تیتر امروز

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.
دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
اظهارات معاون میراث فرهنگی تهران پس از بازدید اولیه

ساختمان ۸۰ ساله لاله‌زار از آتش جان سالم به در برد؟!

مرتضی ادیب‌زاده معاون میراث‌فرهنگی استان تهران پس از آتشی که غروب روز چهارشنبه هشتم آذرماه، به جان ساختمان «غریب» یا «کافه آیبتا» افتاد، گفت: حریق به این بنای تاریخی آسیب جدی وارد نکرده است.

کد خبر: ۱۱۷۵۳۲
۱۶:۰۰ - ۰۹ دی ۱۴۰۰

ساختمان ۸۰ ساله لاله‌زار

دیدارنیوز ـ ساختمان تجاری غریب در سال ۱۳۱۸ خورشیدی در خیابان لاله‌زار بنا شد که سال‌ها بعد (در برخی منابع به سال ۱۳۴۶ اشاره شده است) یکی از اولین کافه‌های این خیابان به نام «آیبتا» که مدیریت آن را خانمی روس با همین نام به عهده داشت، در این ساختمان راه‌اندازی شد. این کافه محل آمد و شد بسیاری از هنرمندان و روشنفکرانی، چون ملک‌الشعرای بهار بود. ساختمان غریب یا کافه آیبتا در ۲۸ اسفندماه سال ۱۳۸۵ به شماره ۱۸۶۷۵ در فهرست آثار ملی ثبت شد.

کمیته خانه‌های تاریخی تهران که آتش‌سوزی در این ساختمان تاریخی واقع در تقاطع خیابان لاله‌زار نو و جمهوری را در ساعت ۱۶:۵۰ تایید کرده بود، اشاره کرده این ساختمان اکنون کاربری انبار و فروش لوازم الکتریکی پیدا کرده است.

با وجود آتش‌سوزی‌ای که دود آن روز گذشته آسمان خیابان لاله‌زار را فراگرفته بود، اما مرتضی ادیب‌زاده ـ معاون میراث‌فرهنگی استان تهران ـ می‌گوید: حریق در بنای تاریخی غریب (کافه آیبتا) که با حضور به‌موقع عوامل امدادی در کمترین زمان ممکن خاموش شد، خوشبختانه آسیب جدی به این بنای تاریخی وارد نکرده است. البته اعلام نظر قطعی در این زمینه نیازمند بازدید و بررسی کارشناسی بنا است.

او که خود پس از آتش‌سوزی در محل حاضر شده بود، اضافه می‌کند: سقف چوبی این بنا به دلیل نزدیکی با کانون اصلی آتش، دچار حریق شد که با حضور تیم‌های آتش‌نشانی، عملیات اطفاء حریق بدون آسیب به سازه این بنای تاریخی انجام شد.

ساختمان ۸۰ ساله لاله‌زار در قدیم

نمایی از خیابان لاله‌زار و کافه آیبتا در دهه چهل

معاون میراث‌فرهنگی استان تهران همچنین اظهار می‌کند: اقدامات مرمتی، حفاظتی و ایمن‌سازی در بنا‌های تاریخی خیابان‌لاله‌زار برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی ضروری است و این مهم نیازمند یک همکاری چندجانبه با مالکین و شهرداری است.

خیابان لاله‌زار که نماد نوگرایی و هنر تهران به شمار می‌آید، در اواخر دوره قاجار در هسته مرکزی شهر تهران بنا شد و زمانی یکی از بهترین خیابان‌های پایتخت بود، اما در دهه‌های اخیر این خیابان با تغییر چهره و تخریب شدید روبه‌رو شده است که بسیاری از ساختمان‌های آن نقص ایمنی هم دارند.

لاله‌زار که هنوز گرد گذشته روی معدود ساختمان‌های آن دیده می‌شود، در فهرست آثار ملی کشور ثبت نشده و خطر تخریب‌های زیرپوستی، آتش‌سوزی و سوانح دیگر آن را تهدید می‌کند. شهرداری تهران در سال‌های گذشته مکرر درباره مرمت و بازسازی ساختمان‌های تاریخی خیابان لاله‌زار وعده داده است و با این‌که ساختمان‌های لاله‌زار بار‌ها و بار‌ها طعمه حریق شده‌اند، اما هنوز برای محافظت، مرمت، نگهداری و ایمن‌سازی این خیابان و ساختمان‌های باقی‌مانده از گذشته هیچ اقدام جدی صورت نگرفته است.

 

منبع: ایسنا
برچسب ها: میراث فرهنگی
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی