تیتر امروز

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...
شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت
«دیدارنیوز» آخرین اختلافات پساانتخاباتی اصولگرا‌ها را بررسی می‌کند:

شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت

جدال اصولگراها در فضای پساانتخاباتی همچنان ادامه دارد و بنا به گفته دبیرکل صبح ایران، قالیبافی‌‎ها از هر فرصتی استفاده می‌‎کنند تا آنها را تخریب کنند.
رفتار دوگانه با «زاکانی» و «نجفی»!
«دیدارنیوز» در گفت‌وگو با «نژادبهرام» خلاء شفافیت در شهرداری تهران را بررسی می‌کند:

رفتار دوگانه با «زاکانی» و «نجفی»!

یک سیاستمدار در واکنش به قرارداد مبهم شهرداری معتقد است که اگر نیروهای اصلاح‌طلب در راس مدیریت شهری بودند، رسانه‌های مخالف خیلی جدی به موضوع ورود می‌کردند.
دوازدهمین برنامه «با فرهنگ» در گفت‌و‌گو با پژوهشگر جشن‌های فراموش‌شده ایرانی

میثم حسین‌خانی: جشن یلدا عامل وفاق و اتحاد مردم است/ آیین‌های سوگواری (سوم، هفتم، ماه و سال) از یهودیت آمده‌اند

تازه‌ترین برنامه‌ بافرهنگ به میزبانی حسین قنواتی با موضوع «جشن‌های فراموش شده و فرهنگ» به گفت‌وگو با دکتر میثم حسین‌خانی، دکترای ادبیات و پژوهشگر جشن‌ها و آبین‌های ایرانی اختصاص یافته است.

کد خبر: ۱۵۸۹۳۰
۲۰:۰۱ - ۰۳ آذر ۱۴۰۲

میثم حسین‌خانی با فرهنگ

 

دیدارنیوز ـ حسین قنواتی: در دوازدهمین برنامه‌ «با فرهنگ» از دیدار نیوز، میزبان دکتر میثم حسین‌خانی، دکترای ادبیات و پژوهشگر جشن‌ها و آبین‌های فراموش شده‌ی ایرانی بودم و در موضوع «فرهنگ‌ها و جشن‌های فراموش شده» به گفت‌وگو نشستیم. 

این گفت‌وگو با توجه به واکنش‌ها به نام‌گذاری اخیر برای شب یلدا در گاه‌شمار ایران، با اشاره به این رویداد آغاز می‌شود. دکتر حسین‌خانی در این رابطه معتقد است که اگر خِرَدورز باشیم، جشن‌های ملی مانند آیین شب یلدا می‌تواند سبب وفاق و همدلی و اتحاد میان مردم باشد.

این پژوهشگر متون کهن و ادبی پیرامون جشن‌های فراموش شده سپس به جشن‌های «گل‌افشان» و «شادگلی» می‌پردازد که از فرهنگ ایران به اطراف کشور به ویژه فرهنگ اعراب راه یافته‌اند.

وی همچنین به جشن‌ها و مسابقات رایج در فرهنگ ایران می‌گوید که مردم کمتر از آن با خبرند. «شاطران» و «آب‌پاشان» از جمله‌ی این جشن‌ها هستند که حسین‌خانی به تشریح آن‌ها می‌پردازد.

ویدیو این گفت‌و‌گو را در اینجا و کانال آپارات و یوتیوب دیدار ببینید

او در مورد آیین‌های سوگواری که امروز رایج است نیز توضیح می‌دهد که مراسم‌های سوم و هفتم، سپس ماه (چهلم در فرهنگ امروز) و سال، جزو واردات فرهنگی است که از آن به عنوان «اسراییلیات» یاد می‌شود و از فرهنگ دینی یهودی به رسوم اسلامی و امروزی ما آمده‌اند.

حسین‌خانی توقف در سوگواری در آیین فرهنگی و دینی زرتشتی ما را از مواردی می‌داند که دین باستانی ایرانیان نادرست می‌دانسته است.

میثم حسین‌خانی برنامه با فرهنگ

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی