تیتر امروز

دومینوی پیش روی مخالفان بشار اسد/ سقوط دولت در مهد جمهوریت/ سیل انتقادات از قانون حجاب و عفاف
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دومینوی پیش روی مخالفان بشار اسد/ سقوط دولت در مهد جمهوریت/ سیل انتقادات از قانون حجاب و عفاف

این پنجاه و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نبوی: با دو جریان مواجهه‌ایم، جریانی که حفظ شرایط را برای معیشت می‌خواهد و جریانی که این خفت را نمی‌پذیرد/ سلیمانی اردستانی:هر که می‌خواهد شهید بشود خودش برود وسط بهشت؛ اما کشور را وارد جنگ نکند!
در مناظره سید عباس نبوی و عبدالرحیم سلیمانی اردستانی مطرح شد (قسمت دوم)

نبوی: با دو جریان مواجهه‌ایم، جریانی که حفظ شرایط را برای معیشت می‌خواهد و جریانی که این خفت را نمی‌پذیرد/ سلیمانی اردستانی:هر که می‌خواهد شهید بشود خودش برود وسط بهشت؛ اما کشور را وارد جنگ نکند!

"بیانیه مجمع مدرسین و محققین قم در خصوص شهادت یحیی سنوار و حمایت از تشکیل دو دولت "موضوع مناظره‌ای با حضور سید عباس نبوی و عبدالرحیم سلیمانی اردستانی به میزبانی دیدار نیوز بود. قسمت اول این مناظره...
هستی شناسی خودکشی؛ از کلیات تا جزئیات
گزارش دیدار از نشست سیاست و خودکشی در اندیشکده سیمرغ

هستی شناسی خودکشی؛ از کلیات تا جزئیات

گفت و شنود درباب «سیاست و خودکشی»، عنوان نشستی بود که به پیشنهاد گروه جامعه شناسی سیاسی انجمن جامعه شناسی ایران و گروه آینده پژوهی اجتماعی انجمن یادشده با میزبانی و همیاری اندیشکده سیمرغ باریخ،...
گفتگوی دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» با دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت

از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد

«ایرانشهر» در نخستین برنامه از سلسه‌گفتگوهای خود با موضوع «منافع ملی ایران» به سراغ علی شکوری‌راد، دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت رفته و به بررسی ابعاد مفهوم «وفاق» در عرصه سیاسی امروز کشور پرداخته است. به باور او وفاق، شعاری است که پزشکیان مطرح کرده و دنبال کردن آن می‌تواند به تعارض در درون جریان اصولگرایی منجر شود.

کد خبر: ۱۷۵۴۰۷
۱۷:۵۸ - ۲۲ آبان ۱۴۰۳

از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد

دیدارنیوز-محمد جعفری: علی شکوری‌راد، چهره نام‌آشنایی در میان نیرو‌های اصلاح‌طلب در سپهر سیاسی ایران است که سوای سوابق اجرایی و تقنینی، چون مدیرکلی و مشاورت وزیر بهداشت در دوره اصلاحات و بر تن داشتن ردای نمایندگی مردم پایتخت در ششمین دوره مجلس شورای اسلامى و عضویت در هیأت رئیسه آن، بیشتر او را در قامت یک کنشگر حزبی و تشکیلاتی در احزاب شناخته‌شده و سازمان‌مندی، چون جبهه مشارکت و حزب اتحاد ملت می‌شناسیم. دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت، این روز‌ها در کنار عضویت در شورای مرکزی این حزب در جایگاه عضو هیات رئیسه جبهه اصلاحات ایران به امر سیاست مشغول بوده و البته، کسوت سخنگویی سابق این تشکیلات را نیز در کارنامه دارد. وی همچنین در چهاردهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری در جایگاه معاونت اقشار ستاد مرکزى مسعود پزشکیان به فعالیت در کارزار رقابت‌های انتخاباتی پرداخته است. وی همچنین، عضویت در «شوراى راهبرى» به ریاست محمد جواد ظریف که ارزیابی مقدماتی نامزد‌های عضویت در دولت چهاردهم را بر عهده داشت، نیز در کارنامه دارد.

ویدیوی این گفت و گو را می توانید اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید.


شکوری‌راد در این گفت‌وگو، یادآور شده: شورای نگهبان بر اساس شنیده‌های ما در ابتدا، مسعود پزشکیان را ردصلاحیت کرده بود، اما با دخالت رهبری، این شورا در بررسی خود تجدیدنظر کرده و نامزد اصلاح‌طلبان را هم به فهرست نامزد‌ها اضافه کرد.

وی، معتقد است: یکی از دلایلی که موجب تجدیدنظر نظام در شیوه حکمرانی شد، شبهه‌ای بود که در راس نظام درباره جبهه پایداری وجود داشت. به عبارت دیگر، جبهه پایداری از یک هسته مورد اعتماد حاکمیت در انتخابات مجلس دوازدهم به یک هسته غیرقابل اعتماد در انتخابات ریاست جمهوری بدل شد. در انتخابات مجلس دوازدهم، جبهه پایداری به رغم ارائه لیست مشترک با قالیباف در درون سازمان رای اصولگرایان کودتا کرد.

عضو هیأت رئیسه جبهه اصلاحات، خاطرنشان می‌کند: عزیز جعفری در سال ۸۶ صراحتا گفت که از نظر سپاه، اصولگرایی، معادل نظام است و سپاه خود را در خدمت اصولگرایی می‌داند. از این سال عملا حاکمیت با اصولگرایی، یکسان شده بود.

این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، اشاره‌ای هم به جنش زن، زندگی، آزادی داشته و یادآور می‌شود: در جنبش مهسا، مخالفین حجاب اجباری یکدیگر را پیدا کرده و با وصل اراده‌های خود، تصمیم گرفتند تا به این موضوع تمکین نکنند. حالا، هرچقدر که حاکمیت زور می‌زند، نمی‌تواند اوضاع حجاب را به قبل از جنبش زن، زندگی، آزادی بازگرداند. الان برای حاکمیت، یک رویاست که معیار حجاب را به حجابی بازگرداند که مهسا امینی داشت.

وی، تاکید می‌کند: پزشکیان با حضور در انتخابات تا حدی، اصلاح‌طلبی دوم خردادی را به محاق برد. در عین حال، این چهره شیرازه اصولگرایان را از هم گسست. اصلاح‌طلبان، پزشکیان را بالا آوردند و اگر آن‌ها از او حمایت نمی‌کردند، رئیس جمهور نمی‌شد. به عبارت دیگر، رای خود پزشکیان برای پیروزی در انتخابات کافی نبود.

معاون ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان، می‌گوید: اینکه یک حامی جلیلی را که در یک منطقه خیلی بد عمل کرده را به این نیت که جذبش کنید به صحنه بیاورید، حتم بدانید که او جذب نخواهد شد، بلکه حامیان پزشکیان دچار انفعال، نارضایتی و حاشیه‌نشینی می‌شوند.

وی، اضافه می‌کند: انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری از نظر تائید صلاحیت نامزدها، کاملا مهندسی شده بود. اما ما به این علت پذیرفتیم که در این انتخابات وارد صحنه شویم تا دستاورد داشته باشیم. اما الان شاهد آن هستیم که به انحا مختلف، جلوی برنامه‌های اصلاح‌طلبی را سد می‌کنند.

عضو هیئت رئیسه جبهه اصلاحات، تصریح می‌کند: قانون استعلامات، مدیران را تحقیر می‌کند. یک کاندیدای وزارت، معاونت وزارت یا استانداری توسط مامور اطلاعات سپاه یا وزارت اطلاعات که چه بسا اسم واقعی او را هم ندانسته و اصلا شناختی از او ندارد، احضار می‌شود که می‌خواهیم با شما گفتگو کنیم! گفتگو درباره چه؟ از این افراد تعهد گرفته و با آن‌ها قرار و مدار می‌گذارند! این، تحقیر مدیران جامعه ماست. این کار، مدیران را تحقیر کرده و بعضا آن‌ها را می‌ترساند. از این نظر، دست دولت بسیار بسته است.

دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت، می‌افزاید: اگر حاکمیت به دنبال وفاق باشد، باید این وفاق را در بیت رهبری، قوه قضائیه، سپاه و دیگر ارکان شاهد باشیم. در این ارکان وفاق نیست، چون وفاق، شعار رهبری نیست. با این حال، پزشکیان باید شعار وفاق را دنبال کند، چرا که این شعار می‌تواند در درون اصولگرایان، تعارض ایجاد کند.

شکوری‌راد، تاکید می‌کند: تنها، رابطه پزشکیان با رهبری می‌تواند گره‌گشای مناقشه حجاب و فیلترینگ باشد. این‌ها، شاید مسائل اصلی مردم نباشد، اما مسئله شاخص آن‌هاست. مردم با این شاخص‌ها، پزشکیان را محک می‌زنند. اگر پزشکیان، ظرف چند ماه آینده این مسائل را حل نکند با حامیان خود دچار مسئله خواهد شد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه، بیان می‌کند: حاکمیت، دل خوش کرده بود که با تائید صلاحیت پزشکیان، مشارکت در انتخابات به بالای ۵۰ درصد برود؛ نرفت! این بر خلاف تصور همه بود. بخش رویگردان شده از نظام جمهوری اسلامی در حال متصلب شدن است. اگر دولت پزشکیان موفق نشود، از ۳۰ درصدی که به او رای دادند، حدود ۱۵ درصد به ۵۰ درصد تحریم‌کننده انتخابات ملحق شده و شمار شهروندان رویگردان از نظام به بالای ۶۵ درصد می‌رسد. اگر چنین شود، نظام خاتمه پیدا می‌کند، ولو اینکه نام آن، جمهوری اسلامی باشد!

وی در پایان، تاکید می‌کند: موضوع حصر در اختیار یک شخص بوده و آن شخص باید در این مورد، انعطاف نشان دهد. به نظر می‌رسد که قصد انعطافی وجود ندارد. بنابراین، افقی برای رفع حصر فعلا وجود ندارد. کروبی، مردانگی کرد و گفت یا همه یا هیچ؛ شد هیچ! حصر، دیگر یک موضوع سیاسی نبوده و کاملا یک مسئله شخصی است!

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
0
0
وفاق یک عملکرده نه یکمحصول ومعیارها وهنجارهایی داردوفاق حول چی حول بیرون نیامدن اخباراختلاس وشفافیت وفاق باسهمیه که نتیجه وفاق چندماهه دربوق وکرنا کردن تورم وهمان تبعیض وخانه اشتراکی است وفاق برای مسئولان مسعول کیست وفاق یعنی پاک کردن خطا وگذشت نقش مردم دراین وفاق خواهی چیست ایامردم راضی اند درفراندوم چطور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
0
0
اصلاح طلبی وگرایی دوایرادداره بنظرم یکی بسیارکنده ومدت بره ودوم براحتی حدود نوددرصدحرف شنوی داره هرچندخیلی ارزشمنده ولی روند دیری دارد شایدبرای بیمه شدنش بشه ولی مردم دراین زمان اسیب جدی میبینند
رضایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
0
0
جنبش؟؟ جنبش چی؟؟ عجب
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی