشونت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رو‌به‌رو هستیم/ با ارزپاشی مشکل حل نشد صورت مساله پاک شد

احمد بخارایی، استاد دانشگاه و جامعه شناس در گفت و گوی با دیدار تاکید می‌کند که مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری پیام خود را ارسال کرده بودند.
غلامرضا ظریفیان: جامعه در یک شوک سنگین روحی به سر می‌برد/ با توجه به مشکلات هیبریدی جامعه، بروز اعتراضات قابل پیش‌بینی بود/ نسبت دانش‌آموزان به دانشجویان در اعتراضات دی‌ماه، حدود یک به ۶ بود/ کارشناسان صد نامه فرستادند و صد راه نشان دادند، آقایان یا نامه نمی‌خوانند یا راه نمی‌دانند!/ متاسفانه برخی، اعتراضات را در فروکش کردن آن و بعدش هم آخیش گفتن خودشان می‌بینند!
در گفت‌وگوی دیدار با معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات مطرح شد

غلامرضا ظریفیان: جامعه در یک شوک سنگین روحی به سر می‌برد/ با توجه به مشکلات هیبریدی جامعه، بروز اعتراضات قابل پیش‌بینی بود/ نسبت دانش‌آموزان به دانشجویان در اعتراضات دی‌ماه، حدود یک به ۶ بود/ کارشناسان صد نامه فرستادند و صد راه نشان دادند، آقایان یا نامه نمی‌خوانند یا راه نمی‌دانند!/ متاسفانه برخی، اعتراضات را در فروکش کردن آن و بعدش هم آخیش گفتن خودشان می‌بینند!

یک فعال سیاسی و استاد باسابقه دانشگاه در گفت‌وگویی با دیدار، معتقد است که اعتراضات دی‌ماه قابل پیش‌بینی بوده و نباید ریشه آن را صرفا اقتصادی قلمداد کرد. وی همچنین به تاکید بر این باور است که...
حسین راغفر: اعتراضات مردم، پاسخ منطقی دریافت نکرد/ با قطع اینترنت، فعالیت ۵ میلیون نفر پیک موتوری و ۸ میلیون راننده اسنپ آسیب دیده/ مردم در سیاست‌های اقتصادی کشور احساس بی‌پناهی می‌کنند/ حمایت یک میلیون تومانی دولت به هیچ وجه کاهش‌دهنده آلام معیشتی مردم نیست
در گفت‌وگوی دیدار با یک اقتصاددان بررسی شد

حسین راغفر: اعتراضات مردم، پاسخ منطقی دریافت نکرد/ با قطع اینترنت، فعالیت ۵ میلیون نفر پیک موتوری و ۸ میلیون راننده اسنپ آسیب دیده/ مردم در سیاست‌های اقتصادی کشور احساس بی‌پناهی می‌کنند/ حمایت یک میلیون تومانی دولت به هیچ وجه کاهش‌دهنده آلام معیشتی مردم نیست

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا در گفت‌و‌گو با دیدار به تبیین و تحلیل وضعیت کنونی اقتصاد ایران و تبعات قطع اینترنت در کوتاه‌مدت و ‌میان‌مدت پرداخته است.
عارف، معاون اول رئیس‌جمهور بیان کرد

حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم، گفت: نباید یک فرد خوب با ویژگی‌های اخلاقی و ضوابط و معیار‌های اسلامی در مسیر کاری و اداری آلوده به ویژگی ناپسند شود.

کد خبر: ۱۷۷۵۴۵
۱۸:۳۶ - ۰۳ دی ۱۴۰۳

حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم

دیدارنیوز: معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه مچ گیری هنر نیست و نباید صرفا دنبال «سوژه» باشیم، تصریح کرد: باید پیش از وقوع فساد پیشگیری کرد تا یک مسئول و کارمند در دام فساد نیافتد.

محمدرضا عارف عصر امروز (دوشنبه) در مراسم تکریم حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان و معارفه مصطفی مولوی به عنوان رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور با بیان اینکه راهبرد دولت چهاردهم پیشگیری از وقوع فساد و جرم است، گفت: از تمامی نهاد‌های بازرسی و نظارتی تقاضا دارم تا سلامت سیستم و نظام را پیگیری کنند و ما به دنبال صرف آمار دادن در زمینه فساد نیستیم.

وی افزود: امیدواریم روزی برسد که دستورات اسلام آنچنان پیاده سازی شود که فعالیت نهاد‌های نظارتی و بازرسی کاملا کاهش یابد. معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: باید قبل از وقوع فساد پیشگیری و سلامت نظام اداری را دنبال کنیم تا نیازی به درمان و جراحی نباشد چرا که جراحی‌های سال‌های گذشته هزینه‌های فوق العاده برای نظام داشت و آلوده شدن دست یک مسئول را نمی‌توان با هیچ چیزی پاک کرد.

عارف با تأکید بر اینکه دولت برای بستن کامل پرونده‌های فساد کاملا آمادگی دارد ادامه داد: دفتر بازرسی دستگاه‌ها و وزارت اطلاعات وظایف حاکمیتی دارند تا در سالم سازی نظام اداری توفیق داشته باشیم و در پایان فعالیت دولت چهاردهم بتوانیم به مردم و مقام معظم رهبری گزارش دهیم که در راستای مبارزه با فساد و سالم سازی نظام اداری حرکت کرده ایم.

وی با بیان اینکه جایگاه حقوقی دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور و همچنین سایر نهاد‌های نظارتی بیرون از دولت وظایف مشخص، با اختیارات ویژه و استقلال اقدام است، گفت: در دولت، وزارت اطلاعات نقش نظارتی دارد، اما دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور از چنان اهمیتی برخوردار است که در بالاترین سطح دولت بازرسی ویژه رئیس جمهور ایجاد شده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه وجود دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور به معنای آن است که بازرسی و نظارت بر امور در نظام اداری به عهده بالاترین مقام اجرایی کشور است، تصریح کرد: جایگاه بالای دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور باید این ظرفیت را داشته باشد که از همه امکانات دستگاه‌های نظارتی داخل کشور استفاده کند تا بتواند به رئیس جمهور در زمینه مبارزه با فساد و سالم سازی کمک کند.

عارف «ویژه بودن» را از دیگر مهمترین شاخصه‌های دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور برشمرد و گفت: ویژه بودن به افراد ویژه بازمی گردد و کاری که برای یک شهروند مباح بوده، اما برای یک مسئول محکوم بوده و این یک اعتقاد اسلامی است چرا که رفتار مسئولین الگو می‌شود و باید به بخش‌هایی از مدیریت کشور نگاه ویژه داشته باشیم.

وی افزود: زمانی که در دولت وفاق ملی شعار عدالت داده می‌شود در ذات آن سلامت اداری و حکومت است و حتی فردی که یک مسئولیت سنگین دارد حق ویژه نداشته و این نگاه عدالت، ذات انقلاب اسلامی است.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه مفتخر هستیم در یک نظام الهی که مبنای آن معنویت و خدمت به خدا و بندگان خدا است کار می‌کنیم، تأکید کرد: در ابتدای انقلاب مسأله گزینش و بورسیه کردن دانشجویان در نظام جمهوری اسلامی و با هزینه بیت المال که چه ضابطه و وجه ممیزه‌ای برای انتخاب یک فرد وجود داشته باشد، مطرح بود.

عارف تأکید کرد: تعهد، باور به ارزش‌های الهی، سلامت اداری و داشتن وسواس در تحصیل مال حلال از مهمترین ویژگی‌هایی بود که در گزینش مسئولین و افراد در نظر گرفته شد و حال باید در نظر داشت اگر این شاخصه‌ها را کنار بگذاریم چند نفر در این پست‌ها و سمت‌ها باقی می‌مانند و قطعا کسانی که از نظر صلاحیت تخصصی و کاری بهتر هستند در کشور وجود دارند، اما چرا در میان این خیل افراد یک فرد دیگر انتخاب می‌شود که قطعا به دلیل بعد معنوی و ارزشی است که به هیچ عنوان نمی‌توان کنار گذاشت.

وی با طرح این پرسش که در شاخص‌های احراز پست‌های کلیدی آیا می‌توان از پایبندی به واجبات شرعی عبور کنیم؟ تصریح کرد: توجه به این مسائل یک اصل برای گزینش افراد است و طبق آن افراد گزینش می‌شوند که قطعا برای حفاظت از این شاخص‌ها راهی جز نظارت، پیشگیری و تذکر نداریم.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید مراقبت کنیم که به شاخصه‌های گزینشی افراد آسیبی وارد نشود اضافه کرد: انسان‌ها دچار اشتباه می‌شوند، اما در گام‌های بعدی خطا به دنبال توجیه هستند و در زمانی فساد زیرمیزی مطرح بود، اما امروزه به عنوان یک حق و حقوق مطرح می‌شود و این‌ها عواملی است که در کمین یک انسان است و وظیفه حاکمیت در تشکیلات اداری جلوگیری از قرار گرفتن افراد در چنین مسیری است.

عارف با بیان اینکه حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم، خاطرنشان کرد: نباید یک فرد خوب با ویژگی‌های اخلاقی و ضوابط و معیار‌های اسلامی در مسیر کاری و اداری آلوده به ویژگی ناپسند شود. البته منکر نبودن فساد در نظام اداری نیستیم، اما در ذات نظام پاک و الهی جمهوری اسلامی به دلایلی فساد تحمیل شده است و به عنوان کارفرمای فرد تلاش کنید که در مسیر درست قرار گیرد و با ساز و کار‌های قانونی و ضوابطی یک کارمند موظف است طبق قانون عمل کند.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه سلیقه‌ای عمل کردن، تبعیض و عدم اجرای قانون مقدمه فساد است ادامه داد: در یک نظام اداری که مبرا از هر گونه خطا است به مرحله‌ای می‌رسیم که مقام معظم رهبری فرمان هشت ماده‌ای که اصل آن بر مبارزه بر فساد بنا شده است را صادر می‌کند و در سال‌های صدور این فرمان اقداماتی صورت گرفت که نسبت به نقطه مطلوب فاصله داریم تا جایی که مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود فرمودند که از هیچ دولتی در زمینه مبارزه با فساد راضی نیستند.

وی با اشاره به اینکه در نظام پاک و اداری ما حتی یک مورد فساد هم زیاد است تصریح کرد: باید رویکرد ما سالم سازی و سالم ماندن باشد و نهاد‌های نظارتی از استقلال ویژه‌ای برخوردار هستند و حکم آنان فراقانون است و تمامی نهاد‌های نظارتی از جمله دفتر بازرسی، دیوان عدالت و محاسبات اگر دستور لغو یک موضوعی را بدهد برای همه لازم الاجرا است.

ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز يکشنبه ۰۵ بهمن
امروز يکشنبه ۰۵ بهمن
امروز يکشنبه ۰۵ بهمن
امروز يکشنبه ۰۵ بهمن
پرطرفدارترین ها