تیتر امروز

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...
شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت
«دیدارنیوز» آخرین اختلافات پساانتخاباتی اصولگرا‌ها را بررسی می‌کند:

شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت

جدال اصولگراها در فضای پساانتخاباتی همچنان ادامه دارد و بنا به گفته دبیرکل صبح ایران، قالیبافی‌‎ها از هر فرصتی استفاده می‌‎کنند تا آنها را تخریب کنند.
رفتار دوگانه با «زاکانی» و «نجفی»!
«دیدارنیوز» در گفت‌وگو با «نژادبهرام» خلاء شفافیت در شهرداری تهران را بررسی می‌کند:

رفتار دوگانه با «زاکانی» و «نجفی»!

یک سیاستمدار در واکنش به قرارداد مبهم شهرداری معتقد است که اگر نیروهای اصلاح‌طلب در راس مدیریت شهری بودند، رسانه‌های مخالف خیلی جدی به موضوع ورود می‌کردند.

ایران - آلمان؛ چرا مواضع طرف اروپایی تند شد؟

پس از حوادث و ناآرامی‌های گسترده اخیر در کشورمان، مقامات آلمانی از جمله شولتس صدراعظم و بربوک وزیر خارجه این کشور، بارها به انتقاد شدید از مسوولان ایرانی بابت آنچه که آنها مدعی «سرکوب» و «جنایت» در اعتراضات بودند، پرداختند. حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسایل بین‌الملل می‌گوید این مواضع طرف اروپایی به دلیل مسایل حقوق بشری و ناآرامی‌ها در ایران است.

کد خبر: ۱۴۰۵۶۹
۰۹:۳۹ - ۲۷ آبان ۱۴۰۱

ایران - آلمان؛ چرا مواضع طرف اروپایی تند شد؟

دیدارنیوز: یک کارشناس مسایل بین‌الملل معتقد است: موضوع آلمان در برابر ایران ارتباطی با مساله برجام و تاخیر در بازگشت به این توافق یا فروش پهپاد‌ها به روسیه و استفاده از آن‌ها در جنگ با اوکراین ندارد؛ بهانه و ادعای آلمان‌ها برای مواضع تند و تحریم‌ها مسایل حقوق بشری و ناآرامی‌ها در ایران است.

حسن بهشتی‌پور، درباره حمایت کم سابقه آلمان از ناآرامی‌های داخلی ایران و دلایل موضع‌گیری‌ها و تحریم‌های اخیر اظهار کرد: واقعیت این است که وزیر خارجه آلمان جزو حزب سبز‌ها و تازه‌کار است و ملاحظات حقوق بشری برای این حزب بیشتر از سایر احزاب سنتی مثل دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات است.

وی در پاسخ به این پرسش که برخی معتقدند آلمان به خاطر نزدیکی ایران به روسیه و بحث پهپاد‌ها و از سویی تاخیر در احیای برجام مسایل حقوق بشری را بهانه حمله به ایران قرار داده است؟ گفت: بیش از برجام و مساله اوکراین و پهپادها، آن‌ها بر روی موضوعات حقوق بشری مانور می‌دهند و ناآرامی‌ها را بهانه کرده‌اند. اینکه پشت این داستان چه اهدافی است را نمی‌دانم، اما شواهد نشان می‌دهد بهانه تحریم‌ها و به ویژه تحریم‌های جدیدی که اعلام کردند تحت تاثیر مسایل داخلی و حقوق بشری ایران است.

این کارشناس مسایل بین‌الملل تصریح کرد: البته در تحریم‌های اروپا علیه ایران، دو مورد از آن‌ها به خاطر مسایل اوکراین و در اختیار قرار دادن پهپاد‌ها بوده است که در بیانیه وزیران خارجه اتحادیه اروپا آمد بود، اما برای آلمان به طور خاص مسایل حقوق بشری در حال حاضر پررنگ است.

وی در پاسخ به اینکه به نظر شما اروپا مذاکرات برای بازگشت به برجام را کنار گذاشته است؟ گفت: اروپایی‌ها به ویژه سه کشور اروپایی منتظر از سرگیری مذاکرات برجام هستند، اما این کشور‌ها تا وقتی مسایل و ناآرامی‌ها در داخل حل و فصل نشود بعید است سر میز مذاکره حاضر شوند. به ویژه که الان بر سر مسایل داخلی ایران و نیز برجام موضع اروپا به آمریکا بسیار نزدیک شده است.

بهشتی‌پور با تاکید بر ضرورت حل و فصل مشکلات داخلی برای پیشبرد سیاست خارجی اظهار کرد: مدیریت مسایل داخلی و اعتراضات قابل انجام و شدنی است مثل هر بحران دیگری این مسایل هم راه‌حل دارد به شرط اینکه اراده‌ای برای این کار باشد. اگر به سمت ایجاد وحدت ملی و همبستگی ملی و رفع سوءتفاهم‌ها برویم تا اقشار و جناح‌های مختلف به حل مساله ترغیب شوند بسیار کمک‌کننده خواهد بود و بهانه دست کشور‌های دیگر برای مداخله در امور داخلی ایران نمی‌دهیم. تا وقتی ناآرامی‌ها جریان دارد، دشمنان ایران دنبال این می‌روند که از این فضا به نفع خود استفاده کنند.

به گزارش دیدارنیوز، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان به تازگی گفته بود: «هیچ‌کسی در تهران، مشهد یا اصفهان نمی‌تواند باور کند که آن‌ها می‌توانند بدون مواجهه با هیچ‌گونه عواقبی دست به جنایت بزنند. اروپا و جهان درحال نظاره هستند. ما گوش به زنگ خواهیم ماند و به فهرست‌گری ادامه خواهیم داد. ما بسته تحریمی دیگری اعمال خواهیم کرد تا پیام روشنی به کسانی بفرستیم که فکر می‌کنند می‌توانند مردم خودشان را بدون عواقب سرکوب کرده، بترسانند و بکشند.»

همچنین اولاف شولتس، صدراعظم آلمان مدعی شده بود: «ما شاهد اتفاقاتی هستیم که در خیابان ها، سالن های سخنرانی و دادگاه های ایران می گذرد.ما از تصاویر شهرهایی مانند تهران، سنندج، اصفهان و شیراز وحشت زده شده ایم. ما شاهد مبارزه ایرانیان برای آزادی و عدالت هستیم. ما شاهدیم که دولتِ یکی از اعضای سازمان ملل به سوی شهروندان خود تیراندازی می کند. این کاملا غیر قابل قبول است. گفته می شود وزیر خارجه ایران، آلمان را در مورد عواقب این موضع و اقدامات ما تهدید کرده. من فقط می توانم این را به رهبران تهران بگویم: دولتی که به شهروندان خود تیراندازی می کند، چگونه دولتی است؟ کسانی که به این شکل عمل می کنند، باید انتظار مقابله از جانب ما را داشته باشند.»

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی