تیتر امروز

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...
رفتار دوگانه با «زاکانی» و «نجفی»!
«دیدارنیوز» در گفت‌وگو با «نژادبهرام» خلاء شفافیت در شهرداری تهران را بررسی می‌کند:

رفتار دوگانه با «زاکانی» و «نجفی»!

یک سیاستمدار در واکنش به قرارداد مبهم شهرداری معتقد است که اگر نیروهای اصلاح‌طلب در راس مدیریت شهری بودند، رسانه‌های مخالف خیلی جدی به موضوع ورود می‌کردند.
کاشان، سرزمینی از جنس گل و گلاب

کاشان، سرزمینی از جنس گل و گلاب

روز جمعه، بیست و یکم اردیبهشت ماه، در واپسین روز‌های گلابگیری، وارد کاشان شدیم. یک روز آفتابی و دلچسب، همواره تصورم این بود که کاشان، همانند خیلی از شهر‌های ایران واجد تلفیق هر دو ویژگی سنت و...
راز سر به مهر ظریف (۳)

درگیری لفظی ظریف با همتای فرانسوی بر سر توافق پاریس!

سومین شماره «راز سر به مهر ظریف» به یک درگیری لفظی بین ظریف و مذاکره کننده ارشد فرانسوی در مذاکرات سال ۱۳۸۴ پرداخته شده است.

کد خبر: ۱۱۰۶۶۴
۲۱:۵۵ - ۱۳ مهر ۱۴۰۰

درگیری لفظی ظریف

دیدارنیوز - بابک مجیدی: در سومین شماره ستون «راز سر به مهر ظریف» هم چنان روند مذاکرات ظریف با اروپایی‌ها آن هم سال‌ها قبل از انعقاد برجام را پی می‌گیریم. در دورانی که هنوز پرونده هسته‌ای ایران در مراحل نخستین بود.

پس از آنکه بسته پیشنهادی از طرف دولت ایران در تاریخ ۲۷ اسفند ماه ۱۳۸۴ به تایید نهایی رسید، دکتر ظریف در راه رفتن به پاریس در اول فروردین ۱۳۸۴، در حاشیه جلسه یک گروه مطالعاتی با آقای پلو معاون پیشین مدیرکل آژانس انرژی اتمی دیدار کرد که در آن دیدار، پیشنهاد تشکیل یک کنسرسیوم برای غنی سازی اورانیوم در داخل ایران به دکتر ظریف ارائه کرد، اما با مخالفت دکتر روحانی دبیرکل شورای عالی امنیت ملی با دلیل بر اینکه در اواخر اسفند ماه بر روی بسته پیشنهادی به نتیجه نهایی رسیده بودند این پیشنهاد عملی نشد.

دکتر ظریف با همان بسته پیشنهادی تایید شده در تهران، پیش از رسیدن به پاریس برای دیدار با سران سه کشور اروپایی، با پیشنهاد مهندس آقازاده رئیس وقت سازمان انرژی اتمی، در بسته پیشنهادی که با نام «طرح جامع تضمین‌های عینی، تضمین‌های قطعی و تعهدات قطعی» مشهور شده بود، اصلاحیه‌ای با موافقت دکتر روحانی ایجاد شد.

دکتر ظریف که در آن جلسه مسئول مذاکره کننده با سه کشور اروپایی بود، بسته پیشنهادی خود را که با سه نگاه ۱. تصویر دراز مدت از روابط ایران و اروپا، ۲. کوشش برای بازکردن فصلی تازه برای برقراری روابط و ۳. ایجاد روابط در هم تنیده برای برقراری روابط مفید با سه کشور اروپایی بود، مطرح کرد.

دکتر ظریف، اما بعد از ۹۰ روز مذاکره فشرده با سه کشور اروپایی در برداشت شخصی خود اعلام  طرف اروپایی توان و اراده سیاسی برای برقراری ارتباط ندارند، اعضای اروپایی شرکت کننده در مذاکرات از صحبت‌های وزرای خود درباره روابطی که در نظر دارند فاصله جدی با هم دارند و حتی حاضر نیستند وارد گفتگوی جدی شوند چه برسد به اینکه بتوانند تضمین‌های محکمی در قبال تعهدات قطعی خود بدهند.

پس از صحبت‌های دکتر ظریف: «در واکنش به اظهارات مذاکره کننده ارشد ایران در دولت آقای  خاتمی، اروپایی‌ها یکی پس از دیگری به پیشرفت‌های حاصل و ضرورت ادامه کار کمیته‌ها توجه نشان دادند. در میان آنها، اما نماینده فرانسه در قسمتی از صحبت‌های خود عبارت سخیفی را بر زبان آورد که «ما تلاش می‌کنیم وضع ایران را در دنیا عادی کنیم». بیان وی با واکنش تند دکتر ظریف مواجه شد. «شما نخست وضع خودتان را در خاورمیانه درست کنید  بعد نگران وضع ایران در دنیا باشید». تاثیر رد و بدل شدن این دو جمله به تنش کلامی در جلسه مذاکراتی دامن زد، گفتگو متوقف شد و جلسه نخست مذاکرات به پایان پذیرفت.»

در پایان دکتر ظریف در خارج از جلسه به سه کشور اروپایی اعلام کرد اگر قرار است بر روند کار کمیته‌ها اصرار وجود داشته باشد مذاکرات متوقف و قرارداد پاریس لغو خواهد شد. تمام کوشش ما برای احیای مذاکرات به این دلیل است که ایران به علت رفتار اروپایی‌ها کاملا این روند را مرده می‌پندارد.

منبع: کتاب راز سر به مهر

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی