مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری در جریان سفر خود به سیستان و بلوچستان گفت: راه کنترل قدرت و تبدیل نشدن آن به دیکتاتوری برخورداری از یک جامعه قدرتمند است که در مقابل آن قدرت حاکم و حکومت مطالبهگر باشد.
دیدارنیوز: رئیس جمهور با تأکید بر اینکه جامعه قطعا به حاکم و حکومت نیاز دارد، چه حاکم عادل باشد و چه ظالم، گفت: جامعه و مردم به صلاح و آرامش نمیرسند مگر با برخورداری از یک حاکم صالح و حاکم و حکومت نیز صالح نمیشوند و صالح نمیمانند مگر با یک جامعه مطالبهگر.
مسعود پزشکیان در ادامه برنامههای نخستین سفر دولت وفاق ملی به مقصد سیستان و بلوچستان، عصر امروز پنجشنبه در دیدار فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان با قدردانی از تلاشها و کمکهای آنان در دوران رقابتهای انتخاباتی در حمایت از وی اظهار داشت: قطعا اگر انجمنها، احزاب و تشکلهای فرهنگی و سیاسی تقویت شوند و هدفمند بر اساس هدف و ساختار سازمانی خود عمل و حرکت کنند، میتوانند جامعه را بسازند.
رئیس جمهور با اشاره به خطبه ۲۱۶ نهجالبلاغه که به تشریح رابطه حاکمیت و ملت میپردازد و نیز نگاه اندیشمندان معاصر به این موضوع افزود: چه در نگاه حضرت علی (ع) و چه در نگاه اندیشمندان معاصری، چون نویسنده کتاب راه باریک آزادی بر این نکته تأکید شده که برای اینکه جامعه روی آرامش ببیند و بتواند انصاف و عدالت را محقق کند، نیاز به یک حکومت قدرتمند دارد تا بتواند دعواها و اختلافات را مدیریت کند. اگر چه مواردی هم داشتهایم که یک حکومت قدرتمند خودش بیشتر مرتکب جنایت شده، اما شرط نظم و آرامش در جامعه برخورداری از حکومت مقتدر بوده و هست.
پزشکیان با تأکید بر اینکه جامعه قطعا به حاکم و حکومت نیاز دارد، چه حاکم عادل باشد و چه ظالم، تصریح کرد: قدرت به طور طبیعی میل به دیکتاتوری دارد و اگر شما از من به عنوان حاکم زیاد تعریف و تمجید کنید، خیال میکنم کسی شدهام و بعد شروع میکنم به امر و نهی کردن و سراغ مسایلی میروم که نباید بروم و به تدریج چارچوب و قانون را رها کرده و خودم را فراتر از قانون میبینم. راه کنترل قدرت و تبدیل نشدن آن به دیکتاتوری برخورداری از یک جامعه قدرتمند است که در مقابل آن قدرت حاکم و حکومت مطالبهگر باشد؛ چنانکه حضرت علی نیز میگوید که مردم به آرامش نمیرسند مگر با یک حاکم صالح و حاکم و حکومت نیز صالح نمیشوند و صالح نخواهند ماند مگر با یک جامعه مطالبهگر.
رئیس جمهور در ادامه فعالان و گروههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را به مطالبهگری برای اصلاح جامعه در چهارچوبهای قانونی نظام و کشور دعوت کرد و گفت: ما معتقدیم همانگونه که حاکمیت برای موفقیت باید از قدرت برخوردار باشد، جامعه نیز برای کنترل حاکمیت به منظور جلوگیری از دیکتاتوری به قدرت نیازمند است و این شما هستید که میتوانید این قدرت را در جامعه ایجاد کنید، اما در چارچوب قانون، چرا که اگر قانون و پیمانهای اجتماعی به هم بخورد، اختلاف در جامعه ایجاد خواهد شد و حق از بین خواهد رفت.
پزشکیان با بیان اینکه آزادی، راهی باریک میان حاکمیت دارای قدرت و جامعه دارای قدرت است، تصریح کرد: تغییر بدون خواست جامعه و بدون حاکم صالح امکانپذیر نیست. ما پای حرفهایمان هستیم و شما هم ما را بیش از اندازه بزرگ نکنید تا بتوانیم در مسیر حل مشکلات گام برداریم.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه توفیقات دولت در اقدامات انجام شده از جمله در انتصاب استاندار اهل سنت بلوچ در سیستان و بلوچستان و استاندار عرب در خوزستان با حمایتها و رهنمودهای رهبری معظم انقلاب امکانپذیر شده است، افزود: اقدامات صورت گرفته نشان میدهد که در درون و ساختار حاکمیت وفاق شکل گرفته، گرچه ممکن است عدهای تمامیتخواه از این اتفاقات مثبت ناراضی باشند.
پزشکیان با بیان اینکه دولت وفاق ملی در مسیر تغییر روندهای نادرست در کشور است که البته تحقق این هدف زمانبر است و به صورت دفعی اتفاق نخواهد افتاد، اظهار داشت: ما معتقدیم تغییر در روندهای نادرست لزوما به معنای تغییر در مدیران نیست و نباید به جای استفاده از مدیران با تجربه آنها را به بهانههای مختلف حذف کرد. وظیفه حاکمیت این است که اگر مدیری دچار اشتباه شد آن را هدایت و تقویت کند نه آنکه آن را کنار بگذارد.
رئیس جمهور اظهار داشت: مشکل کشور مدیران نبودهاند، ۴۵ سال آدمها را عوض کردیم، اما حالا باید پاسخ دهیم چرا وضعیت درست نشده است؟ مذهبی و غیرمذهبی، کرد، ترک، عرب و عجم ندارد، هر کسی بهتر کار کند و متخصص باشد باید بماند و به کارش ادامه دهد.
رئیس جمهور همچنین با تاکید بر ضرورت ثبات در تصمیمات و پایبندی مدیران به سیاستهای کلان کشور گفت: خدای متعال انسانهای صالح را با سخن ثابت و محکمشان حمایت میکند، چرا ما امروز یک حرف و فردا حرف دیگری میزنیم؟ امروز یک قانون وضع میکنیم و فردا آن را تغییر میدهیم؟ باید حرف محکم، مستند و علمی بزنیم و به آن پایبند باشیم.
پزشکیان با بیان اینکه شعار ما در ایام انتخابات اجرای سند چشمانداز بود، اما گفتند تو برای ریاست جمهوری برنامه نداری، افزود: وقتی راه و مسیر مشخص باشد نباید با تغییر راننده راه و مسیر تغییر کند، مگر ما میتوانیم خلاف سیاستهای کلی و چشمانداز عمل کنیم و برای خود برنامه بسازیم؟
رئیس جمهور در پایان تصریح کرد: شما انجمنها، سمنها، گروههای فرهنگی و هنری میتوانید در این مسیر به ما کمک و چارچوب محکمی را بنا کنید، ما هم وظیفهمان این است که به شما کمک کنیم و بر اساس عدالت و حق با شما رفتار کنیم.