تیتر امروز

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک جامعه شناس:

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند

جامعه پلاس عنوان برنامه جدیدی از دیدارنیوز است که در این برنامه در گفت‌وگو با کارشناسان و صاحب نظران چالش‌ها و مشکلات حوزه‌های اجتماعی تحلیل و بررسی می‌شود. شما را به دیدن این سلسله برنامه‌ها...
از بدرقه تیمسار ربیعی و جهانبانی تا زورآزمایی با ژنرال‌های اصلاح‌طلب
همافر حقوقدان و سیاستمدار اقتصاد خوانده در تنگنای سی‌ام

از بدرقه تیمسار ربیعی و جهانبانی تا زورآزمایی با ژنرال‌های اصلاح‌طلب

در سی‌امین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان محمود علیزاده طباطبایی، حقوقدان و عضو شناخته‌شده حزب کارگزاران سازندگی بود و از روزهای قبل از انقلاب و ماجرای کودتای نوژه و نقش روس‌ها...

نتایج انتخابات پارلمانی لبنان براساس کرسی‌های اخذ شده

News Image Lead

نتایج شمارش آرای انتخابات لبنان آرایش‌ جدیدی از حضور فراکسیون‌های اصلی در پارلمان را نمایان کرد، اما طبق این نتایج غیرنهایی هیچ یک از گروه‌ها نتوانستند اکثریت مطلق در پارلمان را به دست آورند و باید با فراکسیون‌های دیگر ائتلاف تشکیل دهند تا درباره تعیین رئیس پارلمان، انتخاب نخست وزیر و دادن رای اعتماد به دولت جدید و مواضعی که نیاز به رای اکثریت دو سومی دارد، تصمیم‌گیری کنند.

کد خبر: ۱۱۷۲
۲۳:۵۷ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
دیدارنیوز - به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای الحیاة، ائتلاف شیعی یعنی ائتلاف حزب‌الله لبنان و جنبش امل توانست ۲۶ نماینده شیعه را به اضافه هم‌پیمانان دیگرشان در طوایف دیگر راهی پارلمان کند. در واقع حزب‌الله و گروه ۸ مارس در شمال لبنان،‌ بیروت، البقاع و صیدا پیروز شده‌اند.

با این آمارهای منتشر شده تعداد نمایندگان " ۸ مارس" افزاش یافته و به بیش از یک سوم کرسی‌ها رسیده است به این ترتیب این جناح قدرت تعطیل کردن تصمیم‌گیری‌های اصلی و سرنوشت‌ساز نظیر تعیین رئیس‌جمهوری را که نیاز به رای دوسوم نمایندگان دارد،‌ خواهد داشت.

ائتلاف شیعه با ۲۶ کرسی (۱۲ حزب الله و ۱۴ جنبش امل) پیروز شدگان اصلی در انتخابات پارلمانی هستند که کل کرسی‌های شیعیان را به دست آورد به استثنای یک کرسی در منطقه "جبیل".

در حالی که فراکسیون المستقبل وابسته به سعد حریری، نخست وزیر لبنان تعداد نمایندگانش از ۳۳ به ۲۱ نماینده کاهش یافته است.

جریان آزاد ملی مورد حمایت میشل عون به ریاست جبران باسیل وزیر خارجه لبنان تقریبا حجم نمایندگانش را حفظ کرده (۲۰ نماینده) در حالی که امیدوار بود فراکسیونش در پارلمان را گسترش دهد.

اما حزب "القوات اللبنانیه" وابسته به سمیر جعجع دیگر پیروز این انتخابات است به طوریکه نمایندگانش را از هشت نماینده به ۱۵ نماینده افزایش داد.

در حالی که تعداد نمایندگان جریان آزاد ملی در جبل لبنان کاهش داشت اما حزب سوسیال پیشرو و دروزی‌ها توانستند ۹ نماینده را حفظ کنند و حزب الکتائب به عنوان جناحی که متحمل بیشترین شکست شده با سه نماینده وارد پارلمان شد.

حزب "السوری القومی الاجتماعی" (حزب ملی‌گرای سوسیال) و نیز جریان "المرده" نزدیک به دولت سوریه هر کدام به سه کرسی دست یافته‌اند.

حزب "دموکراسی" به یک کرسی برای طلال ارسلان رهبر آن را رقم زد.

حزب ارمنی "طاشناق" توانست سه نماینده را به پارلمان بفرستد.

جریان "العزم"، به رهبری نجیب میقاتی نخست وزیر اسبق لبنان و هم‌پیمانانش به چهار کرسی دست یافتند.

"جامعه مدنی" نیز توانست یک ستاره رسانه را وارد پارلمان کند.

این در حالی است که نتایج انتخابات لبنان در اکثر مناطق به استثنای منطقه شمال اول (استان عکار) در شمال لبنان مشخص شده است.

پارلمان در سال ۲۰۱۸ شبیه قبل نیست. ۶۲ نماینده جدید وارد پارلمان شده‌اند تا نماینده احزاب و جریان‌ها و سیاست‌های قدیمی باشند.

انتخابات لبنان نشان داد پارلمان این کشور از تسلط گروه‌های ۸ و ۱۴ مارس رها شده در حالی که طرفداران مخالفان و اقلیت با اکثریت در آمیخته شده است و این کار تشکیل دولت جدید را دشوار می‌کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی