تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...
منی بعزاوی (نویسنده تونسی)

در تونس حقوق زنان بیشتر از مردان است

News Image Lead

یک نویسنده تونسی حاضر در نمایشگاه کتاب تهران گفت: در تونس، زنان هم در سیاست حضور جدی و پررنگ دارند و هم در حوزه اقتصادی و اجتماعی. مثلا در حال حاضر زنان تونسی یا مغرب عربی این امکان را دارند که رئیس‌جمهور شوند ولی در ایران نشنیده‌ام که زنان ایرانی برای رئیس دولت شدن تلاش جدی بکنند.

کد خبر: ۱۴۹۵
۱۰:۱۱ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
دیدارنیوز -منی بعزاوی (نویسنده تونسی) که به بهانه حضور در نمایشگاه کتاب به تهران سفر کرده است، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره جایگاه زنان در ادبیات تونس گفت: ادبیات و حوزه‌های مختلف ادبی در کشورهای عربی موضوعات متنوعی را شامل می‌شود و گستره وسیعی را دربرمی‌گیرد. همه مسائلی که به کشورهای خارجی ارتباط داشته باشند برای مردم تونس جذاب و خواندنی هستند و در این زمنیه کتاب‌های زیادی را در کشور چاپ می‌کنیم.

او همچنین با اشاره به مسئله حقوق زنان در کشورهای مختلف بیان کرد: حقوق زنان در ایران آن‌طور که در رسانه‌ها و خبرها می‌شنویم، خوب نیست ولی وقتی من خودم به ایران آمدم و با زنان ایرانی صحبت کردم، می‌بینم که زنان ایرانی هم در جامعه فعال هستند و تا حدودی به حقوق خود دست یافته‌اند. من در تلویزیون و رادیو‌های دیگر هم به این موضوع اشاره می‌کنم و از فعالیت‌های زنان ایرانی می‌گویم. همین امر باعث شده که نگاه مردم تونس به زنان ایرانی عوض شود. آنها دیگر می‌دانند که زنان ایرانی هم به تمدن اسلامی مرتبط هستند و بخشی از آن محسوب می‌شوند. من هم تلاش کردم در کتابم «یک سفر مثل هزاران سفر است» مسئله زنان و تمدن فرهنگ ایرانی را معرفی کنم و به موضوعات اجتماعی و اقتصادی ایران هم بپردازم.

این نویسنده تونسی اضافه کرد: وضعیت زنان ایرانی آن‌طور که دیده‌ام بسیار نزدیک به زنان تونسی است و به نوعی آنها شبیه هم هستند. منتها در زمینه حقوق زنان وضعیت ازدواج و طلاق در قوانین ایران و تونس تفاوت‌هایی دارد امروز در تونس زنان زیادی تقریبا 51 درصد طلاق می‌گیرند که باید توسط قانون ما حمایت شوند. زنان ایرانی در جنگ هم در خظ مقدم حضور داشتند و از کشورشان دفاع کردند. مسئله اینجاست که زنان ایرانی مطالبه نمی‌کنند و حرف نمی‌زنند. در کشور تونس؛ زنان خودشان حقوق‌شان را مطالبه می‌کنند و خواسته دارند. در حال حاضر در تونس حقوق زنان بیشتر از مردان است. مثلا در پارلمان یا دیگر پست‌های مدیریت کلان کشور حضور جدی دارند و حتی تعداشان بیشتر از مردان است. البته در موسسات علمی و دانشگاه‌های مختلف هم زنان تونسی مسئولیت‌های جدی دارند.

بعزاوی در پایان تاکید کرد: من نشنیده‌ام که زنان ایرانی در جریانات سیاسی و پست‌های سیاسی اصلی فعال باشند و آنها بیشتر در حوزه فرهنگی و دانشگاهی مشغول هستند. در تونس زنان هم در سیاست حضور جدی و پررنگ دارند و هم در حوزه اقتصادی و اجتماعی. مثلا در حال حاضر زنان تونسی یا مغرب عربی این امکان را دارند که رئیس‌جمهور شوند ولی در ایران نشنیده‌ام که زنان ایرانی برای رئیس دولت شدن تلاش جدی بکنند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی