تیتر امروز

در جستجوی عدالت؛ ایران پس از بیش از یکصد‌سال هنوز در جستجوی حل معمّای توسعه
دیدارنیوز با همکاری انجمن علمی حقوق اساسی برگزار کرد

در جستجوی عدالت؛ ایران پس از بیش از یکصد‌سال هنوز در جستجوی حل معمّای توسعه

در جستجوی عدالت؛ ایران پس از بیش از یکصد‌سال هنوز در جستجوی حل معمّای توسعه عنوان برنامه ای است که با همکاری دیدارنیوز و انجمن علمی حقوق اساسی برگزار شد و مهمانان این برنامه دکتر صادق زیبا کلام...
نارضایتی ۹۲ درصدی مردم/ اعتراض ادامه‌دار پرستاران/ تظاهرات مردم علیه فیلترکردن شبکه ایکس
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نارضایتی ۹۲ درصدی مردم/ اعتراض ادامه‌دار پرستاران/ تظاهرات مردم علیه فیلترکردن شبکه ایکس

این بیست و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

مدارک لازم برای تعویض پلاک ۱۴۰۳ + مراحل تعویض پلاک

تعویض پلاک خودرو آخرین مرحله در معامله خودرو محسوب می‌شود و پس از آن خریدار رسماً مالک خودرو می‌شود.

کد خبر: ۱۷۱۴۹۷
۰۹:۱۴ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۳

تعویض پلاک خودرو

دیدارنیوز: تعویض پلاک خودرو آخرین مرحله در معامله خودرو محسوب می‌شود و پس از آن خریدار رسماً مالک خودرو می‌شود. در مورد این مرحله آخر، هم خریداران و هم فروشندگان سؤال‌ها و ابهام‌های زیادی دارند که اگر برطرف شود، احتمالاً فرایند آن کوتاه‌تر شده و جلوی دوباره‌کاری و سرگردانی افراد گرفته می‌شود. در این مقاله، سعی شده تا این سؤالات و ابهام‌ها تا حد امکان برطرف شوند و بتوانید بعد از خواندن آن، پلاک خودرو را بدون دغدغه و دردسر تعویض کنید.

تعویض پلاک برای چیست؟

تعویض پلاک آخرین گام از مراحل قانونی نقل و انتقال خودرو است و همین جمله، اهمیت آن را روشن می‌کند. از طرف دیگر، این کار خودرو به پلیس کمک می‌کند تا در صورت وقوع تخلف، راننده جدید را راحت‌تر شناسایی کند. همچنین درصورتی‌که خودروی خود را بفروشید و مراحل تعویض پلاک را طی نکنید، تمامی تخلفات مالک جدید به نام شما ثبت خواهد شد و شما باید آن‌ها را تسویه کنید.

فک پلاک چیست؟

فک پلاک به معنی باز کردن و حذف پلاک قبلی است و در حقیقت یکی از مراحل تعویض پلاک خودرو محسوب می‌شود. از نظر دعاوی حقوقی هم زمانی فک پلاک معنای متفاوتی پیدا می‌کند که خریدار حاضر نشود پلاک خودرو را تعویض کند و فروشنده در مراجع قضایی باید نسبت به خریدار اصطلاحاً دعوای فک پلاک طرح کند تا او ملزم به انجام این کار شود.

 

شرایط و مراحل تعویض پلاک چیست؟

اگر ساکن شهرهای بزرگ و به‌خصوص شهر تهران هستید باید پیش از هر چیز به شما گوشزد کنیم که مراکز تعویض پلاک این شهرها معمولاً شلوغ هستند و به همین دلیل برای این که بتوانید کارتان را در همان روز انجام دهید، باید صبح زود (حداکثر تا ساعت 7:30) در این مراکز حاضر شوید. در این حالت، می‌توانید امیدوار باشید که تا ظهر کارتان تمام می‌شود. شلوغی این مراکز به حدی است که بهتر است از طریق سامانه نوبت ‌دهی تعویض پلاک از آن‌ها نوبت بگیرید و به‌اصطلاح اقدام به ثبت نام تعویض پلاک کنید.

از مهم‌ترین شرایط تعویض پلاک خودرو، حضور فروشنده و خریدار در محل و در دست داشتن مدارک لازم است که در بخش بعدی از آن‌ها اطلاع پیدا می‌کنید. همچنین فروشنده می‌تواند به خریدار وکالت بدهد تا او بتواند به‌تنهایی پلاک خودرو را تعویض کند.

مرحله اول: ثبت نام تعویض پلاک

پس از همه‌گیری کرونا و نیاز مبرم به فاصله‌گذاری اجتماعی، دولت تصمیم گرفت تا بسیاری از خدمات خود را به‌صورت اینترنتی ارائه کند. یکی از این خدمات، ثبت نام تعویض پلاک بود که بعد از فروکش کردن همه‌گیری هم آنلاین باقی ماند. در حال حاضر مراجعه به سامانه نوبت‌ دهی تعویض پلاک (www.nobatdehi.epolice.ir) و دریافت نوبت پیش از مراجعه به مراکز مربوطه، اجباری است؛ چون بدون داشتن برگه نوبت نمی‌توانید وارد این مراکز شوید.

در نخستین گام، باید وارد این سایت شوید و در آن ثبت نام کنید. پس از نهایی شدن ثبت نام، می‌توانید از طریق صفحه اصلی سایت نام استان، شهر، نوع خدمت و وسیله نقلیه خود را انتخاب کنید و روی دکمه جستجو کلیک کنید. در مرحله بعد مراکز تعویض پلاک فعال در شهر شما نمایش داده می‌شود و می‌توانید هر کدام که دسترسی بهتری دارد را انتخاب کنید. پس از آن باید مجدداً نوع خدمت موردنظرتان و بعد تاریخ و ساعت دلخواهتان را از بین گزینه‌های موجود انتخاب کنید.

بعد از آن می‌توانید شماره پلاک موردنظرتان را انتخاب کنید و ثبت نوبت را بزنید. دقت کنید که برای ساکنان استان‌های مختلف ساعت خاصی برای مراجعه به سامانه نوبت ‌دهی تعویض پلاک در نظر گرفته شده و با مراجعه در ساعت موردنظر، می‌توانید نوبت‌های موجود تا 6 روز بعد را رزرو کنید. جدول زیر، ساعت مراجعه ساکنین استان‌های مختلف به این سامانه را نشان می‌دهد:

 

استان

ساعت مراجعه به سامانه

بوشهر، تهران، کرمان، گیلان و یزد

ساعت ۸ صبح

اصفهان، حومه تهران، خراسان رضوی، قزوین و هرمزگان

ساعت ۹ صبح

اردبیل، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خوزستان و فارس

ساعت ۱۰ صبح

البرز، کردستان، گلستان و لرستان

ساعت ۱۱ صبح

ایلام، آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، قم و مازندران

ساعت ۱۲ ظهر

چهارمحال‌وبختیاری، خراسان جنوبی، زنجان، سمنان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی و همدان

ساعت ۱۴

 

مرحله دوم: ورود به مرکز و تحویل مدارک

در این مرحله به مرکز مربوطه مراجعه می‌کنید، رسیدی که بعد از ثبت نام در سامانه دریافت کرده‌اید را تحویل می‌دهید و قبض پارکینگ می‌گیرید. در این قبض شماره نوبت و باجه مربوطه اعلام شده است. مدارک مورد نیاز برای تعویض پلاک را تحویل می‌دهید و پس از آن فرم بازدید فنی خودرو را پر می‌کنید.

مرحله سوم: بازدید فنی خودرو

در این مرحله کارشناسان مرکز از خودرو بازدید کرده و اصالت و انطباق آن با سند کمپانی را بررسی می‌کنند.

مرحله چهارم: تسویه خلافی

در این مرحله اگر خودرو خلافی داشته باشد، باید مالک اقدام به تسویه آن کند یا اگر این کار را قبلاً انجام داده، گواهی عدم خلافی را تحویل بدهد.

مرحله پنجم: فک پلاک

در این مرحله پلاک قبلی باز یا به‌اصطلاح فک می‌شود و فروشنده باید آن را به انبار تحویل دهد. پلاک‌های فک شده معمولاً تا یک سال نزد پلیس باقی می‌مانند و اگر ظرف این مدت خودروی جدیدی بخرید، می‌توانید یکی از پلاک‌های آزادتان را برای آن استفاده کنید. در این یک سال برای نصب پلاک هزینه‌ای از شما دریافت نمی‌شود؛ اما بعد از گذشت یک سال، باید برای ساخت مجدد پلاک‌های قدیمی هزینه پرداخت کنید.

در شهر تهران معمولاً پلاک آزاد قدیمی در همان مرکز تحویل خریدار می‌شود و اگر در آن مرکز موجود نباشد، برای ساخت آن خریدار باید مبلغ 50 هزار تومان بپردازد؛ اما در شهرستان‌ها نحوه تعویض پلاک کمی متفاوت است و ممکن است تحویل پلاک قدیمی بین 24 تا 48 ساعت طول بکشد.

مرحله ششم: دریافت تأییدیه نقل و انتقال خودرو و دریافت سند جدید

در این مرحله خریدار باید هزینه تعویض پلاک خودرو را پرداخت کند و پس از دریافت تأیید نقل و انتقال خودرو  می‌تواند پلاک جدید را دریافت و آن را نصب کند. در انتها هم می‌توانید با ارائه قبض پارکینگ، از مرکز خارج شوید. بعد از انجام اقدامات مربوط به تعویض پلاک، برگ سبز تحویل مالک خودرو خواهد شد و نیازی به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی برای انتقال مالکیت خودرو نیست.

 

مراحل تعویض پلاک

 

مدارک لازم برای تعویض پلاک 1403 کدام‌اند؟

وقتی می‌خواهید پلاک خودرو را تعویض کنید، باید مدارک زیر را همراه داشته باشید:

مدارک موردنیاز فروشنده

  • اصل شناسنامه و کارت ملی
  • اصل کارت خودرو
  • بیمه‌نامه شخص ثالث
  • برگ سبز خودرو
  • برگ عدم خلافی
  • کارت معاینه فنی (برای خودروهای با عمر بالای 4 سال)
  • سند کمپانی
  • کارت عابربانک

مدارک موردنیاز خریدار

  • اصل شناسنامه و کارت ملی
  • مدارک تأییدکننده محل سکونت خریدار مثل سند یا اجاره‌نامه به نام خود خریدار، پدر، مادر یا همسر وی
  • کارت عابربانک

در حال حاضر خریدار باید با مراجعه به سامانه سخا (sakha.epolice.ir) و انتخاب گزینه استعلام وضعیت آدرس نسبت به طی کردن مراحل احراز آدرس اقدام کند. پس از آن مأمور پست به آدرس مربوطه مراجعه و آدرس محل سکونت خریدار را تأیید می‌کند.

درصورتی‌که مدارک بالا برای تأیید محل سکونت را ندارید و کارمند دولت هستید، می‌توانید از سازمان مربوطه بخواهید برای شما معرفی‌نامه صادر کند. اگر هم کارمند دولت نیستید، می‌توانید جواز کسب ارائه کنید یا فردی که سند یا اجاره‌نامه محل سکونت شما به نام وی ثبت شده را همراه خود ببرید.

مدارک مورد نیاز برای تعویض پلاک

 برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه تعویض پلاک و لیست مراکز تعویض پلاک تهران اینجا را کلیک کنید.

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی