چربی خون یکی از اون چیزهاییه که خیلیا دچارش میشن، ولی ممکنه خودشون ندونن. به طور کلی، چربی خون یعنی افزایش میزان چربیهای بد (مثل کلسترول و تریگلیسیرید) در خون.
دیدارنیوز: چربی خون یکی از اون چیزهاییه که خیلیا دچارش میشن، ولی ممکنه خودشون ندونن. به طور کلی، چربی خون یعنی افزایش میزان چربیهای بد (مثل کلسترول و تریگلیسیرید) در خون. این مشکل میتونه منجر به گرفتگی رگها بشه که خطرات زیادی مثل حمله قلبی، سکته و مشکلات دیگه رو به دنبال داره.
اما نگران نباشید! طبیعت همیشه راهی برای کمک به ما داره. یه سری گیاهان دارویی وجود داره که میتونن به کاهش چربی خون کمک کنن. در ادامه، به معرفی چند تا از بهترینشون میپردازم:
خار مریم یکی از گیاهانیه که خیلیها برای پاکسازی کبد ازش استفاده میکنن. این گیاه حاوی ترکیباتی به نام سیلیمارین هست که کمک میکنه چربیهای اضافی از بدن دفع بشن.
برای استفاده از خار مریم، میتونید روزی یک تا دو فنجون چای خار مریم بنوشید یا از مکملهای موجود در داروخانهها استفاده کنید.
شوید فقط یه سبزی خوشمزه نیست! این گیاه میتونه به کاهش سطح چربیهای خون هم کمک کنه.
شما میتونید تخم شوید رو پودر کرده و با غذاهاتون مصرف کنید یا دمنوش شوید درست کنید. برای دمنوش، یک قاشق چایخوری تخم شوید رو در یک لیوان آب جوش بریزید و بعد از 10 دقیقه میل کنید.
آرتیشو یا کنگر فرنگی یکی دیگه از گیاهانیه که به کاهش چربی خون معروفه. آرتیشو با افزایش تولید صفرا به تجزیه چربیها کمک میکنه.
میتونید از کپسولهای عصاره آرتیشو استفاده کنید یا از برگهای تازهاش به صورت خام در سالاد و غذاها استفاده کنید.
سیر یکی از قدرتمندترین گیاهان دارویی و درمانی دنیا ست. تحقیقات زیادی نشون دادن که سیر میتونه به کاهش سطح کلسترول بد LDL) ) و افزایش کلسترول خوبHDL) ) کمک کنه. میتونید روزانه یک یا دو حبه سیر خام رو به صورت ناشتا مصرف کنید یا از سیر در پخت و پز غذاها استفاده کنید.
زنجبیل یکی از اون گیاهانیه که تقریباً برای همه چیز خوبه! زنجبیل میتونه به کاهش کلسترول کمک کنه و جریان خون رو بهتر کنه. میتونید روزی یک تا دو فنجون چای زنجبیل بخورید یا از رندهشدهاش تو غذاهاتون استفاده کنید.
برای تهیه این دسته از گیاهان دارویی میتونید به فروشگاه سلام عطار مراجعه کنید.
چای سبز یکی از محبوبترین نوشیدنیهاست که کلی خاصیت داره. این چای میتونه به کاهش چربی خون و بهبود عملکرد قلب کمک کنه.
پیشنهاد میکنم روزانه دو تا سه فنجون چای سبز میل کنید تا از فوایدش بهرهمند بشید.
بذر کتان منبع غنی از امگا-3 و فیبره که میتونه به کاهش چربیهای بد کمک کنه. میتونید بذر کتان رو آسیاب کرده و به ماست، سالاد یا حتی اسموتیهاتون اضافه کنید. روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری از بذر کتان کافی خواهد بود.
گشنیز هم علاوه بر خوشمزه بودن، به کاهش چربی خون کمک میکنه. میتونید از تخم گشنیز به صورت دمنوش استفاده کنید. برای این کار، یک قاشق چایخوری تخم گشنیز رو در یک لیوان آب جوش بریزید و بعد از 10 دقیقه صاف کرده و بنوشید.
آمله یا همان آملا، یکی از گیاهان مشهور در طب سنتی هند (آیورودا) است. این میوه سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدانهاست که به کاهش چربی خون کمک میکنه. میتونید از آمله به صورت پودر یا مربا استفاده کنید. روزانه یک قاشق چایخوری از پودر آمله یا یک قاشق غذاخوری از مربای اون کافیه.
رزماری یک گیاه معطر و خوشبوست که میتونه به کاهش چربی خون کمک کنه. میتونید از برگهای تازه یا خشکشده رزماری به عنوان ادویه در غذاها استفاده کنید یا چای رزماری درست کنید. روزی یک فنجون چای رزماری میتونه به بهبود سطح چربیهای خون کمک کنه.
این گیاهان با خواص فوقالعادهای که دارن، میتونن به شما کمک کنن تا چربی خونتون رو کنترل کنید و در عین حال به بهبود سلامت کلیتون کمک کنن.
البته یادتون نره که هرچند این گیاهان میتونن مفید باشن، ولی حتماً باید با پزشک یا متخصص تغذیهتون مشورت کنید تا مطمئن بشید که مصرفشون برای شما مناسبه و با داروهای دیگهتون تداخل نداره.
برای کنترل و کاهش چربی خون، علاوه بر مصرف گیاهان دارویی که قبلاً بهشون اشاره شد، باید از مصرف برخی مواد غذایی و عادات ناسالم هم پرهیز کنید.
این پرهیزها نقش مهمی در بهبود وضعیت سلامت و پیشگیری از مشکلات قلبی و عروقی دارند. در ادامه به مهمترین مواردی که باید ازشون دوری کنید اشاره میکنم:
غذاهای سرخکرده: مثل سیبزمینی سرخکرده، مرغ سوخاری و فستفودها.
محصولات لبنی پرچرب: مثل پنیرهای چرب، کره و خامه.
گوشتهای فرآوریشده: مثل سوسیس، کالباس و همبرگرهای صنعتی.
تنقلات صنعتی: مثل بیسکویتها، چیپس و پفک که حاوی چربیهای ترانس هستن.
این چربیها باعث افزایش کلسترول بد LDL)) در خون میشن و خطر بروز بیماریهای قلبی رو بالا میبرن.
نوشیدنیهای شیرین: مثل نوشابهها، آبمیوههای صنعتی و انرژیزاها.
شیرینیها و دسرهای پرقند: مثل کیکها، شکلاتها و کلوچهها.
مصرف بیش از حد قند باعث افزایش تریگلیسیریدها در خون میشه که میتونه به افزایش چربی خون کمک کنه.
نان سفید، برنج سفید و ماکارونی: این مواد غذایی بعد از هضم به سرعت به قند تبدیل میشن و میتونن باعث افزایش تریگلیسیرید در خون بشن.
به جای اینها، بهتره از غلات کامل مثل نان سبوسدار و برنج قهوهای استفاده کنید.
مصرف الکل میتونه باعث افزایش سطح تریگلیسیرید در خون بشه و به کبد آسیب برسونه. اگر چربی خون دارید، بهتره از مصرف الکل کاملاً پرهیز کنید.
با رعایت نکات گفته شده میتونید تا حد بسیار زیادی قدم بزرگی برای درمان چربی خون بردارید.
دقت داشته باشید بخش اعظم این بیماری ها به خورد و خوراک و تغذیه شما برمیگرده پس با اصلاح رژیم غذایی روزانه خودت میتونی حتی با استفاده از حداقل داروها روند درمانی خوبی رو سپری کنی.