تیتر امروز

ارسال پیامک حجاب وسط جنگ! دولت عذرخواهی کرد/ فعال‌شدن پدافند تهران و کرمانشاه/ تمدید لغو پرواز‌ها/ وضعیت ساختمان صداوسیما +ویدیو
روز پنجم جنگ ایران و اسرائیل (بروز رسانی می‌شود)

ارسال پیامک حجاب وسط جنگ! دولت عذرخواهی کرد/ فعال‌شدن پدافند تهران و کرمانشاه/ تمدید لغو پرواز‌ها/ وضعیت ساختمان صداوسیما +ویدیو

جنگ ایران و اسرائیل که با تهاجم وحشیانه و ترورهای اسرائیل در تهران و دیگر شهرها آغاز شد، به روز پنجم رسید. ایران در پاسخ به این حملات، شهرهای مختلف از جمله تل‌آویو را موشک‌باران کرده است.
راهنمای سلامت روان برای شرایط جنگ
آرامش خودتان را حفظ کنید

راهنمای سلامت روان برای شرایط جنگ

در شرایطی که حملات وحشیانه و تجاوز نظامی اسرائیل به ایران و پاسخ قاطع تهران به این حملات ادامه دارد، حفظ آرامش و سلامت روان مردم در شرایط جنگی اهمیت زیادی دارد.

استانی که تابستان امسال ۴۵ برابر زمستان بارش داشت‌

مدیر کل هواشناسی این استان گفت: بارش‌های این موقع از سال نقش قابل توجهی در جبران کسری بارش‌های ماه‌های سرد سال ندارد؛ چرا که در این موقع از سال به دلیل گرمای هوا هم تبخیر زیاد است هم بارش‌ها از نوع رگباری است که در مقطع زمانی کم و در حجم بالا می‌بارد.

کد خبر: ۱۰۱۸۵۲
۱۴:۴۲ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۰

بارش باران تابستانه در سیستان و بلوچستان

دیدارنیوز ـ محسن حیدری مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: حداقل در نخستین ماه تابستان امسال معادل ۴۵ برابر تمام بارش‌های زمستان گذشته در استان باران باریده است.

وی افزود: این اختلاف بارش به دلیل کم‌بارشی بی‌سابقه در زمستان گذشته بوده است. به طوری که تمام بارش‌های زمستان ۱۳۹۹ در سیستان و بلوچستان به ۰.۴ میلی‌متر رسید و کم‌بارش‌ترین زمستان استان در نیم قرن اخیر را رقم زد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان توضیح داد: در کنار کم‌بارشی زمستان، فعالیت خوب مونسون هند مزید بر علت شد تا حداقل بیش از ۱۸ میلی‌متر از کم‌بارشی استان در سال زراعی در نخستین ماه تابستان جبران شود.

حیدری گفت: در حدود سه هفته متناوب است که بارش‌های مونسون در نقاط مختلف استان در حال باریدن است. به طوری که بیشینه ارتفاع نقطه‌ای بارش‌ها به بیش از ۸۰ میلی‌متر نیز رسیده است.

بارش‌های تیرماه امسال ۲۷۰ درصد بارش‌های نرمال فصل تابستان

وی تصریح کرد: بارش‌های تیر امسال استان بیش از ۲۷۰ درصد شرایط نرمال بارش‌های سه ماهه تابستان در بلندمدت بوده است. به طور معمول سالی ۴.۹ میلی‌متر از بارش‌های استان در تابستان می‌بارد.

عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان افزود: به رغم فعالیت خوب مونسون در تابستان، اما بارش‌های این موقع از سال نقش قابل توجهی در جبران کسری بارش‌های ماه‌های سرد سال ندارد. چراکه در این موقع از سال به دلیل گرمای هوا هم میزان تبخیر بالا است و هم بارش‌ها از نوع رگباری است که در مقطع زمانی کم و در حجم بالا می‌بارد.

حیدری افزود: با همه اوضاع و احوال بارش‌های تیرماه، تا حدی استان را از شرایط فوق بحرانی و اضطرار آبی خارج کرد، اما هنوز با کسری جدی بارش مواجه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین خروجی برآورد وضعیت خشکسالی هواشناسی با شاخص SPEI ۱۰ ساله، همچنان بیش از ۹۳ درصد مساحت استان و ۱۰۰ درصد مساحت شهرستان‌های دلگان، زابل، فنوج، قصرقند و نیکشهر درگیر درجات مختلف خشکسالی هستند.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری گفت: اگر حدود ۱۵ سال متوالی جمع بارش سالانه استان بیش از ۱۵ درصد شرایط نرمال شود، آن موقع می‌توان گفت وضعیت بارش استان به حالت نرمال بازگشته است.

منبع: تسنیم
برچسب ها: بارش باران
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ خرداد
امروز سه‌شنبه ۲۷ خرداد
امروز سه‌شنبه ۲۷ خرداد
امروز سه‌شنبه ۲۷ خرداد