تیتر امروز

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...
علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
قاسم محبعلی مطرح کرد

هیچ راه‌حلی جز توافق با آمریکا وجود ندارد

قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه گفت: مسئله اصلی توافق تهران و واشنگتن سر برنامه هسته‌ای ایران است. تا زمانی که آن محقق نشود، طبیعی است آمریکایی‌ها از هر امکانی برای تحت فشار قرار دادن ایران استفاده بکنند. فکر نمی‌کنم این شرایط راه‌حلی جز توافق وجود داشته باشد.

کد خبر: ۱۵۳۶۵۴
۱۱:۴۱ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۲

هیچ راه‌حلی جز توافق با آمریکا وجود ندارد

دیدارنیوز: مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه گفت: اگر فکر می‌کنند که از طریق شکایت می‌توان پول‎ها را برگرداند، به نظرم خطا می‌‎کنند. بر فرض هم ایران در آن شکایت پیروز شود، چگونه می‌خواهند پول را انتقال دهد. بانک‌های آمریکایی اجازه انتقال پول به ایران را نمی‌دهند.

قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه در خصوص شکایت از کره جنوبی در خصوص پول‌های بلوکه شده ایران بیان کرد: مسئله اصلی توافق تهران و واشنگتن سر برنامه هسته‌ای ایران است. تا زمانی که آن محقق نشود، طبیعی است آمریکایی‌ها از هر امکانی برای تحت فشار قرار دادن ایران استفاده بکنند. فکر نمی‌کنم این شرایط راه‌حلی جز توافق وجود داشته باشد.

وی در ادامه توضیح داد: اگر فکر می‌کنند که از طریق شکایت می‌توان پول‎ها را برگرداند، به نظرم خطا می‌کنند. زیرا پول‌های بلوکه شده، برای ایران است و آمریکا اجازه نمی‌دهد که به ایران منتقل شود. البته ما نمی‌دانیم از چه روشی می‌خواهند شکایت کنند؛ اما بر فرض هم ایران در آن شکایت پیروز شود، چگونه می‌خواهند پول را انتقال دهد. بانک‌های آمریکایی اجازه انتقال پول به ایران را نمی‌دهند.

محبعلی اظهار داشت: نکته غم انگیزی است که آمریکایی‌ها به خودشان حق می‎‌دهند پول‌هایی که مربوط به ایران است را مشخص کنند چه شود. برای مثال ایران به عراق گاز صادر کرده و آمریکایی‌ها تصمیم می‌گیرند که پول ایران در این صادرات در کجا نگهداری شود. تا زمانی که این وضعیت وجود دارد می‌توان گفت ایران استقلال در تصمیم‌گیری نسبت به دارایی‌های خودش ندارد و باید فکری برای این کار کرد. به همین دلیل باید توافقی صورت بگیرد و ایران از این وضعیت خارج شود.

این دیپلمات اسبق گفت: توافق ۲۰۱۵ عملاً زمانش گذشته است. چون توافق برجام عمرش ۸ سال بود. آمریکایی‌ها اجرا نکردند و بخشی از آن را ایران اجرا نکرد. اگر قرار است توافقی صورت بگیرد مذاکرات جدیدی حول مسائل جدیدی بای صورت گیرد. به نظرم آآآمریکایی‌ها آمادگی دارند که تا انتخابات آینده به توافق جامع برسند. چرا که اگر یک توافق ناقص هم انجام شود، بعید است که رییس جمهوری بعدی آمریکا اگر این دولت نباشد روند را ادامه دهد.

محبعلی بیان کرد: توافق به یک تصمیم سیاسی لازم دارد که در سطوح عالی ایران و آمریکا باید گرفته شود. دولت بایدن برخلاف دولت اوباما که دنبال یک توافق محدود در چارچوب برنامه هسته‌ای بود، به دنبال یک برنامه جامع است. این توافق شامل سایر مسائل فیمابین از جمله برنامه موشکی، سیاست خاورمیانه، مسئله حقوق بشر و تروریست، مسئله حضور ایران در کنار روسیه در جنگ اوکراین و مسئله امنیت اسرائیل می‌شود.

وی تصریح کرد: دولت بایدن بازگشت به برجام را مقدمه‌ای برای رسیدن به توافق جامع می‌داند، چون برجام انجام نشد. اخیراً دستور کار این است که یک مذاکرات جامع صورت بگیرد، اما در شرایط فعلی زمینه‌هایش محیا نیست. مگر اینکه تصمیمات سیاسی سطح بالا گرفته شود و طرفین به مذاکرات برگردند. اینکه ایران آمادگی داشته باشد در خصوص تمام مسائل صحبت کند، فعلا من بعید می‌دانم.

در نهایت این دیپلمات گفت: آخر هر دعوایی، صلح است. منتهی باید هزینه‌های آن را در نظر گرفت. ما هزینه می‌دهیم و طرف آمریکایی هزینه نمی‌کند. کشور و مردم ما هزینه می‌دهند و باید تصمیمی در سطح مقامات عالی ما گرفته شود. ادامه این وضعیت به نفع کشور و منافع ملی نیست و راه‌حلی هم جز مذاکره و توافق وجود ندارد.

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر