تیتر امروز

«جوانی جمعیت ایران» از رویا تا واقعیت
«دیدارنیوز» در گفت‌وگو با آسیب‌شناس اجتماعی بررسی می‌کند:

«جوانی جمعیت ایران» از رویا تا واقعیت

عضو هیات علمی دانشگاه علامه‌طباطبایی معتقد است تا زمانی که چالش‌های درمانی، آموزشی و رفاهی را حل نکنند نمی‌توان انتظار افزایش جمعیت داشت.
سیل غارتگر اومد، از تو رودخانه گذشت ...
دیدار آنچه در مشهد اتفاق افتاد را بررسی می‌کند

سیل غارتگر اومد، از تو رودخانه گذشت ...

چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت، مشهد، ساعت حدود دو بعدازظهر؛ باران شروع می‌شود، سیل می‌آید، ۹ نفر جان خود را از دست می‌دهند، اما مدیران شهری می‌گویند: آبگرفتگی بود نه سیل!.
هم تشکر می‌کنیم و هم حمایت!
افاضات اضافه

هم تشکر می‌کنیم و هم حمایت!

عوام‌الملک در هفته‌ای که گذشت به «حماسه» بزرگ اخیر در کشور اشاره کرده و گفته بابت این اتفاقات ما فقط باید متشکر باشیم و حمایت کنیم.

فرمانده سابق انگلیسی: خروج از افغانستان یک اشتباه استراتژیک است

یکی از فرماندهان سابق ارتش انگلیس هشدار داد: خروج انگلیس از افغانستان یک اشتباه استراتژیک است که می‌تواند باعث بازخیز تروریسم شود.

کد خبر: ۱۰۴۲۶۸
۱۳:۳۵ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۰

فرمانده سابق انگلیسی

دیدارنیوز - به نوشته روزنامه دیلی میل، ژنرال سر ریچارد بارونز، یکی از فرماندهان سابق ارتش انگلیس هشدار داد: این تصمیم برای خروج از افغانستان به کشورهای جهان این پیام را می‌دهد که رهبران در غرب جرات رویارویی با این چیزها را ندارند.

این هشدار ژنرال بارونز در حالی مطرح می‌شود که شبه‌نظامیان طالبان به پیشروی‌های خود ادامه می‌دهند و ظرف سه روز پنج شهر افغانستان از جمله مرکز ولایت قندوز را تصرف کرده‌اند.

پس از آنکه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا دستور خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را صادر کرد و بسیاری از متحدان از جمله انگلیس نیز این اقدام را دنبال کردند، درگیری‌ها در افغانستان در هفته‌های اخیر افزایش یافته است. هفتم اکتبر بیستمین سالروز حمله نیروهای غربی به افغانستان است که در جریان آن طالبان را به خاطر حمایت از اسامه بن‌لادن، رهبر پیشین القاعده در پی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر، از قدرت سرنگون کردند.  

ژنرال بارونز که بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ میلادی رئیس فرماندهی نیروهای مشترک انگلیس بود، به رادیو چهار بی‌بی‌سی گفت: در حال حاضر خروج از افغانستان یک اشتباه استراتژیک است.

وی افزود: فکر نمی‌کنم که این تصمیم به نفع ما باشد. ما با این تصمیم برای خروج از افغانستان نه تنها آینده افغانستان را به مکانی بسیار دشوار فروختیم بلکه پیام تاسف‌باری را به متحدان غرب در حوزه خلیج فارس و آفریقا و آسیا داده‌ایم.

این ژنرال انگلیسی تصریح کرد: ما به متحدانمان این پیام را می‌دهیم که ما جرات مواجه با این چیزها را نداریم و به جای آنکه اطمینان پیدا کنیم که یک بحران انسانی یا سیاسی رخ نخواهد داد، خروج و ترک کردن را انتخاب می‌کنیم. ما با این تصمیم خطر بازخیز و تجدید فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان و در نتیجه آسیب رسیدن به اروپا و دیگر نقاط جهان را به جان می‌خریم. به همین خاطر معتقدم که این یک نتیجه استراتژیک بسیار ضعیف است.

"توبیاس الوود"، قانون‌گذار انگلیسی از حزب "توری" (محافظه‌کار) و رئیس کمیته دفاع پارلمان انگلیس در مقاله‌ای در روزنامه دیلی‌میل این "خروج بی‌ملاحظه" را محکوم کرد و نوشت: این خروج بی‌ملاحظه که افغانستان را به دست شبه‌نظامیان رها می‌کند، باعث خواهد شد که همه ما به نقطه اول باز گردیم.
وی افزود: اگر ما متوجه واقعیتی که در حال وقوع است نشویم، افغانستان احتمالا دوباره به یک کشور تروریستی تبدیل خواهد شد. به یاد داشت باشید که افغانستان همان کشوری است که برای ما حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی را رقم زد.
الوود تصریح کرد: بعلاوه ما با خارج شدن از افغانستان یک فضای استراتژیک مهم را به چین توسعه‌طلب می‌دهیم که تمایل دارد جای ما را بگیرد. ما با این تصمیم نه تنها دستاورهایمان در گذشته را از دست می‌دهیم بلکه تسلط و کنترلمان بر آینده را نیز از دست خواهیم داد.

وی خواستار حفظ یک نیروی کمکی ائتلافی ۵۰۰۰ نفری با حمایت‌های زمینی، هوایی و اطلاعاتی موثر و کافی برای ارتش افغانستان برای غلبه بر طالبان شد.

یکی از سخنگویان دولت انگلیس گفت: ما می‌دانیم که اوضاع امنیتی در افغانستان جدی است و گزارشات مربوط به تشدید خشونت‌ها به شدت نگران‌کننده هستند. فکر نمی‌کنیم که هیچ راه‌حل نظامی برای جنگ افغانستان وجود داشته باشد و از طالبان می‌خواهیم تا به خشونت‌های خود پایان دهد و در مذاکرات واقعی و سازنده با دولت کابل شرکت کند. برای تضمین صلح پایدار در افغانستان به یک راه‌حل مذاکره‌ای نیاز است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: افغانستان
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی