تیتر امروز

علی(ع) هیچ‌گاه جایگاهش در خلافت را همانند سلطانی قرار نداد که خود را فراتر از قانون، نقد و نظارت و اعتراض مردم بداند/ سیاست راه بلد می‌خواهد و برای اداره جامعه باید هنر سیاست‌ورزی دانست
در چهل‌و یکمین برنامه دیدار اندیشه با ناصر مهدوی مطرح شد:

علی(ع) هیچ‌گاه جایگاهش در خلافت را همانند سلطانی قرار نداد که خود را فراتر از قانون، نقد و نظارت و اعتراض مردم بداند/ سیاست راه بلد می‌خواهد و برای اداره جامعه باید هنر سیاست‌ورزی دانست

در چهل و یکمین برنامه دیدار اندیشه، مقارن با سالروز  ولادت مولی الموحدین حضرت علی (ع) با ناصر مهدوی در موضوع "علی؛ پدر در زندگی شخصی- پدر یا سلطان قدر قدرت در سپهر اجتماع" گفت‌و‌گو...
تجاوز هوایی آمریکا به کاراکاس/ ترامپ از بازداشت مادورو خبر داد/ واکنش مکزیک و برزیل
آمریکا به ونزوئلا حمله کرد

تجاوز هوایی آمریکا به کاراکاس/ ترامپ از بازداشت مادورو خبر داد/ واکنش مکزیک و برزیل

در پی حمله هوایی آمریکا به کاراکاس، پایتخت ونزوئلا، مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا اعلام کرد: در حال حاضر در حال بمباران کاراکاس هستند و این هشداری به تمام جهان است؛ آنها به ونزوئلا حمله کرده‌اند....
اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
گزارش دیدار از ویژگی‌های ویروس جدید کرونا

بازگشت امیکرون؛ با "اریس" و "پیرولا"/ دکتر صدری: ممکن است ویروس جدید، واکسن گریز باشد

آمار فوتی‌های کرونا که تا مدت‌ها روی عدد صفر ایستاده بود، حالا با ورود ویروس‌های جدید دوباره به لیست گزارش روزانه وزارت بهداشت بازگشته است.

کد خبر: ۱۵۵۶۴۰
۱۶:۱۴ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۲

بازگشت امیکرون؛ با

 

دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: "اریس" و "پیرولا" دو ویروس جدید شناسایی شده زیر سویه امیکرون هستند که با ظهورشان نشان دادند که قطعیتی برای پایان کرونا وجود ندارد و دنیا باید خود را با حضور همیشگی این ویروس وفق دهد. هر چند بسیاری از متخصصان بالا رفتن آمار مبتلایان یا حتی فوتی‌ها را نگران کننده نمی‌دانند، اما برخی از ویروس شناسان پیشنهاد‌هایی برای تزریق واکسن هم داشته‌اند این در حالی است که هر دو گروه همچنان بر استفاده از ماسک و شستن دست‌ها تاکید دارند.

طبق آخرین آمار منتشره در کشور، در یک هفته گذشته یعنی از ۱۱ تا ۱۸ شهریور امسال، ۲۱۰ مبتلای جدید به کرونا در کشور شناسایی شده‌اند و متاسفانه ۲۱ نفر جان خود را به خاطر ابتلا به کرونا از دست داده‌اند.

طبق گفته یکی از مسئولان اورژانس کشور، سویه جدید کرونا قادر است سیستم ایمنی بدن را دور بزند و ضمنا علائم مشخصی دارد. در عین حال افزایش روند بستری بیماران از ابتدای مرداد ۱۴۰۲ نشان می‌دهد این سویه در حال گسترش است. سویه جدید عفونت‌زایی بالاتری دارد و دوره نهفتگی آن کمتر است. افراد بالای ۶۰ سال و کسانی که واکسن کرونا دریافت نکرده‌اند بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس هستند.

ویروس "پیرولا" هنوز به ایران نرسیده است

دکتر امیر صدری پزشک و مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی تهران در گفت‌وگو با دیدار شرح کاملی از شیوع ویروس‌های جهش یافته که حالا با دو نام "اریس" و "پیرولا" معرفی می‌شوند، ارائه کرد: "کرونا پس از جهش اُمیکرون ضعیف‌تر شد و از حالت پاندمی به صورت آندمی درآمد؛ یعنی میزان ابتلا پایین‌تر آمد و تک گیری شد و به طبع آن عوارض زیادی هم به همراه نداشت و در نهایت انجام تست هم برای مبتلایان ضرورت نداشت."

او توضیح می‌دهد که هنوز رفتار ویروس‌های جهش یافته جدید به طور کامل شناخته شده نیست، البته، چون ویروس "اریس" چند هفته زودتر از "پیرولا" وارد ایران شده علاوه بر علائم سرماخوردگی، درگیری گوارشی هم برای مبتلایان به همراه دارد. این نظر پزشکان داخلی و عفونی است، اما چون تست تشخیص دقیقی از آن نداریم با استناد به بالا رفتن آمار مراجعین به مراکز درمانی با همین علائم اکتفا می‌شود.

صدری این را هم اضافه می‌کند که به دلیل تزریق واکسن‌ها، ویروس کووید ضعیف‌تر شده و علائم آن حتی در ویروس‌های جهش‌یافته قبلی تخفیف پیدا کرد تا میزان ابتلا و بستری روند کاهشی داشته باشد، اما شیوع ویروس‌ها با جهش‌های جدیدتر در این اواخر، این نگرانی را به وجود آورده که میزان ابتلا افزایش یابد و موارد بیماری بیشتر شود؛ اما ویروس جهش یافته جدید پیرولا خوشبختانه هنوز به ایران نرسیده است.

 

بازگشت امیکرون؛ با

سازمان بهداشت جهانی در تعقیب ویروس جدید

این پزشک یادآور می‌شود با اینکه آمار مبتلایان در کشور‌های غربی رو به افزایش است، اما تاکنون سازمان بهداشت جهانی هشدار جدیدی صادر نکرده، با این حال رفتار زیر سویه جدید را کاملا زیر نظر دارد تا اگر آمار مبتلایان و بستری‌ها با مرگ و میر بیشتر همراه بود، توصیه‌های جدید را اعلام کند.

شدید نبودن علائم ویروس‌های جهش یافته جدید و خود ایمنی که بدن پس از ابتلا به این سویه‌ها دارد، این احتمال را به وجود می‌آورد که خطر جدی دنیا را تهدید نکند، اما مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی تهران می‌گوید: "در صورت نیاز ممکن است واکسن‌های نوترکیب توصیه شود که بی شک سالمندان و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند در اولویت دریافت این واکسن قرار دارند."

دکتر صدری، این تصور که دریافت واکسن آنفلوانزا می‌تواند مانع از ابتلا به کرونا شود را رد می‌کند و می‌گوید: "این واکسن مانع ابتلا به کرونا نمی‌شود، اما می‌تواند پوشش مناسبی برای شیوع ویروس‌های از این دست باشد، افرادی که مبتلا به آنفلوانزا می‌شوند، چون ایمنی بدنشان پایین می‌آید احتمال اینکه به کرونا مبتلا شوند، وجود دارد از این رو واکسن آنفولانزا می‌تواند به نوعی به حفظ ایمنی شان کمک کند.

چند روز پیش دکتر سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص خطر و امکان شیوع زیر سویه جدید EG.۵ هشدار داد و همچنین از احتمال همزمانی این شیوع با آنفولانزا در ابتدای پاییز خبر داد و گفته بود: احتمال بروز آنفولانزا را در فصل پاییز ۱۴۰۲ در پیش داریم و توصیه می‌کنیم همه افراد در گروه‌های پرخطر، دارای بیماری زمینه‌ای یا مسن نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا در ابتدای شهریور ماه اقدام کنند و بهتر است قبل از اینکه وارد موج آنفولانزا شویم واکسینه شده باشیم تا در پاییز و زمستان ایمن باشیم.

شرکت دارو سازی مدرنا ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که واکسن‌های جدید تولید شده توسط این شرکت، در برابر سویه اریس کرونا موثر خواهد بود. این واکسن‌های جدید در صورت تایید توسط سازمان‌های ناظر مربوطه، جهت تزریق وارد بازار جهانی خواهد شد.

ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز شنبه ۱۳ دی
امروز شنبه ۱۳ دی
امروز شنبه ۱۳ دی
امروز شنبه ۱۳ دی
پرطرفدارترین ها