تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...

هلالات: بازار به دولت و مجلس بدبین شد

تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به بدبین شدن بازار به دولت و مجلس درباره شرط ثبات در بورس گفت: اینکه بازار سهام به تعادل برسد و جو روانی منفی برای همیشه ازبین برود نیازمند این است که در متغیر‌های اصلی ثبات ایجاد شود.

کد خبر: ۱۲۰۱۸۱
۱۰:۰۴ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۰

بازار دولت

دیدارنیوز: دولت سرانجام به دغدغه سهامداران بورسی پاسخ داد و قرار شد برای قیمت گاز سقف تعیین شود و بانک مرکزی نیز مکلف شد نرخ سامانه نیما در شش ماه گذشته را مبنا قرار دهد و معادل ۹۰ درصد از آن را برای نرخ تسعیر در نظر بگیرد. موضوعی که یک تحلیلگر بازار سرمایه بر این باور است که تنها اگر عمر این تصمیمات بلندمدت باشد، میتواند از شوک‌های این بازار جلوگیری کند. ند.

تبعات تصمیمات دولت در لایحه بودجه تا چهارشنبه هفته جاری دامن بازار سرمایه را گرفته بود و سهامداران هر روز بیشتر از روز قبل شاهد از دست رفتن سرمایه‌های خود بودند. این ماجرا تا جایی پیش رفت که حتی شاخص کل بورس به کمتر از یک میلیون و ۲۵۰ هزار واحد نیز رسید.

در این میان اعلام شد که با ابلاغیه محمد مخبر، معاون اول ریاست جمهوری، دو تصمیم مهم برای بازار سرمایه گرفته شده است. نخست آنکه دولت سقف ۵۰۰۰ تومانی را برای نرخ خوراک و سقف ۲۰۰۰ تومان را برای نرخ سوخت مصوب کرد که با حفظ فرمول سابق، در هیچ زمانی قیمت‌ها از سقف ۵۰۰۰ تومان برای خوراک و ۲۰۰۰ تومان برای سوخت فراتر نخواهد رفت. دوم آنکه بانک مرکزی مکلف شد نرخ سامانه نیما در شش ماه گذشته را مبنا قرار دهد و معادل ۹۰ درصد از آن را برای نرخ تسعیر در نظر بگیرد.

بازار به دولت و مجلس بدبین شد

در این راستا، ولید هلالات، تحلیلگر بازار سرمایه، با اشاره به اینکه مصوبات اخیر، چند هفته قبل هم تصویب شده بود، توضیح داد: قبل از اینکه بودجه به مجلس برود، قرار بود این مصوبات ابلاغ شود. یعنی در بازار سرمایه فرض بر این بود که همه مواردی که تصویب شده، ابلاغ شده و اجرا هم می‌شود. اما با گذر زمان مشخص شد چنین ابلاغی صورت نگرفته است و در بودجه سال آینده قیمت گاز بدون سقف است و همه ۱۰ بندی که وعده داده شده بود، جنبه اجرایی ندارد.

وی ادامه داد: این اتفاق باعث شد بازار سرمایه هم نسبت به دولت و هم نسبت به مجلس بدبین شود. درحالی که هردو ادعای حمایت از بازار سرمایه داشتند. به همین دلیل شاهد واکنش منفی بسیار شدید بازار سرمایه بودیم که هم جنبه بنیادی داشت و هم به دلیل خلف وعده‌ای که صورت گرفته بود، جنبه روانی داشت.

شرط ثبات در بورس

این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به صحبت‌های اخیر رئیس جمهور درمورد بازار سرمایه، اظهار کرد: رئیس جمهور سه شنبه شب در رسانه ملی به بورس اشاره کرد و وزیر اقتصاد هم تصمیمات جدید دولت را اعلام کرد و توانست فضای روانی بازار را بهتر کند. اما اینکه بازار سهام به تعادل برسد و جو روانی منفی برای همیشه ازبین برود نیازمند این است که در متغیر‌های اصلی ثبات ایجاد شود. اگر در این متغیر‌ها نوسان شدید ایجاد کنند واکنش بازار سهام منفی است، اما اگر این اتفاق رخ ندهد، واکنش بازار سهام برای چند هفته تعادل و برای چندماه جبران ریزش‌های اخیر خواهد بود.

هلالات ادامه داد: دو تا از متغیر‌های مهم نرخ بهره و نرخ حامل‌های انرژی است. لازمه اینکه شوک‌های بازار تکرار نشود این است که متغیر‌هایی که مصوب شده است برای مدت طولانی، حتی ۱۰ سال ثابت بماند و تغییر نکند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: بورس
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر