تیتر امروز

سمانه نایینی:
گفت‌وگوی ویژه دیدارنیوز با یک فعال حوزه روابط عمومی سمن‌ها

سمانه نایینی: "جمع‌آوری" مناسب پسماند است نه کارتن‌خواب‌ها و کودکان کار/ ناکارآمدی شهرداری به سازمان‌های مردم نهاد آسیب زد/ خلع سواد رسانه‌ای پاشنه آشیل روابط عمومی‌ها است

امروز ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی‌هاست و این روز بهانه‌ای شد تا دیدارنیوز در گفت و گویی با یکی از فعالان حوزه روابط‌عمومی سمن‌ها، چالش‌ها و کاستی‌های این حوزه را بررسی کند.
تلاش کن! طلاش کن

تلاش کن! طلاش کن

رویکرد پریسکوپ برآن است که دغدغه و علاقه مندی‌های نسل z رو با تجربه و دانش نسل‌های قبل‌تر ادغام کند تا نتایج جالب و جدیدی در راستای اهداف شغلی هر دو نسل برسد. در قسمت سوم این برنامه چشم پریسکوپ...
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...

اتصال به اینترنت ماهواره‌ای با «گوشی» ممکن است؟

آیا استفاده و اتصال به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک با گوشی موبایل به سادگی اتصال به اینترنت ۴G مخابراتی خواهد بود یا به پیش‌نیاز‌هایی احتیاج دارد؟

کد خبر: ۱۳۸۴۴۳
۱۳:۴۸ - ۱۷ مهر ۱۴۰۱

اتصال به اینترنت ماهواره‌ای با «گوشی» ممکن است؟

دیدارنیوز: سازوکار اتصال به امواج ماهواره‌ای کم و بیش برای انواع ماهواره‌ها یکسان هستند. همان‌طور که جهت دریافت امواج ماهواره‌ای شبکه‌های تلویزیونی به یک گیرنده مخصوص نیاز داریم، جهت دریافت سایر امواج رادیویی نیز به چنین ابزاری احتیاج خواهیم داشت.

متاسفانه امکان بهره‌گیری مستقیم از امواج ماهواره‌ای استارلینک روی گوشی‌های هوشمند هنوز وجود ندارد و تنها پروتکل موجود جهت به‌کارگیری اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، راه‌اندازی ایستگاه‌های مخصوص آن خواهد بود.

طبیعتا راه‌اندازی ایستگاه‌های دریافت و ارسال امواج اینترنت ماهواره‌ای نیازمند کسب مجوز‌های فنی، امنیتی و دولتی از کشور‌ها خواهد بود. این موضوع یکی از معضل‌های اصلی اینترنت استارلینک محسوب می‌شود؛ چرا که جهت تاسیس ایستگاه به مجوز‌هایی احتیاج است که در کشور‌های فیلترکننده اینترنت هرگز صادر نمی‌شوند.

بدین ترتیب راحتی استفاده از این سرویس از بین می‌رود و به سختی می‌توانیم از ویژگی‌های مثبت اینترنت ماهواره‌ای بهره‌مند شویم. پر واضح است که به دلیل پیچیدگی‌های شبکه و امواج ماهواره‌ای، اتصال مستقیم موبایل به اینترنت ماهواره‌ای (بدون اتصال به ایستگاه‌ها) امکان‌پذیر نیست و وجود حداقل یک ایستگاه در هر منطقه جهت اتصال به اینترنت استارلینک ضروری خواهد بود.

برای اتصال به استارلینک به چه چیز‌هایی نیاز داریم؟

در هر صورت مشخص نیست در آینده چه اتفاقاتی رخ می‌دهد و اینترنت ماهواره‌ای استارلینک چه تحولاتی را پشت سر می‌گذارد؛ اما در حال حاضر برای اتصال به این اینترنت ماهواره‌ای به تجهیزات و سخت افزار خاصی نیاز خواهید داشت و بدون این تجهیزات نمی‌توانید از اینترنت استارلینک استفاده کنید. این تجهیزات شامل یک گیرنده و دیش برای دریافت سیگنال‌های اینترنتی از سوی ماهواره‌های فعال در سطح فضا می‌شود که برای خرید این کیت باید ۵۹۹ دلار (معادل نزدیک به ۲۰ میلیون تومان) هزینه کنید. اشتراک ماهانه استفاده از Starlink نیز ۱۱۰ دلار (معادل نزدیک به ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان) خواهد بود.

به این ترتیب در حال حاضر بدون استفاده از این سخت افزار مورد نیاز، امکان اتصال به اینترنت ماهواره‌ای وجود نخواهد داشت. این که گفته می‌شود شما می‌توانید با گوشی موبایل خود به سادگی به استارلینک متصل شوید، شایعه‌ای بیش نیست و هیچ گوشی هوشمندی توانایی اتصال به این نوع از اینترنت ماهواره‌ای را ندارد. البته به تازگی گوشی‌هایی معرفی شده‌اند که یکی از قابلیت‌های آن‌ها اتصال ماهواره‌ای است، اما آن چیزی که خیلی از کاربران انتظار دارند، نیست.

مدتی پیش، اپل از گوشی‌های جدید خود یعنی سری آیفون ۱۴ رونمایی کرد که ویژگی جدیدی به نام Emergency SOS via Satellite دارد. همانطور که از اسم این ویژگی نیز مشخص است، شما با استفاده از آن فقط می‌توانید در مواقع اضطراری و خطرناک که خبری از آنتن‌دهی گوشی و اتصال به اینترنت نیست، یک پیام کمک به وسیله ارتباط ماهواره‌ای ارسال کنید؛ بنابراین خبری از اتصال به اینترنت ماهواره‌ای به وسیله آیفون ۱۴ نخواهد بود. هواوی هم به تازگی گوشی‌های سری میت ۵۰ را رونمایی کرده که این گوشی پرچمدار نیز از قابلیت مشابهی بهره می‌برد و شما با استفاده از آن فقط می‌توانید یک پیام کمک اضطراری را ارسال کنید.

نکته دیگر این که همین ویژگی اتصال ماهواره‌ای بسیار محدود هم در همه جای دنیا فعال نیست. اپل قابلیت ارسال پیام کمک اضطراری را فعلا در آمریکا و کانادا فعال کرده و قرار است به مرور در برخی کشور‌های دیگر نیز فعال شود و قابلیت پیام اضطراری ماهواره‌ای در هواوی میت ۵۰ هم فعلا فقط در چین امکان فعال شدن دارد.

شاید در آینده نزدیک همه چیز تغییر کند، اما فعلا اصلا امکان اتصال به اینترنت ماهواره‌ای Starlink به وسیله گوشی موبایل را ندارید؛ بنابراین به هیچ عنوان فریب برخی تبلیغات و اظهار نظر‌هایی که هیچ مبنای علمی ندارند را نخورید. به خصوص این که برنامه‌هایی وجود دارند که ادعا می‌کنند برای اتصال به اینترنت ماهواره‌ای به وسیله گوشی طراحی شده‌اند؛ اما به هیچ وجه اقدام به دانلود و نصب این برنامه‌ها نکنید، چرا که همه آن‌ها بدافزار هستند.

در حال حاضر فقط یک برنامه رسمی Starlink توسط اسپیس ایکس عرضه شده که آن هم برای مدیریت و تنظیم این اینترنت ماهواره‌ای طراحی شده است و این‌طور نیست که صرفا با نصب این برنامه و بدون تهیه تجهیزات مورد نیاز بتوانید به استارلینک متصل شوید.

منبع: گجت نیوز

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی