تیتر امروز

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!

این صد و چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...

لزوم برخورد قاطع با آزارگران جنسی خیابانی!

توحید رئیسی، حقوقدان یادداشتی را با عنوان لزوم برخورد قاطع با آزارگران جنسی خیابانی! برای دیدارنیوز ارسال کرده است که می‌خوانید.

کد خبر: ۱۷۶۰۷۲
۱۵:۰۵ - ۰۵ آذر ۱۴۰۳

 

لزوم برخورد قاطع با آزارگران جنسی خیابانی!

دیدارنیوزـ *توحید رئیسی: در هفته‌های اخیر، ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و به سرعت توجهات زیادی را به خود جلب کرد. در این ویدئو، مردی موتور سوار به طور ناگهانی به یک زن جوان نزدیک می‌شود و با لمس او، اقدام به آزار جنسی وی می‌کند.

این فیلم به دلیل ماهیت تجاوزآمیز آن، واکنش‌های گسترده‌ای را در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته و بحث‌های زیادی را در خصوص امنیت زنان و مجازات چنین رفتار‌هایی به راه انداخته است. اما سوالی که مطرح میشود این است که مجازات فرد مرتکب چیست؟ و آیا قوانین موجود، برای مقابله با چنین مواردی از جامعیت برخوردار است؟

بطور کلی، لمس زنان بدون رضایت آن‌ها که در قالب جنسی (با قصد سوءاستفاده) یا غیرجنسی (توهین‌آمیز) صورت میپذیرد، به طور روشن یکی از مصادیق بارز آزار جنسی و نقض کرامت انسانی بانوان محسوب می شود. این نوع رفتار‌های مجرمانه نه تنها فرد را از نظر جسمی و روحی تحت تاثیر قرار می‌دهد، بلکه به حس امنیت فردی و اجتماعی نیز آسیب جدی وارد می کند.

قوانین بسیاری از کشور‌ها به وضوح این نوع تعرضات را جرم‌انگاری کرده و مجازات‌های سنگینی را برای مرتکبین اینگونه جرایم پیش بینی کرده است. برای نمونه در نظام کیفری انگلستان، این اقدام به عنوان یک جرم در ماده ۳ قانون جرائم جنسی تعریف، و مجازات حبس از ۶ ماه تا ۲ سال برای چنین رفتاری در نظر گرفته شده است.

در نمونه‌ای دیگر، مطابق با ماده ۲۷۱ قانون مجازات کانادا، مرتکبین چنین رفتار‌هایی به مجازات حبس از ۱۸ ماه تا ۱۰ سال محکوم خواهند شد، که خود نشان‌دهنده توجه ویژه این کشور‌ها به موضوع حمایت از حقوق فردی و کرامت انسانی بانوان است.

در قوانین کیفری ایران، برخورد با چنین اقدامات تعرض‌آمیزی ممکن است تحت ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی قرار گیرد. این ماده برای آزار و اذیت‌های جنسی و فیزیکی در مکان‌های عمومی یا معابر عمومی، مجازات‌هایی از جمله حبس و شلاق را در نظر گرفته است.

اما بطور مشخص، لایحه صیانت کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت، که به تازگی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته، در مواد ۴۰ و ۵۰ خود صراحتا به این موضوع پرداخته، اما همچنان به نظر میرسد که مجازات‌های در نظر گرفته شده، در مقایسه با جرایم ارتکابی، نه تنها کافی نبوده بلکه نیاز به بازنگری جدی دارد.

در پایان، لمس بدون رضایت زنان، نقض آشکار کرامت انسانی و نیازمند برخورد قاطعانه و همه‌جانبه است تا جلوی تکرار چنین رفتار‌های مجرمانه‌ای در سطح جامعه گرفته شود. روشن‌سازی قوانین و تبیین دقیق‌تر آن‌ها در جامعه، می‌تواند به ایجاد فضایی امن‌تر برای همه افراد کمک کند و از بروز چنین حوادثی که امنیت زنان کشور را مورد تهدید قرار می‌دهد، جلوگیری شود.

*حقوقدان

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۱
محمدرضاقدم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
0
0
کاری به قضیه حجاب یا رفت و امد لایحه اش ندارم اما برخی ازافراد طوری در ملاء عام ظاهر می شوند که انسان های معلوم الحالی را که کم هم نیستند به سرافت همچون کارهایی می اندازند خودمان هم باید معقول تر در جامعه باشیم.
امروز چهارشنبه ۱۰ دی
امروز چهارشنبه ۱۰ دی
امروز چهارشنبه ۱۰ دی
امروز چهارشنبه ۱۰ دی
پرطرفدارترین ها