تیتر امروز

نتانیاهو می‌خواهد آمریکا را وارد تقابل با ایران کند/ اردوغان در استانبول با رهبر حماس دیدار کرد
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق (بروزرسانی می‌شود)

نتانیاهو می‌خواهد آمریکا را وارد تقابل با ایران کند/ اردوغان در استانبول با رهبر حماس دیدار کرد

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
شاخه‌های زیتون از میان زبانه‌های آتش
یادداشت اختصاصی دیدار؛ چالش ایران و اسرائیل از زاویه‌ای دیگر

شاخه‌های زیتون از میان زبانه‌های آتش

برخی حقایق، معادلات، ملاحظات، مراودات و هماهنگی‌های خاص بین‌المللی در میانه‌های آتش بین ایران و اسرائیل، جان مایه یادداشت اسفندیار عبداللهی است که آینده روابط ایران با آمریکا و اسرائیل را تصویر...
اسپانیا، رفت و برگشت در دویست و پنجاه صفحه

اسپانیا، رفت و برگشت در دویست و پنجاه صفحه

ارزاقی، رمان‌نویسی است که از ابتدا درد و دغدغه مهاجرت داشته و در تک‌تک آثارش این دغدغه‌مندی ملموس است؛آنچه می‌خوانید توضیحی است که حامد شجاعی بر سفرنامه این نویسنده نوشته است.

ابرنواختری جدید در کهکشان عجیب "چرخ‌گاری" کشف شد

تصویری جدید که توسط رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) ثبت شده است نمایی خیره‌کننده از کهکشان چرخ‌گاری (Cartwheel) را پس از یک انفجار ابرنواختری نمایش می‌دهد.

کد خبر: ۱۲۴۸۷۰
۱۳:۰۵ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۰

ابرنواختری جدید در کهکشان عجیب

دیدارنیوز ـ به نقل از اسپیس، کهکشان چرخ‌گاری که در فاصله ۵۰۰ میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی سنگ‌تراش (Sculptor) قرار دارد یک کهکشان مارپیچی است که چندین میلیون سال قبل با کهکشان همسایه خود ادغام شده و در نتیجه‌ی آن دو حلقه غیرمعمول شکل گرفته است.

ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپ فناوری (NTT) جدید رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی از کهشان چرخ گاری در ماه دسامبر سال ۲۰۲۱ تصویربرداری کردند و دریافتند که در قسمت پایین سمت چپ این کهکشان یک انفجار ابرنواختری رخ داده است. ابرنواختر‌ها انفجار‌های ستاره‌ای درخشانی هستند که هنگامی که یک ستاره بزرگ به پایان عمر خود می‌رسد رخ می‌دهند این انفجار‌ها را می‌توان برای چندین ماه یا حتی چندین سال رصد کرد.

به نظر می‌رسد این ابرنواختر جدید به تازگی رخ داده باشد. دانشمندان توانستند این تصاویر جدید را با تصاویری که در ماه اوت سال ۲۰۱۴ توسط کاوشگر طیف‌سنج چند واحدی (MUSE) در تلسکوپ بسیار بزرگ (VLT) رصدخانه جنوبی اروپا ثبت شده بود مقایسه کنند. طبق بیانیه‌ی آژانس فضایی اروپا در آن رصد‌ها نشانه‌ای از ابرنواختر وجود نداشت.

این رویداد ستاره‌ای "SN ۲۰۲۱ afdx" نام گرفته است و براساس آنچه دانشمندان دسته‌بندی می‌کنند در دسته‌ی ابرنواختر نوع دوم قرار می‌گیرد. این ابرنواختر‌ها توسط ستاره‌های بزرگی که سوخت آن‌ها در حال اتمام است ایجاد می‌شوند. زمانی که یک ابرنواختر رخ می‌دهد، انفجاری درخشان ایجاد می‌شود که نور آن می‌تواند از کل کهکشان میزبان نیز بیشتر باشد. این انفجار‌ها باعث پرتاب شدن مواد مختلف به سمت خارج می‌شوند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: نجوم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی