تیتر امروز

از بدرقه تیمسار ربیعی و جهانبانی تا زورآزمایی با ژنرال‌های اصلاح‌طلب
همافر حقوقدان و سیاستمدار اقتصاد خوانده در تنگنای سی‌ام

از بدرقه تیمسار ربیعی و جهانبانی تا زورآزمایی با ژنرال‌های اصلاح‌طلب

در سی‌امین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان محمود علیزاده طباطبایی، حقوقدان و عضو شناخته‌شده حزب کارگزاران سازندگی بود و از روزهای قبل از انقلاب و ماجرای کودتای نوژه و نقش روس‌ها...
سازمان‌ها و نهادینه شدن دروغ

سازمان‌ها و نهادینه شدن دروغ

اینکه در جامعه انسانی صداقت و شفافیت چه تاثیراتی در سلامت و آرامش اجتماعی دارد نکته‌ای است که می‌توان اهمیت و اعتبار آنرا در وضعیت مقابل آن یعنی میزان تشویش و تخریب ناشی از دروغ و دروغگویی ارزیابی...
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان خبر داد

بررسی ثبت جهانی منظر فرهنگی دره خرم‌آباد و قلعه فلک‌الافلاک

حسن‌پور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان گفت: علاوه بر ثبت ملی، پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی دره خرم‌آباد و قلعه فلک‌الافلاک را تهیه کرده‌ایم که به زودی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

کد خبر: ۱۵۳۵۲۳
۰۹:۱۶ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲

بررسی ثبت جهانی منظر فرهنگی دره خرم‌آباد و قلعه فلک‌الافلاک

دیدارنیوز: مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان از انجام کاوش باستان‌شناسی در شاپور خواست و بررسی پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی دره خرم‌آباد و قلعه فلک‌الافلاک خبر داد.

عطا حسن‌پور، با اشاره به آنکه درحال حاضر باستان‌شناسان در شهر کهن شاپورخواست مشغول کاوش هستند، گفت: قدمت محوطه پامنار شهری است که نام قدیم شهر خرم‌آباد بود، به دوره اواخر ساسانی و اوایل اسلام بازمی‌گردد.

به گفته او، روز گذشته عملیات ژئوفیزیک در محوطه پامنار خرم‌آباد با هدف دستیابی به آثار معماری انجام شد تا باستان‌شناسان بتوانند دقیق‌تر و بهتر به مناطقی که آثار وجود دارد دسترسی پیدا کنند. تاکنون لایه‌های شهر آرام آرام نمودار شده‌اند و لایه‌های بالایی که گورستان دوره اسلامی را دربرمی‌گرفت نیز کاوش شده است. در لایه‌های میانی نیز به چندین کارگاه ذوب شیشه دست پیدا کرده‌اند. در لایه‌های زیرین به لایه‌های اولیه تشکیل شهر دست پیدا خواهیم کرد.

حسن‌پور ادامه داد: از آنجا که سفال‌های اواخر دوره ساسانیان و اوایل اسلام شباهت‌های بسیار زیادی باهم دارند از این رو تشخیص و تفکیک آن‌ها بسیار دشوار است و نیاز است تا آزمایش‌های بیشتری روی یافته‌ها انجام شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان همچنین از انجام کاوش در منطقه‌ای در الیگودرز خبر داد که در صورت تامین اعتبارات لازم انجام خواهد شد. این محوطه یک شهر دستکند زیرزمینی است که به دوره اوایل اسلام بازمی‌گردد.

گردشگری چهار فصل

او همچنین با اشاره به آنکه لرستان چهارفصل است، از استقبال گردشگران از مناطق و جاذبه‌های این استان سخن گفت و اذعان داشت: برای نخستین بار لرستان را به عنوان پهنه‌بندی مناطق گردشگری معرفی و تقسیم‌بندی کردیم تا ارائه وام، تجهیزات، تسهیلات، تبصره ۱۸ و… بر اساس این تقسیم‌بندی انجام شود. این پهنه‌بندی به استاندار ارائه شده. همچنین طرح جامع گردشگری را در استان تصویب کرده‌ایم و به زودی شورای برنامه‌ریزی ارائه خواهد شد.

حسن‌پور همچنین از تامین زیرساخت‌های گردشگری در مناطقی همچون آبشار بیشه، گریت، الیگودرز و… خبر داد و گفت: زیرساخت‌ها شامل مسیر دسترسی، آلاچیق، سرویس بهداشتی، نمازخانه و… می‌شود. البته سعی داریم زیرساخت‌ها را در مناطق دیگر نیز گسترش دهیم.

او تصریح کرد: درحال حاضر شاید در بیشتر نقاط کشور دمای هوا بسیار بالا و گرمای هوا آزاردهنده باشد، اما تونل برفی الیگودرز دمای زیر صفر دارد و ازنا و الیگودرز هوای بسیار مطبوع و خوبی برای پذیرش گردشگران دارند. عموما در شش ماه نخست سال، آبشار بیشه، خرم‌آباد، قلعه فلک‌الافلاک و آبشار گریت و الیگودرز مورد استقبال گردشگران قرار می‌گیرند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان در پاسخ به این سئوال که با توجه به آنکه لرستان را بیشتر در حوزه گردشگری طبیعت‌گردی می‌شناسند و آیا این استان قصد دارد در سایر حوزه‌های گردشگری نیز ورود کند، گفت: به سراغ گردشگری کشاورزی رفته‌ایم و حتا همایش ملی نیز در این حوزه برگزار کرده‌ایم. تمام بخش‌های کشاورزی استان مستعد توسعه گردشگری هستند. حتا منطقه‌ای به نام کشت و صنعت و گردشگری فجر صفا داریم که بسیار جذاب است از این رو در این حوزه نیز وجود کرده‌ایم. حیات وحش، گلخانه، سافاری پارک و حتا مکانی برای پرورش گوزن زرد ایرانی دارد که می‌تواند پایلوت گردشگری کشاورزی در کشور شود.

پرونده‌های ثبتی

حسن‌پور همچنین از ثبت چند غذای سنتی لرستان در فهرست میراث ملی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: علاوه بر ثبت ملی، پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی دره خرم‌آباد و قلعه فلک‌الافلاک را نیز تهیه کرده‌ایم که به زودی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی