تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.

خورشید میزبان ۲ مهمان جدید خواهد شد

ناسا قصد دارد در دهه آینده دو ماموریت جدید برای مطالعه خورشید به انجام برساند تا اطلاعات بیشتری در مورد ستاره میزبان ما و نحوه محافظت از فضانوردان در برابر طوفان‌های خورشیدی به دست آورد.

کد خبر: ۱۲۱۸۴۵
۱۳:۲۱ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۰

خورشید میزبان ۲ مهمان جدید خواهد شد

دیدارنیوز ـ به نقل از دیلی‌میل، پروژه‌های "HelioSwarm" و "MUSE" توسط آژانس فضایی ایالات متحده آمریکا برای بهبود درک ما از پویایی خورشید، ارتباط زمین-خورشید و محیط دائما در حال تغییر فضا انتخاب شده‌اند.

این ماموریت‌ها به بهبود پیش‌بینی آب‌وهوای فضا مانند شراره‌های خورشیدی که به سمت زمین می‌آیند و باعث ایجاد طوفان‌های ژئومغناطیسی در جو می‌شوند، کمک می‌کند.

چنین طوفانی به تازگی باعث از بین رفتن ۴۰ ماهواره استارلینک شرکت اسپیس‌ایکس مدت کوتاهی پس از پرتاب شده است.

ناسا می‌گوید، پیش‌بینی‌های بهتر می‌توانند به محافظت از تعداد رو به رشد فضانوردانی که به مدار می‌روند و ماهواره‌هایی که سیگنال جی‌پی‌اس فراهم می‌کنند، کمک کند.

ماموریت "Multi-Slit Solar Explorer" به اختصار "MUSE" بودجه‌ای ۱۹۲ میلیون دلاری دارد و به پروژه "HelioSwarm" که شامل ۹ فضاپیما است بودجه‌ای ۲۵۰ میلیون دلاری اختصاص داده شده است.

"توماس زوربوخن" (Thomas Zurbuchen) معاون مدیر علوم در ناسا در می‌گوید: "MUSE" و "HelioSwarm" بینشی نو و عمیق در مورد جو خورشید و آب‌وهوای فضا فراهم می‌کنند. این ماموریت‌ها نه تنها علم سایر ماموریت‌های هلیوفیزیک را گسترش می‌دهند بلکه بینشی منحصربه‌فرد و رویکردی جدید برای درک اسرار ستاره ما فراهم می‌کنند.

هلیوفیزیک به معنای فیزیک خورشید و ارتباط آن با منظومه شمسی است.

خورشید به تازگی وارد فاز فعال خود شده است به این معنا که ما شاهد رشد شراره‌های خورشیدی هستیم که ذرات باردار و تشعشعات را به سمت زمین می‌فرستند.

این رویداد‌ها که به عنوان طوفان‌های خورشیدی شناخته می‌شوند می‌توانند طوفان‌های ژئومغناطیسی در زمین ایجاد کنند که به شکل شفق قطبی قابل رویت است.

این طوفان‌ها می‌توانند برای ماهواره‌ها به خصوص اگر مستقیما در مسیر شراره‌های خورشیدی باشند، مشکل ایجاد کنند.

در روز چهارشنبه اسپیس‌ایکس تایید کرد که ۴۰ مورد از ۴۹ ماهواره استارلینکی که در روز سوم فوریه به مدار ارسال شده بود در یک طوفان ژئومغناطیسی از بین رفته است.

طوفان ژئومغناطیسی اختلالی در مغناطیس کره زمین است. این نوع طوفان‌ها توسط ماموریت‌های جدید مورد بررسی قرار می‌گیرند و با دقت بیشتری پیش‌بینی خواهند شد.

این دو ماموریت به بررسی جنبه‌های مختلف ستاره ما از جمله طوفان‌های خورشیدی و محیط منظومه شمسی می‌پردازند.

"MUSE"

ماموریت "MUSE" به دانشمندان کمک می‌کند تا نیرو‌هایی که باعث برانگیخته شدن تاج خورشید می‌شوند را درک کنند. تاج خورشید بیرونی‌ترین بخش جو آن است. علاوه بر آن به مطالعه فوران‌های این لایه بپردازند و با استفاده از یک طیف‌سنج، بینش جدیدی در مورد فیزیک جو خورشید فراهم کنند. آن‌ها از این ابزار برای رصد تشعشعات شدید ماورابنفش که از خورشید نشات می‌گیرند استفاده می‌کنند و تصاویری بسیار واضح از منطقه انتقال خورشیدی ثبت خواهند کرد.

"HelioSwarm"

این ماموریت شامل مجموعه‌ای از ۹ فضاپیما است. یک فضاپیما و هشت ماهواره کوچک که با یکدیگر هماهنگ هستند.

همه‌ی آن‌ها با هم اولین اندازه‌گیری چندمقیاسی در فضا از نوسانات میدان مغناطیسی و حرکت باد‌های خورشیدی را به انجام خواهند رساند.

بیرونی‌ترین لایه جوی خورشید، هلیوسفر، ناحیه عظیمی از منظومه شمسی را در بر می‌گیرد. به گفته ناسا باد‌های خورشیدی در هلیوسفر پخش می‌شوند و برهم‌کنش آن‌ها با مغناطیس‌سپهر سیارات و شراره‌های خورشیدی بر آشفتگی آن‌ها اثر می‌گذارد.

مطالعه آشفتگی باد‌های خورشیدی در مناطق وسیع نیازمند اندازه‌گیری پلاسمایی است که به طور همزمان از چند نقطه مختلف فضا گرفته شده باشد.

به گفته‌ی آژانس فضایی ایالات متحده، با در نظر گرفتن این موضوع ایده این ماموریت مطرح شد.

فضاپیما ارتباط رادیویی خود را با هر یک از هشت ماهواره کوچک حفظ می‌کند و موقعیت و فاصله آن‌ها را هماهنگ می‌کند.

تمامی ارتباطات رادیویی بین این ماموریت و زمین توسط این فضاپیما و آنتن‌های ۹"شبکه فضای دوردست ناسا" (NASA Deep Space Network) انجام خواهد گرفت.

منبع: ایسنا
برچسب ها: نجوم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی