تیتر امروز

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...
حمله اسرائیل به ایران: محدود، اما حاوی پیام مهم
از چشم جهان (۱۴۶)

حمله اسرائیل به ایران: محدود، اما حاوی پیام مهم

پس از تنش‌های شدید اخیر میان تهران و تل‌آویو که با حمله مستقیم ایران و پاسخ محدود اسرائیل در اصفهان همراه بود، نویسندگان نشریه نیویورک تایمز آمریکا در گزارشی به این موضوع حساس در خاورمیانه پرداختند...
بررسی طب سنتی در میزگرد تصویری دیدار

داستان طب سنتی؛ از سبک زندگی تا درمان!

برخی تصور می کنند که طب سنتی نیاز به علم خاصی ندارد و کافی است از خواص گیاهان دارویی آگاه باشید. اما این بخش از طب هم نیاز به گذراندن دوره تخصص دارد. میزگرد دیدار به معرفی طب سنتی از نظر دو متخصص در این حوزه پرداخته است.

کد خبر: ۱۱۱۰۶۸
۱۴:۵۳ - ۱۹ مهر ۱۴۰۰

یک متخصص طب سنتی: در برابر طب سنتی مقاومت های وجود دارد؛ بعد از دوره قاجار سبک زندگی مردم تغییر کرد

 

دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: حاشیه‌ها و حساسیت‌ها درباره طب سنتی از مدت‌ها قبل با این طب همراه بوده، چه زمانی که خبری از بیماری خاصی نبود و چه این روزها که دنیا درگیر ویروسی به نام کرونا است و ماندگاری این ویروس سبب شده که خیلی ها برای درمان از  پزشکی مدرن و رایج فاصله بگیرند و به سراغ طب سنتی بروند. اما این اتفاق به همین سادگی هم نبود و در چند وقت اخیر ماجراهای خاصی را به همراه داشت؛ یک روز کسی مدعی می‌شود که با روغن بنفشه می‌توان به جنگ کرونا رفت و روز بعد فرد غیرمتخصص دیگری گیاه دیگری را برای درمان کرونا پیشنهاد می‌کند که نه تنها به بهبود حال بیمار کرونایی کمک نمی‌کند بلکه بعضا سبب مشکلات دیگری هم شده است.

برای اینکه بدانیم طب سنتی تا چه اندازه شناخته شده و این طب در سال های اخیر چه جایگاهی در ایران پیدا کرده به سراغ دو نفر از کارشناسان و صاحب‌نظران این حوزه رفتیم؛ دکتر جعفر غفارزاده متخصص طب سنتی و احسان صادقی؛ مدیر موسسه آموزشی و درمانی طب سنتی آوید سلامت بهار.

در ابتدا از دکتر غفارزاده درباره جایگاه طب سنتی در ایران پرسیدیم که او به نکات مهمی درباره این طب اشاره کرد؛ از رواج طب سنتی از هزار سال پیش در بین ایرانیان گفت تا اتفاق‌هایی که در زمان قاجار برای طب سنتی افتاد؛ او اینطور توضیح داد: طب سنتی ریشه در گذشته ایرانیان دارد، به زمان ابوعلی سینا باز می‌گردد. در آن زمان این طب جایگاه خاصی در بین مردم داشت و سبک زندگی مردم هم بر همین اساس بود تا اواخر قاجار و زمان امیر کبیر مدرسه دارالفنون دایر شد و از همان زمان همه چیز تغییر کرد و با فرستادن دانشجویان و علاقه‌مندان به طب برای تحصیل، طب جدید یعنی همین طب پزشکی امروزی وارد زندگی مردم شد.

یکی از شاخصه هایی مهمی که غفار زاده در صحبت هایش درباره طب سنتی بارها تکرار کرد، تغییر سبک زندگی مردم از همان زمان قاجار بود او می گوید: هر چند برای استفاده از طب پزشکی جدید در همان زمان هم مقاومت هایی وجود داشت مثل این روزها که در برابر طب سنتی مقاومت های وجود دارد اما در نهایت پیروی از سبک زندگی غربی و به روز شدن سبب شد که بدون اینکه از معایب و محاسن طب سنتی آگاه باشیم آن را به طور کل کنار گذاشتیم؛ هر چند که این تغییر برگرفته از تغییر سبک زندگی مردم بود.

طب جدید هم خالی از اشکال نیست و ایرادتی هم دارد و پزشکان زمانی این را متوجه شدند که مدت زمان زیادی از ورود طب جدید گذشته بود برای همین برای تکمیل طب جدید و رفع نقایص آن به طب سنتی برگشتند؛ زیرا بروز برخی از بیماری ها به دلیل تغییر سبک زندگی انسان ها به وجود آمد؛ غفارزاده این موضوع مورد اشاره قرار می دهد و می گوید: اهمیت سبک زندگی آنقدر زیاد بود که همه اطباء آن زمان در کتاب هایشان به این موضوع اشاره جدی داشتند، به نوع مزاج آدم ها و خورد و خوراکشان.


بیشتر بخوانید:علی نیک جو: ریشه بحران روان‌شناختی جامعه ایران اجتماعی و سیاسی است


یک متخصص طب سنتی: در برابر طب سنتی مقاومت های وجود دارد؛ بعد از دوره قاجار سبک زندگی مردم تغییر کرد

از درمان بیماری های خاص تا بهره گیری درست از راه های درمانی 

یکی از نکاتی که غفارزاده متخصص طب سنتی در این گفت‌و‌گو به آن اشاره داشت؛ بهره‌گیری درست از راههای درمانی مناسب سنتی برای بیماران در فصل‌های خاص است؛ او در توضیح بیشتر می‌گوید: مثلا حجامت در فصل بهار تجویز می‌شود، این روش درمانی توانسته خیلی از بیماری‌ها را در این فصل درمان کند؛ مثل آلرژی و سردردهای میگرنی و حتی برای برطرف کردن جوش صورت هم این روش جوابگو است؛ اما این را بدانید که حجامت دو بخش دارد بخش عام و درمانی. در قدیم بیشتر از حجامت عام بهره می بردند و در اردیبهشت و خرداد این کار را انجام می دادند اما همیشه حجامت برای همه توصیه نمی شود و ممکن است خیلی از مریض ها نیاز به حجامت نداشته باشند.

نکته مهمی که این روزها هیچ کدام از مردم آن را رعایت نمی کنند خورد و خوراک و استفاده از میوه ها و غذاهایی است که نه تنها در برخی از فصول سال فایده ندارد بلکه ضرر هم دارد؛ غفارزاده استفاده از میوه های سرد مانند خیار در سردترین ماههای سال را مهمترین مثال خوراک اشتباه مردم می داند و می گوید: این به اشتباه در بین مردم جا افتاده که سیر خواص زیادی دارد و می توانیم در هر زمانی آن را مصرف کنیم در صورتیکه این تفکر اشتباه محض است، سیر خاصیت خشک و گرم دارد و خوردن آن در فصل تابستان در شهری مثل تهران بزرگترین اشتباه است.

 

یک متخصص طب سنتی: در برابر طب سنتی مقاومت های وجود دارد؛ بعد از دوره قاجار سبک زندگی مردم تغییر کرد

باید مردم را با طب سنتی آشتی دهیم 

یکی دیگر از مشکلاتی که سبب شده طب سنتی آنطور که باید در جامعه رواج نداشته باشد، عدم آگاهی و آشنا نکردن مردم با خواص و ویژگی های این طب است و شاید در راس آن نبود مراکز طب سنتی در دسترس؛ احسان صادقی که یک سالی هست موسسه‌ای را با هدف آشنایی بیشتر مردم با طب سنتی راه اندازی کرده در توضیح بیشتر این اقدام می گوید: من چند سالی است که وارد طب سنتی شدم و علاقه مند بودم که یاد بگیرم و واقعا معجزه دیدم از طب سنتی، اما وقتی دیدم این طب آنطور که باید جایگاهی در بین مردم ندارد تصمیم گرفتم در این راه پیشقدم باشم و به همین دلیل سال گذشته موسسه طب سنتی را با هدف کمک به مردم راه اندازی کردم.

او معتقد است: طب سنتی مظلوم واقع شده و تبلیغاتی برایش نیست و از سوی دیگر بحث پزشکی کلاسیک و عطاری‌ها به طب سنتی آسیب رساندند و در این میان مردم هم نمی دانند که باید چه کار کنند؛ جامعه باید بداند که طب سنتی روش بهتری برای تغذیه سالم و  سلامت محوری است.

در این گفت‌و‌گو موضوعاتی زیادی درباره با طب سنتی مطرح شد و کارشناسان مهمان به خوبی به همه این سوالات پاسخ دادند؛ این گفت‌و‌گو را ببینید و بخوانید.

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۲
0
1
باید به یمت جلو حرکت کرد نه بزرگ به طب ایرانی اسلامی سنتی طب فقط طبجدید وتغذیه هم مربوط به متخصصین تغذیهگر به جای برق از نور اتس استفاده می کنیم گه دنبال دوا درماپهای قدیمی بیفایده هزینه بر ووقت گیر باشیم
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی