تیتر امروز

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!

این نوزدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم

این صد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد
گفت و گوی دیدار در ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک فعال سیاسی اصولگرا:

عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد

دیدارنیوز به مناسبت نخستین سالگرد ریاست جمهوری مسعود پزشکیان ویژه برنامه ای را با عنوان «میدان پاستور» طراحی و اجرا کرد. نخستین مهمان این ویژه برنامه عباس امیری فر، فعال سیاسی اصولگرا بود.

آمریکا ارسال جنگنده‌ «اف‌ ۱۶» به اوکراین را رد کرد

در حالی که کی‌یف لیست تسلیحات مورد نیاز خود را گسترش می‌دهد تا بتواند نیرو‌های روسیه را از سرزمین‌های اشغالی بیرون کند، جو بایدن، رییس جمهوری ایالات متحده گفت که این کشور جت‌های جنگنده اف‌۱۶ را در اختیار اوکراین قرار نمی‌دهد.

کد خبر: ۱۴۴۵۱۳
۱۳:۳۶ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱

آمریکا ارسال جنگنده‌ اف‌۱۶ به اوکراین را رد کرد

دیدارنیوز: نبرد در نقاط کلیدی ادامه دارد و در عین حال نیرو‌های روسیه به دنبال گسترش کنترل خود در منطقه دونتسک در شرق اوکراین هستند.

دنیس پوشیلین، رهبر منصوب شده کرملین در دونتسک ادعا کرد که نیرو‌های روس در حال پیشروی در نزدیکی «ووهلدار»، شهری با ارزش استراتژیک در جنوب غربی شهر دونتسک هستند. خبرگزاری‌های روسیه به نقل از پوشیلین نوشتند: «اکنون می‌توان گفت که یگان‌ها در قسمت شرقی ووهلدار مواضع خود را ایجاد کرده‌اند و اقداماتی در مجاورت آن در حال انجام است.» کی‌یف این ادعا را رد کرده، البته پذیرفته که جنگ در این منطقه شدید بوده است.

هفته گذشته، کشور‌های غربی از جمله ایالات متحده و آلمان تحویل تانک‌های سنگین به اواکراین را تایید کردند. این حرکت انحراف از موقعیت قبلی بود، چرا که تانک‌ها گامی بیش از حد بزرگ در حمایت از اوکراین تلقی می‌شود و ممکن است با واکنش گسترده روسیه مواجه شود. اما حالا به نظر می‌رسد بایدن با تحویل ندادن جنگنده‌های اف‌۱۶ به اوکراین این وضعیت را به حالت قبل درآورده باشد.

بایدن در پاسخ به سوال خبرنگاران در کاخ سفید که آیا طرفدار ارسال اف۱۶ یا جنگنده‌های دیگر به اوکراین هستید، گفت: «خیر.».

اما رهبران اروپایی گفته‌اند که آن‌ها پذیرای این ایده هستند، حتی اگر اوکراین هنوز رسما از متحدان خود، جنگنده‌های پیشرفته برای جنگ را درخواست نکرده باشد.

تحلیلگران بر این باورند که اوکراین و روسیه برای تحرکات تهاجمی قابل توجهی در ماه‌های آینده آماده می‌شوند و هواپیما‌های غربی می‌توانند قدرت کی‌یف را افزایش دهند، چرا که قدرت نیروی هوایی این کشور به طور قابل توجهی در اثر ۱۱ ماه جنگ کاهش یافته است.

امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه روز دوشنبه گفت که اعطای هواپیما‌های جنگنده به اوکراین را رد نمی‌کند، اما نسبت به خطر تشدید درگیری‌ها هشدار داد.

مکرون با مارک روته، نخست وزیر هلند که قبلا ایده ارسال جنگنده‌های اف۱۶ هلندی به اوکراین را مطرح کرده بود، صحبت کرده است. او گفت: «هرگونه تحویل تسلیحاتی نباید ظرفیت نیرو‌های مسلح فرانسه را تضعیف کند و فرانسه باید مطمئن شود که از این تسلیحات برای حمله به داخل روسیه استفاده نخواهد شد، چرا که این موضوع باعث تشدید جنگ می‌شود.» روته هم اعلام کرد: «هیچ تابویی وجود ندارد، اما این یک قدم بزرگ خواهد بود.»

از طرف دیگر، در آمریکای جنوبی، لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رییس جمهوری برزیل در دیدار با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفت که برزیل «هیچ علاقه‌ای به ارسال مهمات به اوکراین ندارد.»

وی ادامه داد: «برزیل کشور صلح است... پیشنهاد من این است که گروهی از کشور‌ها تشکیل دهیم تا با اوکراین و روسیه بر سر میز مذاکره بنشینند و صلح ایجاد شود.»

او ادامه داد که این ایده را با مکرون در میان گذاشته و می‌خواهد این موضوع را با بایدن و شی‌جین‌پینگ، رهبر چین در دیدار‌های برنامه‌ریزی شده آینده هم مطرح کند.

رئیس جمهوری برزیل سال گذشته وقتی ادعا کرد که زلسنکی «به اندازه» ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه در این درگیری مسئول است، سر و صدای زیادی به پا کرد. وی معتقد است که «اگر یکی درگیر نشود، آنگاه دو طرف با هم جنگ نخواهند کرد.»

گلوله‌های توپخانه

با کاهش شدید ذخایر مهمات توپخانه‌ای اوکراین، فرانسه و استرالیا قراردادی را به‌منظور تولید مشترک گلوله‌های ۱۵۵ میلی‌متری برای ارسال به کی‌یف امضا کردند.

سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه گفت: «چند هزار گلوله ۱۵۵ میلی‌متری به طور مشترک تولید خواهد شد.»

در همین حال، در سئول، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو از کره جنوبی خواست تا حمایت نظامی خود از اوکراین را افزایش دهد و پیشنهاد کرد که در سیاست خود مبنی بر عدم صدور تسلیحات به کشور‌های درگیر تجدیدنظر کند. او تاکید کرد: «بسیار مهم است که پوتین در این جنگ پیروز نشود.»

در ادامه این درگیری‌ها، تهران روز دوشنبه کاردار اوکراین را در پی اظهارات مطرح شده توسط یکی از دستیاران آقای زلنسکی احضار کرد. دستیار رئیس جمهوری اوکراین درباره حمله به سایت صنایع دفاعی ایران در اصفهان که بنا بر گزارش‌ها گفته می‌شود پهپاد تولید می‌کرده، صحبت‌هایی را مطرح کرده بود.

اگرچه ظاهرا هیچ ارتباطی بین حمله به سایت دفاعی ایران و اوکراین وجود ندارد، اما میخائیلو پودولیاک در توییتی با نوشتن «شب انفجاری در ایران-در تأسیسات تولید پهپاد و موشک، پالایشگاه‌های نفت» این ماجرا را برجسته کرده بود. او بعد هم نوشته بود: «اوکراین به شما هشدار داده بود.»

یورونیوز نوشت: «ایران پهپاد‌های تهاجمی در اختیار روسیه قرار داده که از آن‌ها در جنگ اوکراین استفاده می‌شود. وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که کاردار اوکراین در تهران برای ارائه «توضیحات رسمی و فوری» برای اظهاراتی که «عجیب و مغرضانه» خوانده شده، احضار شده است.»

ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير