تیتر امروز

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک جامعه شناس:

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند

جامعه پلاس عنوان برنامه جدیدی از دیدارنیوز است که در این برنامه در گفت‌وگو با کارشناسان و صاحب نظران چالش‌ها و مشکلات حوزه‌های اجتماعی تحلیل و بررسی می‌شود. شما را به دیدن این سلسله برنامه‌ها...
از بدرقه تیمسار ربیعی و جهانبانی تا زورآزمایی با ژنرال‌های اصلاح‌طلب
همافر حقوقدان و سیاستمدار اقتصاد خوانده در تنگنای سی‌ام

از بدرقه تیمسار ربیعی و جهانبانی تا زورآزمایی با ژنرال‌های اصلاح‌طلب

در سی‌امین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان محمود علیزاده طباطبایی، حقوقدان و عضو شناخته‌شده حزب کارگزاران سازندگی بود و از روزهای قبل از انقلاب و ماجرای کودتای نوژه و نقش روس‌ها...

ساخت ۴ میلیون مسکن با مکانیزم فعلی امکان‌پذیر نیست!

رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه "ساخت ۴ میلیون مسکن با مکانیزم فعلی وجود ندارد" گفت: البته هنوز هم دیر نشده، اما باید مدل اجرای نهضت ملی مسکن را تغییر دهیم.

کد خبر: ۱۴۰۵۳۶
۱۸:۲۶ - ۲۵ آبان ۱۴۰۱

ساخت ۴ میلیون مسکن با مکانیزم فعلی امکان‌پذیر نیست!

دیدارنیوز: محمدرضا رضایی کوچی با بیان این‌که باید سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود تا بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد شود، اظهار کرد: در ۸ سال گذشته به دلایل مختلف و عدم اعتقاد مدیران به ساخت مسکن، سالانه ۳۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شد، یعنی سالی حدود ۷۰۰ هزار واحد کسری داشته‌ایم، از این رو با کمبود حدود ۵ میلیون واحد مسکونی در کشور مواجه هستیم.

وی با یادآوری این‌که ابلاغ قانون جهش تولید مسکن و تکلیف دولت برای ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی با هدف ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا بود، افزود: بر این اساس تکالیفی برای دستگاه‌ها مشخص کردیم چرا که یک دستگاه به تنهایی از عهده این مسئولیت بر نخواهد آمد لذا همه دستگاه‌ها باید همکاری کنند.

او اضافه کرد: معتقدم با مکانیزم فعلی امکان ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی وجود ندارد، البته هنوز هم دیر نشده، اما باید مدل اجرا را تغییر دهیم و سایر دستگاه‌ها نیز همکاری‌های لازم را داشته باشند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: در قانون پیش‌بینی شده منابع بازگشتی تسهیلات مسکن مهر به صندوق ملی مسکن واریز شود که از این محل مردم تاکنون ۴۰ هزار میلیارد تومان پرداخت کردند، اما فقط ۲ هزار میلیارد تومان آن به صندوق ملی مسکن واریز شده است.

رضایی ادامه داد: در بودجه سال جاری پیش بینی شده ۳۰ هزار میلیارد تومان از محل تبصره ۱۸ به صندوق ملی مسکن واریز شود که این موضوع نیز تاکنون محقق نشده است. از طرفی در قانون جهش تولید مسکن دستگاه‌ها مکلف شدند زمین‌های مازاد خود را برای ساخت واحد‌های مسکونی در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند تا این وزارتخانه برای ساخت مسکن استفاده کرده و زمین‌ها اطراف شهر‌ها به شهر‌ها الحاق نکند.

به گفته وی، طبق برآورد‌های انجام شده حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان برای تامین آب و برق و زیرساخت‌های شهر‌های الحاقی نیاز است، در حالی که می‌توانستیم با استفاده از زمین‌های موجود در بافت‌های فرسوده و محدوده شهری این واحد‌های مسکونی را بسازیم.

وی با اشاره به عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن افزود: از ۳۶۰ هزار میلیاردی که بانک‌ها موظف شدند برای ساخت مسکن تسهیلات پرداخت کنند، تنها ۱۸ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده و عمده بانک‌ها در این حوزه همکاری نکردند، بی تردید اگر بانک‌ها در پرداخت تسهیلات همکاری لازم را نداشته باشند، مردم توان پرداخت تمام مبلغ مسکن‌های ساخته شده را ندارند. ضمن اینکه پرداخت تسهیلات با سود ۱۸ درصد و اقساط ۶ میلیون تومانی برای کارمندی که دریافتی‌اش ۸ میلیون تومان بوده بسیار دشوار است. در حالی که باید از منابع موجود در صندوق ملی مسکن نرخ سود تسهیلات کاهش پیدا کند که امر هم محقق نشده است.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی