تیتر امروز

صنایع دستی؛ ارزآور اما مهجور
دیدار بررسی می‌کند

صنایع دستی؛ ارزآور اما مهجور

از امروز هفته صنایع دستی در کشور آغاز شد، صنعتی که از سال‌ها پیش قرار بود در کنار صنعت گردشگری نقش عمده‌ای در ارزآوری داشته باشد، اما ...
گزارش دیدار از طرح اجرا نشده شهرداری تهران

"آتش" ساختمان‌های ناایمن را می‌بلعد؛ زاکانی به دنبال تصویب طرح حجاب است!

در حالیکه آتش سوزی انبار چسب بازار تهران در کمترین فاصله زمانی از آتش سوزی انبار لاستیک اتفاق افتاد و موضوع ساختمان ناایمن جدی‌تر می‌شود، زاکانی به دنبال تصویب طرح حجاب است!.
هاکان فیدان، تلفیق میدان و دیپلماسی
از سعدآباد تا توپکاپی (۸۶)، رونمایی اردوغان از چهره خاص کابینه تازه

هاکان فیدان، تلفیق میدان و دیپلماسی

پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، رجب طیب اردوغان با معرفی کابینه جدید رسما وارد دور تازه مسئولیت چند ساله خود شد و حالا معرفی وزیر امور خارج او مورد توجه جهان قرار گرفته است.

محل کشف بانوی ۷ هزار ساله «پارکینگ موتور» شد!

باوجود گذشت حدود هشت سال از کشف اسکلت بانوی هفت‌ هزار ساله در خیابان مولوی تهران، یک باستان‌شناس جوان می‌گوید که برخلاف وعده‌ها سطح آن پوشانده و به پارکینگ موتورسیکلت‌ها تبدیل شده است.

کد خبر: ۱۴۹۹۴۲
۱۰:۰۵ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۲

محل کشف بانوی ۷ هزار ساله «پارکینگ موتور» شد!

دیدارنیوز: پس از گذشت حدود هشت سال از کشف اسکلت بانوی هفت‌ هزارساله در خیابان مولوی تهران، باستان‌شناس جوانی که کنجکاوی و مداومت او منجر به این کشف مهم شد، می‌گوید: محل کشف این بانوی هفت‌هزارساله، برخلاف وعده‌ها نه تنها به سایت‌موزه شهری تبدیل نشد، بلکه سطح آن پوشانده و پارکینگ موتورسیکلت‌ها شده است.

اوایل دی‌ماه سال ۱۳۹۳ کاوش‌های باستان‌شناسی در حفاری‌های فاضلاب خیابان مولوی، محدوده میدان محمدیه کنونی به شناسایی اسکلتی باقی‌مانده از هزاره پنجم پیش از میلاد منجر شد. این کشف مهم با کنجکاوی‌های مهسا وهابی، که آن زمان دانشجوی کارشناسی ارشد رشته باستان‌شناسی بود، اتفاق افتاد و تاریخ تهران را با ادعای جدیدی مواجه کرد.

وهابی، دکتری باستان‌شناسی ـ حالا پس از گذشت حدود هشت سال از آن کشف مهم، در هفته میراث فرهنگی و در نشستی که از سوی کمیته تخصصی حفظ آثار تاریخی و فرهنگی انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران برگزار شد، گزارشی از روند و جزئیات کشف اسکلت بانوی هفت‌هزارساله تهران که اکنون در موزه ملی نگهداری می‌شود، ارائه کرد و یادآور شد که قرار بود محل کشف اسکلت بانوی هفت‌هزارساله، به نخستین سایت موزه شهری تبدیل شود و اسکلت به همراه دیگر مواد فرهنگی یافته‌شده در همان محل به نمایش گذاشته شود، اما پس از انتقال اسکلت، محل کشف به نوعی به سرویس بهداشتی بی‌خانمان‌ها و معتادانی که در آن محدوده زندگی می‌کردند تبدیل شد و حالا هم روی آن ترانشه‌ها را پوشانده‌اند و سطح آن به پارکینگ موتورسیکلت‌ها تبدیل شده است.

این درحالی است که در زمان کشف اسکلت بانوی هفت‌هزارساله، قرار بود این مکان با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و سازمان زیباسازی شهرداری به سایت موزه شهری تبدیل شود و بر همین اساس هم اسکلت بانوی هفت‌هزارساله به همراه ۳۶ شیء کشف‌شده از آن محل، "موقتی" به موزه ملی انتقال داده شدند تا این سایت موزه ایجاد شود، اما تا امروز خلف وعده شده است. مهسا وهابی ـ باستان‌شناس ـ اکنون با یادآوری نارضایتی باستان‌شناسان از جابه‌جایی آن یافته‌ها و تکرار مطالبه آن سال‌ها می‌گوید: هنوز دیر نشده و باید برای ایجاد سایت موزه شهری اقدام کرد.

او معتقد است اگر سایت موزه شهری در خیابان مولوی تهران و در محل کشف اسکلت بانوی هفت‌هزارساله (محدوده میدان محدودیه خیابان مولوی) ایجاد می‌شد، یقینا روی بافت اجتماعی و فرهنگی و زندگی مردم آن منطقه تاثیر مثبت می‌گذاشت.

این باستان‌شناس می‌گوید: ما همان بلایی را که بر سر تپه‌های قیطریه آوردیم در خیابان مولوی تکرار کردیم. درحالی‌که می‌شد در تپه‌های قیطریه که یافته‌های آن قدمت تهران را به سه‌هزار سال رساند، بزرگترین سایت موزه شهری را ایجاد کرد،، ولی نابود شد. درحالی‌که آن زمان اهمیت بیشتری برای میراث فرهنگی قائل بودند، ولی به خاطر نداشتن دیدگاه حفظ بستر، باعث شد گور‌های تاریخی زیادی که در تپه‌های قیطریه کاوش و شناسایی شده بودند، مطالعه‌نشده از بین بروند. بعد از گذشت پنجاه شصت سال از آن زمان، با کشف اسکلت بانوی هفت‌هزارساله می‌شد اتفاق خوبی را برای تهران رقم زد، اما دوباره همان اشتباه تکرار شد. البته که هنوز دیر نشده است و مطالبه مردم می‌تواند تغییر کند و آن بخش از خیابان مولوی تهران که این کشف رخ داد، به سایت‌موزه تبدیل شود و بانوی هفت‌هزارساله به آن‌جا بازگردانده شود.

مریم جلالی دبیر کمیته تخصصی حفظ میراث تاریخی و فرهنگی انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان تهران نیز در ادامه این اظهارات تاکید کرد که تهران با توجه به یافته‌های مهم تاریخی که داشته لازم است صاحب سایت موزه شهری شود. او گفت: ما پیگیر این مطالبه هستیم و به این بهانه، پرونده کشف اسکلت بانوی هفت‌هزارساله تهران مرور و یادآوری شد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی