تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
رییس فراکسیون مقابله با آسیب‌های اجتماعی:

بودجه ۱۴۰۱، بودجه عجیب و غریبی است

رییس فراکسیون مقابله با آسیب‌های اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره بودجه سال آینده گفت: این بودجه ۱۴۰۱ بودجه عجیب و غریبی است. البته همه ما درک می‌کنیم که بودجه در ۱۴۰۱ باید قدری انقباضی باشد، مسائل زیاد و پول کم است و همه این‌ها را می‌فهمیم. اما در برخی حوزه‌ها مثل حوزه آسیب‌ها جفا می‌شود.

کد خبر: ۱۱۹۰۴۵
۱۳:۵۸ - ۲۶ دی ۱۴۰۰

مجلس

دیدارنیوز: رییس فراکسیون مقابله با آسیب‌های اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۱ بودجه عجیب و غریبی است، گفت: البته همه ما درک می‌کنیم که بودجه در ۱۴۰۱ باید قدری انقباضی باشد، اما در برخی حوزه‌ها مثل حوزه آسیب‌ها جفا می‌شود.

احمد نادری در دومین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام، با اشاره به بودجه ۱۴۰۱ گفت: این بودجه ۱۴۰۱ بودجه عجیب و غریبی است. البته همه ما درک می‌کنیم که بودجه در ۱۴۰۱ باید قدری انقباضی باشد، مسائل زیاد و پول کم است و همه این‌ها را می‌فهمیم. اما در برخی حوزه‌ها مثل حوزه آسیب‌ها جفا می‌شود.

وی افزود: دولت رویکرد خاصی دارد. برای اولین بار است که دولت رسما به زیرمجموعه هایش نامه زده که حق ندارید که با مجلس شورای اسلامی مذاکره کنید که بودجه دستگاه‌تان را افزایش دهند. این چیزی است که تاکنون به این معنا در این چند دهه وجود نداشته است.

نادری در ادامه با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی به معنای اینکه ما کامل حذف کنیم و هیچ آلترناتیوی هم برای جبران نداشته باشیم این منجر به تبعاتی خواهد شد که احتمالا در ۱۴۰۱ با آن مواجه هستیم گفت: اینجا می‌گویم که بماند. ان شاءالله که این اتفاق نیفتد، اما اگر به این سمت نرویم که آلترناتیو‌های جدی داشته باشیم ما با تبعاتی در سال آینده مواجهه خواهیم بود.

وی در ادامه با اشاره به بحث نظری مسائل و چالش‌های مطالعات بومی آسیب‌های اجتماعی افزود: یکی از اولین دغدغه‌های فعالان حوزه آسیب شناسی اجتماعی اسلامی، فرآیند شکل گیری یک حوزه مطالعاتی کارآمد است. به نحوی که هم جامعه امروز تکثر و پیچیدگی جامعه امروز را درک کند و هم بتواند نسخه اثرگذار کاربردی برای حل مسئله بپیچد، یکی از چالش‌های جدی بحث طرح ریزی چارچوب و پارادایم آسیب شناسی اسلامی به مسائل اجتماعی است. برای این نکته باید یکسری چالش‌های پیش رو را مشخص کنیم.

او در ادامه ۱۱ مورد چالش را در این حوزه معرفی کرد و گفت: چالش اول، نبود یک دانش علمی معتبر آسیب شناسی اجتماعی و ضعف جدی مطالعات در این حوزه در کشور است و باید فوریت تاسیس رشته‌های آموزشی و تربیت محققان در حوزه آسیب شناسی اجتماعی را مدنظر قرار دهیم.

نادری با بیان اینکه اکنون یک حوزه مستقل آسیب‌های اجتماعی وجود ندارد که همه حوزه‌های میان رشته‌ای را شامل شود، گفت: به نظر ضروریت این موضوع بسیار احساس می‌شود.

وی با اشاره به نکته دوم گفت: نکته بعد حیثیت چندرشته‌ای این حوزه و نیاز محققان به آگاهی همزمان از دانشگاه متعدد است که باید این حوزه چند رشته‌ای مدنظر قرار گیرد.

نادری محور سوم را واحد‌های درسی بسیار محدود در دانشکده‌های مرتبط در ایران دانست و به محور چهارم اشاره کرد: محور چهارم انجام گرفتن بخش عمده‌ای از مطالعات اجتماعی بومی در حوزه جامعه شناسی و حقوق است که این دو پیشینه معرفتی و روشی متفاوت دارند.

رییس فراکسیون مقابله با آسیب‌های اجتماعی مجلس شورای اسلامی محور همچنین با اشاره به محور پنجم اظهار کرد: محور پنجم شمار اندک محققان متمرکز در این مطالعات، به سبب تعریف نشدن رشته تخصصی مرتبط است. به طور مثال در حوزه جامعه شناسی آسیب شناسی اجتماعی را داریم. در حوزه حقوق جرم شناسی را داریم که نتوانستیم این رشته‌های تخصصی را درست تعریف کنیم. ضمن اینکه فرصت‌های شغلی مرتبط را هم به معنای دقیق کلمه نداریم.

وی محور ششم را نوپا بودن رویکرد اسلامی به مطالعات علوم اجتماعی و کم تجربگی در این عرصه عنوان کرد که سبب شده ما منابع و یافته‌های اندکی را داشته باشیم، گفت: بحث مطالعات اجتماعی بحث جدی است و پرداختن به حوزه اسیب‌های اجتماعی از دید اسلام بحث جدی است، اما ما به دلیل اینکه نوپا هستیم، حقیقتا نه منابع و نه یافته‌های درستی داریم.

نادری با اشاره به محور هفتم اظهار کرد: چالش هفتم نیاز این رویکرد به تعامل موثر محققان در حوزه مطالعات اسلامی و اجتماعی است. در هر صورت مطالعات اسلامی یک پیشینه، عقبه محتوایی و روشی دارد. یک فاصله واژگانی بین این دو احساس می‌شود که این هم یکی دیگر از چالشهاست که باید به طور ویژه به آن بپردازیم.

نادری با اشاره به محور هشتم گفت: محور هشتم پیوند اندک یافته‌ها و رهیافت‌های نظری علوم اجتماعی اسلامی با میدان تحقیق و پژوهش و کاربست‌های عینی تحقیق با مسائل روز جامعه است، گفت: در این زمینه هم ما ضعف زیادی داریم. در حوزه مطالعات اسلامی در حوزه آسیبها، با وجود همه نوپا بودگی کار نتوانستیم خیلی با کف میدان رابطه برقرار کنیم و رویکرد‌های نظری زیاد شده است، اما اینکه بتوانیم کاربست را در میدان مشخص کند ضعف جدی داشتیم و داریم.

رییس فراکسیون مقابله با آسیب‌های اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به محور نهم اظهار کرد: نکته نهم حساسیت‌های دینی و فرهنگی خاصی است که در کشور در زمینه پذیرش راهکار‌های مقابله با آسیب‌های اجتماعی وجود دارد. طبیعتا راهکار‌هایی که داده می‌شود، حداقل باید در تضاد با دین یا رویکرد‌های دینی نباشد که بتوانیم آن را در سیاست گذاری و قانون گذاری مورد استفاده قرار دهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود محور دهم را بررسی نشدن ابعاد و کارکرد‌های اسلامی در عرصه مقابله با آسیب‌های اجتماعی دانست و با اشاره به محور یازدهم، گفت: چالش دیگر نسبت روش شناسی اسلامی و رویکرد اجتهادی با رویکرد علوم اجتماعی مدرن است.

وی در ادامه با اشاره به بهره برداری از رهیافت اسلامی در حوزه آسیب‌های اجتماعی به سبب کاربردی بودن حوزه مطالعاتی آسیب‌های اجتماعی افزود: لازمه حضور ماندگار آموزه‌های اسلامی در این حوزه یافته‌های قابل استحصال است که باید در چند سطح است که این یافته‌ها باید ارائه و قابل رصد باشد. اولین سطح آن نظریه‌ای باشد که به محور‌های تبیین آسیب‌های اجتماعی در حوزه مطالعات اسلامی و پیش بینی راهکار‌های مقابله مجهز باشد. یعنی در کل همه ابعاد یک نظریه را داشته باشد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: بودجه 1401
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر