تیتر امروز

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!

این صد و چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...
شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...

طالبان خلبانان افغان را با ترور هدف می‌گیرد

گروه شبه‌نظامی طالبان گفته است به دنبال ردیابی و ترور خلبانان نیروی هوایی افغانستان است و مقام‌های آمریکایی و افغان باور دارند این تلاشی برای نابودی ارتش افغانستان در بحبوحه خروج نظامیان آمریکایی به دستور بایدن باشد.

کد خبر: ۹۹۷۱۶
۱۱:۰۲ - ۱۹ تير ۱۴۰۰

طالبان خلبانان افغان را با ترور هدف می‌گیرد

دیدارنیوز - ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان به رویترز گفت هدف کمپین این است که اطمینان حاصل کند خلبانان نیروی هوایی افغانستان "هدف گرفته و حذف می‌شوند چون تمام آنها علیه مردم خودشان دست به بمباران زدند."
براساس گزارش رویترز، این گروه تایید کرد در میان کسانی که از نیروی هوایی افغانستان هدف گرفته و کشته شده‌اند، سرگرد "دستگیر زامارای" قرار داشت که مقابل چشمان پسر ۱۴ ساله‌اش و در زمانی که به دنبال خانه‌ای در منطقه امن‌تر کابل می‌گشت، به ضرب گلوله کشته شد.   

دو مقام ارشد دولت افغانستان گفتند که این سرگرد یکی از هفت خلبانی بود که در ماه‌های اخیر خارج از پایگاه‌های نیروی هوایی افغانستان ترور شده‌ است. دولت افغانستان اما علنا تعداد خلبانان ترور شده را اعلام نکرده است اما راب لودویک، سخنگوی پنتاگون جمعه در بیانیه‌ای به پایگاه خبری هیل گفت که وزارت دفاع از کشته شدن چندین خلبان افغان به دست طالبان مطلع شده است.  

لودویک گفت: ما قویا تمام ترورهای هدفمند در افغانستان را محکوم میکنیم. ارتش آمریکا مدتهاست به تهدید پیش روی خلبانان نیروی هوایی افغانستان اذعان کرده و ما اراده، استقامت و از خود گذشتگی آنها برای مردم افغانستان را ستایش میکنیم.

او ادامه داد: پنتاگون به همکاری با دولت افغان، وزارت دفاع آن و نهادهای مشابه آن در دولت آمریکا روی برنامه‌ها و فرایندهایی ادامه میدهد که بتواند از آنهایی که با خطر چشمگیری مواجه هستند، حفاظت کند.

خبرگزاری رویترز اشاره کرد که پنتاگون از اظهارنظر در مورد تحقیقات روی این مساله خودداری کرد. این کشتارهای هدفمند در شرایطی انجام میشود که طالبان اکنون مدعی شده کنترل ۸۵ درصد خاک افغانستان را در دست دارد و این در شرایطی است که انتظار میرود خروج نظامیان آمریکایی تا ۳۱ اوت تکمیل شود.

جان کربی، سخنگوی پنتاگون در مصاحبه روز جمعه با سی.ان.ان، وضعیت امنیت کنونی در افغانستان را رو به وخامت دانست. کربی در مورد طالبان گفت: ما شاهد ادامه پیشرفت آنها در مراکز بخش‌های اطراف این کشور هستیم و این نگران‌کننده است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: طالبان افغانستان
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی