تیتر امروز

رستوران بزنیم؟!
بازار کار و آینده رستوران داری

رستوران بزنیم؟!

در هر قسمت از پریسکوپ ۲ مهمان داریم که یکی علاقه‌مند و دیگری متخصص در یک مسیر شغلی است که در قالب گفت‌وگو آینده آن حرفه را به چالش می‌کشیم.
نزاع دسته جمعی اصولگراها! برسر بهارستان دوازدهم
دیدارنیوز آخرین تحولات انتخاباتی را بررسی کرد:

نزاع دسته جمعی اصولگراها! برسر بهارستان دوازدهم

بسیاری از تحلیلگران و منتقدان می‌گویند در نبود نیروهای اصلاح‌طلب و اصولگرای میانه‌رو، کار اصولگراها برای سهم‌خواهی در مجلس، به جنجال کشیده خواهد شد.
سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک جامعه شناس:

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند

جامعه پلاس عنوان برنامه جدیدی از دیدارنیوز است که در این برنامه در گفت‌وگو با کارشناسان و صاحب نظران چالش‌ها و مشکلات حوزه‌های اجتماعی تحلیل و بررسی می‌شود. شما را به دیدن این سلسله برنامه‌ها...

انسان‌ها تنها مقصر گرم شدن زمین نیستند

پایگاه علمی "بی. جی. آر" نوشت: پژوهشگران براساس نتایج یک مطالعه جدید، چندین فوران عظیم آتشفشانی را در استرالیا به عنوان منشا اصلی تحولات اقلیمی گسترده زمین اعلام کرده اند که بیش از ۲۵۰ میلیون سال پیش به وقوع پیوسته است.

کد خبر: ۱۲۹۵۵۴
۱۲:۱۱ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱

انسان‌ها تنها مقصر گرم شدن زمین نیستند

دیدارنیوز ـ دانشمندان می‌گویند در نهایت دلیل اصلی بزرگ‌ترین فاجعه آب و هوایی جهان را کشف کرده اند. به باور دانشمندان این فاجعه نزدیک به ۲۵۲ میلیون سال پیش رخ داده است؛ زمانی که زمین در حال عبور از یک دوره پرتلاطم گرمایش سریع جهانی بود.

بسیاری از پژوهشگران پیش از این معتقد بودند یک فوران آتشفشانی در سیبری علت اصلی تحول بزرگ اقلیم زمین بوده است. اما شواهد جدید نشان می‌دهد آب و هوای جهان پیش از این ماجرا دستخوش تغییرات عظیم شده است. محققان براساس نتایج یک پژوهش که آن را در نشریه علمی "نیچر" هم منتشر کرده اند، چندین فوران عظیم در شرق استرالیا را در سرعت بخشیدن به روند تغییرات آب و هوایی میلیون‌ها سال پیش موثر دانسته اند.

محققان در گزارش خود اعلام کرده اند که فوران‌های عظیم آتشفشانی ۲۵۶ تا ۲۵۲ میلیون سال پیش آغازگر بزرگ‌ترین تغییرات اقلیمی بوده که زمین تاکنون به خود دیده است.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که این فوران‌های آتشفشانی مقادیر زیادی گاز و خاکستر را به جو زمین پرتاب کرده است (گاز‌های گلخانه‌ای همواره یکی از دلایل اصلی افزایش دمای جهانی اعلام شده است). دانشمندان سطوح گازی ناشی از این فوران‌ها را که به جو زمین وارد شده، از دلایل عمده فاجعه آب و هوایی جهان می‌دانند.

پژوهشگران همچنین اعلام کرده اند که شواهدی از فوران‌ها و منشا آن‌ها را می‌توان در بقایای فرسایش یافته آتشفشان‌های موجود در منطقه "نیوانگلند" در "نیو ساوت ولز" استرالیا یافت.

یافته‌های دانشمندان با رجوع به لایه‌هایی از خاکستر آتشفشانی که در سنگ‌های رسوبی این منطقه مدفون شده‌اند، مقیاس عظیم فوران‌ها را در این منطقه تخمین زده اند.

محققان بر این باور هستند که آتشفشان‌ها در طول این چهار میلیون سال، دستکم ۱۵۰ هزار کیلومتر مکعب مواد مذاب را به سمت شمال نیو ساوت ولز پرتاب کرده اند. مقیاس این فوران‌ها به اندازه‌ای بزرگ است که پژوهشگران برای درک اندازه آن، فوران مرگبار "کوه سنت هلن" در سال ۱۹۸۰ را که یک کیلومتر مکعب مواد پرتاب کرده بود مقایسه کرده اند. حتی حجم فوران کوه وزوو در سال ۷۹ بعد از میلاد مسیح تنها حدود ۳ تا ۴ کیلومتر مربع بوده است.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی