تیتر امروز

اخطار وزیر دفاع آمریکا به ایران/ مسئولیت ارسال پیامک‌های حجاب با کیست؟/ ورود غیر مستقیم اروپا به مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اخطار وزیر دفاع آمریکا به ایران/ مسئولیت ارسال پیامک‌های حجاب با کیست؟/ ورود غیر مستقیم اروپا به مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا

این نودمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.

محققان ایران دستگاه استخراج اتوماتیک ماده ژنتیکی ساختند

یک شرکت فناور ایرانی موفق به ساخت دستگاه اتوماتیک برای استخراج اسید نوکلئیک به عنوان یک ماده ژنتیکی شدند.

کد خبر: ۱۰۳۹۵۸
۱۶:۲۸ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۰

ساخت دستگاه استخراج اتوماتیک ماده ژنتیکی

دیدارنیوز ـ به گزارش روز شنبه معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، در ســاخت ایــن دســتگاه از علومــی چــون زیســت مهندســی، ژنتیــک و فنــاوری اطلاعات اســتفاده شـده اسـت و محصـول پدید آمده حاصل همگرایـی این فناوری‌ها اسـت.

متخصصان این شرکت فناور دستگاه استخراج اسید نوکلئیک را ساختند تا نیاز کشور به واردات رفع شود.

اما در اهمیت تولید و ایران ساخت شدن این دستگاه باید گفت؛ محققـان نیازمنـد روش هایـی کارآمـد و دقیـق برای اسـتخراج مـاده ژنتیکـی از ارگانیســم‌های مختلــف و خالص ســازی آن هســتند، روش اســتخراج را می‌تــوان بــه دو نــوع دســتی و اتوماتیــک تقســیم بندی کــرد.

معمولا اســتخراج اســید نوکلئیــک بــه صــورت دســتی صــورت می‌گیــرد، در روش دســتی بدلیــل خطــای انســانی و احتمــال آلودگــی بیــن نمونه هــا، کیفیــت و دقــت اســتخراج پاییــن اســت و آزمایشــگاه‌ها تمایــل دارنــد تــا فراینــد اسـتخراج را بـه صـورت اتوماتیـک انجـام دهنـد، ولـی ایـن دسـتگاه در بـازار ایـران از قیمـت بالایـی برخـوردار اسـت، از این رو این شـرکت اقـدام بـه طراحـی و راه انـدازی دسـتگاه اسـتخراج اتوماتیـک اسـید نوکلئیـک مشـابه نمونـه خارجـی کـرده است.

استخراج ۱۲ نمونه به طور همزمان و قیمت معادل ۱۰ درصد نمونه مشابه خارجی برخی از ویژگی‌های این دستگاه است.

اســتخراج مــاده ژنتیکــی، آنالیــز و بررســی آن در تحقیقات زیست فناوری اثرات مهمی دارد و اساس این تحقیقات است.

منبع: ایرنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ ارديبهشت
امروز جمعه ۱۲ ارديبهشت
امروز جمعه ۱۲ ارديبهشت
امروز جمعه ۱۲ ارديبهشت