تیتر امروز

احمد زیدآبادی: به خاطر جلیلی، پزشکیان را فرستادیم روی مین/ امنیتی‌ها مانع تحقق وعده رفع فیلترینگ شدند/ صلاحیت لاریجانی تائید می‌شد شاید پزشکیان نمی‌آمد/ سود شرایط موجود به جیب شریعتمداری می‌رود
بررسی موانع دولت پزشکیان، قدرت اقناع و منتقدان با یک فعال سیاسی و رسانه‌ای اصلاح طلب

احمد زیدآبادی: به خاطر جلیلی، پزشکیان را فرستادیم روی مین/ امنیتی‌ها مانع تحقق وعده رفع فیلترینگ شدند/ صلاحیت لاریجانی تائید می‌شد شاید پزشکیان نمی‌آمد/ سود شرایط موجود به جیب شریعتمداری می‌رود

در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های «میدان پاستور» میزبان احمد زیدآبادی، فعال سیاسی و رسانه‌ای اصلاح طلب بودیم. او معتقد است که در انتخابات ریاست جمهوری به دلیل حضور سعید جلیلی ما پزشکیان را فرستادیم...
قهرمان‌پور: مذاکره با اروپا، جایگزین مذاکره با آمریکا نیست/ تمایل به تمدید مکانیسم ماشه در تهران، واشنگتن و اروپا وجود دارد/ متغیر بسیار مهم برای تل‌آویو، همراه ساختن واشنگتن برای حمله مجدد به تهران است/ ترامپ، نگران طولانی شدن جنگ دوم اسرائیل با ایران است
در گفتگوی دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی مطرح شد

قهرمان‌پور: مذاکره با اروپا، جایگزین مذاکره با آمریکا نیست/ تمایل به تمدید مکانیسم ماشه در تهران، واشنگتن و اروپا وجود دارد/ متغیر بسیار مهم برای تل‌آویو، همراه ساختن واشنگتن برای حمله مجدد به تهران است/ ترامپ، نگران طولانی شدن جنگ دوم اسرائیل با ایران است

هم در تهران، هم در واشنگتن و هم در میان اردوگاه اروپایی‌ها، تمایل به تمدید مکانیسم ماشه به دلایل مختلف وجود دارد. حال اینکه آیا، چنین خواهد شد یا خیر، طبعا مذاکرات امروز(سه‌شنبه) ایران با تروئیکای...
مذاکره مستقیم با آمریکا ممنوع/ جنگ آینده اسرائیل با جمهوری اسلامی و حزب‌الله/ هجمه سنگین علیه بیانیه جبهه اصلاحات
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره مستقیم با آمریکا ممنوع/ جنگ آینده اسرائیل با جمهوری اسلامی و حزب‌الله/ هجمه سنگین علیه بیانیه جبهه اصلاحات

این صد و دهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

پرتاب هواپیمای فضایی مرموز X-37B +ویدیو

هواپیمای فضایی پنهان‌کار X-۳۷B که متعلق به ارتش ایالات متحده است، روز جمعه تازه‌ترین ماموریت مخفی خود را با پرواز برفراز موشک فالکون هوی آغاز کرد.

کد خبر: ۱۶۰۴۶۳
۱۳:۱۲ - ۰۹ دی ۱۴۰۲

پرتاب هواپیمای فضایی مرموز X-37B +ویدیو

دیدارنیوز: فضاپیمای بدون سرنشین X-۳۷B بامداد جمعه در ساعت ۰۴:۳۷ به وقت ایران سرانجام پس از چند هفته تاخیر، برفراز موشک فالکون هوی اسپیس ایکس از مرکز فضایی کندی ناسا به هوا برخاست. دو تلاش اول اسپیس ایکس برای پرتاب این فضاپیمای نظامی پنهان‌کار در ماه آذر، به دلیل شرایط نامساعد هوا و مشکل در تجهیزات زمینی به تعویق افتاد.

پرتاب امروز هفتمین پرواز ایکس-۳۷بی را رقم زد؛ اما این اولین بار بود که هواپیمای فضایی نظامی برفراز موشک فالکون هوی اسپیس ایکس، دومین موشک قدرتمند عملیاتی جهان پس از اسپیس لانچ سیستم به فضا سفر می‌کرد. این ماموریت همچنین ۹۵امین پرتاب اسپیس ایکس در سال ۲۰۲۳ بود. این شرکت فقط چند ساعت بعد در ساعت ۰۷:۳۱ به وقت ایران، ۹۶امین و آخرین پرتاب خود در سال جاری را با پرتاب ۲۳ ماهواره‌ی استارلینک برفراز موشک فالکون ۹ رقم زد.

پیش از آنکه هواپیمای فضایی در مدار نهایی خود قرار گیرد، اسپیس ایکس پخش زنده‌ پرتاب فالکون هوی را به درخواست نیروی فضایی ایالات متحده متوقف کرد.

ماموریت جدید ایکس-۳۷بی که با نام OTV-۷ و همچنین USSF-۵۲ شناخته می‌شود، ظاهرا از قدرت فالکون هوی برای انجام وظایفش بهره خواهد گرفت. مقام‌های نیروی فضایی پیش‌تر اعلام کرده بودند که اهداف اصلی پرواز اخیر «شامل راه‌اندازی دوباره‌ی هواپیمای فضایی چندبارمصرف در مسیر‌های مداری جدید است.»

فالکون هوی از سه مرحله‌ی اول فالکون ۹ که به یکدیگر متصل شده‌اند، تشکیل شده است. بوستر مرکزی این ترکیب، مرحله‌ی دوم را که محموله برفراز آن جای دارد، حمل می‌کند. همان‌طور که در پرواز امروز شاهد بودیم، هر سه مرحله‌ی اول فالکون هوی چندبارمصرف هستند. دو بوستر جانبی موشک تقریبا ۸٫۵ دقیقه پس از برخاست، برای فرود ایمن در پایگاه نیروی فضایی کیپ کانارول به زمین بازگشتند. این دو بوستر که پیش‌تر در ماه اکتبر در ماموریت پرتاب کاوشگر سایکی ناسا به‌کار رفته بودند، امروز پنجمین پرتاب و فرود خود را تجربه کردند.

جسی اندرسون، مهندس اسپیس ایکس در پخش زنده اعلام کرد که هر دو بوستر جانبی فالکون هوی به سلامت در لندینگ زون ۱ و لندینگ زون ۲ فرود آمدند و ۲۵۷امین و ۲۵۸امین فرود موفقیت‌آمیز یک موشک کلاس مداری را رقم زدند. بااین‌حال، بوستر مرکزی موشک امروز برای اولین و آخرین بار پرواز کرد و پس از پرتاب، عمدا در اقیانوس اطلس دور انداخته شد؛ زیرا فاقد سوخت کافی برای بازگشت و فرود روی زمین بود.

ایکس-۳۷بی به شاتل فضایی بازنشسته‌ ناسا شباهت دارد؛ اما از آن فضاپیمای افسانه‌ای بسیار کوچک‌تر است. این وسیله‌ نقلیه‌ بدون سرنشین فقط ۸٫۸ متر طول دارد و طول بال‌هایش به ۴٫۶ متر می‌رسد. درمقابل، هر مدارگرد شاتل فضایی ۳۷ متر طول و بیش از ۲۴ متر طول بال داشت.

ایکس-۳۷بی ساخت بوئینگ است و نیروی فضایی آمریکا ظاهرا دو فروند از آن را در مالکیت خود دارد. این هواپیما‌های فضایی عمدتا به‌عنوان تجهیزات آزمایشی مداری مورد استفاده قرار می‌گیرند و به ارتش آمریکا امکان می‌دهند تا به نحوه‌ عملکرد و رفتار ابزار‌ها در محیط فضا پی ببرد. فراتر از این، اطلاعات دیگری درباره‌ی ایکس-۳۷بی در دست نیست. جزئیات مربوط به ماموریت‌های این هواپیمای فضایی، از برنامه‌های پرواز تا محموله‌های اصلی، معمولا محرمانه هستند.

بااین‌حال، ایکس-۳۷بی گاهی‌اوقات برخی تجهیزات غیرنظامی و غیرمحرمانه را نیز با خود به فضا حمل می‌کند. به‌عنوان مثال، در ماموریت امروز یک محموله‌ آزمایشی از ناسا به نام Seeds-۲ به همراه هواپیمای فضایی پرتاب شد. به‌گفته‌ مقام‌های نیروی فضایی، سیدز ۲ بذر‌های گیاهان را در معرض محیط مملو از پرتو‌های آسیب‌رسان فضا قرار می‌دهد.

معلوم نیست ماموریت OTV-۷ چقدر طول خواهد کشید. اما از آنجا که ۶ ماموریت قبلی ایکس-۳۷بی بیش از ۷ ماه به طول انجامیدند، می‌توان انتظار داشت که ماموریت اخیر هواپیمای فضایی پنهان‌کار نیز به همین اندازه طولانی باشد.

ماموریت‌های قبلی ایکس-۳۷بی همگی در مدار نزدیک زمین، در ارتفاع فقط چند صد کیلومتری بالاتر از سیاره انجام شدند؛ اما فالکون هوی می‌تواند فضاپیما را بسیار بالاتر ببرد و به‌طور بالقوه به مدار زمین‌آهنگ در ارتفاع ۳۵هزار کیلومتری برساند. اما معلوم نیست آیا واقعا این اتفاق رخ خواهد داد یا خیر.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۰۵ شهريور
امروز چهارشنبه ۰۵ شهريور
امروز چهارشنبه ۰۵ شهريور
امروز چهارشنبه ۰۵ شهريور