تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
رئیس ستاد کرونای تهران

کرونای هندی الگوی غالب در کشور می‌شود/ افزایش ابتلای ۲۰ تا ۳۰ ساله‌ها در تهران

فرمانده ستاد عملیات مقابله با ویروس کرونا در کلانشهر تهران گفت: گونه دلتا یا همان ویروس جهش‌یافته هندی به تدریج الگوی غالب ایران خواهد شد.

کد خبر: ۹۹۴۹۸
۱۵:۰۱ - ۱۶ تير ۱۴۰۰

کرونای هندی الگوی غالب در کشور

دیدارنیوز ـ دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با ویروس کرونا در کلانشهر تهران بیان کرد: مردم توصیه‌های بهداشتی را به دقت مراعات کنند تا از آسیب‌های این بیماری در امان بمانند.

وی سرایت‌پذیری بسیار بالاتر را از شاخصه‌های گونه دلتا عنوان کرد و افزود: این گونه نسبت به سوش کلاسیک و واریانت قبلی سرایت‌پذیری بیشتری دارد، اما خوشبختانه مرگ و میر ناشی از این ویروس جهش‌یافته افزایش نیافته است.

زالی ادامه داد: علائمی که در گذشته در مراجعان سرپایی داشتیم شامل سرگیجه، سردرد و علائم توامان گوارشی بود که در مراجعان سرپایی فعلی آبریزش بینی و موارد از این قبیل بیشتر مشاهده می‌شود.

وی با اشاره اینکه علائم چشمی همچنان جزو علائم نسبتا شایع در بیماران مراجعه‌کننده به مراکز درمانی است، گفت: ضعف، بی‌حالی و سرگیجه جزو بالاترین علامت‌های مراجعان بخش‌های سرپایی را تشکیل می‌دهد.

با گونه دلتا در تهران مواجه هستیم

زالی تصریح کرد: ابتلای بیشتر گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال در روز‌های اخیر در تهران، بالا رفتن مرگ و میر در گروه پایین‌تر، کوتاه‌تر شدن شروع علائم بالینی تا بستری شدن در بیمارستان‌ها و زمان کوتاه بستری شدن از بخش عادی به مراقبت‌های ویژه در بیمارستان‌ها نشان‌دهنده این است که با واریانت جهش‌یافته در تهران که همان گونه دلتا است مواجه هستیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: موضوعی که در آزمایش‌های مراجعان سرپایی و بستری بیمارستان‌ها در روز‌های اخیر جلب توجه می‌کند، بالا بودن بار ویروسی در آزمایش‌های به عمل آمده است که نشان می‌دهد دستخوش یک واریانت جهش‌یافته جدید هستیم.

وی افزود: تقریبا هر فردی که دچار ویروس دلتا یا واریانت‌های جهش‌یافته باشد، حداقل در مواجهه اولیه می‌تواند بین ۸ تا ۱۲ نفر را گرفتار کند، پس قدرت سرایت‌پذیری ویروس بالاتر است.

زالی تاکید کرد: همچنین بالا رفتن درصد تست‌های مثبت اعم تست‌های سریع و پی سی آر در تهران نشان‌دهنده چرخش بالاتر ویروس کرونا است.

وی ادامه داد: عدد مولد در تهران در روز‌های یکشنبه و دوشنبه این هفته به بالاتر از ۱.۲ افزایش یافته که این موضوع نشان می‌دهد سطح گردش ویروس در تهران فعال‌تر شده است.

کاهش بستری در گرو‌های سنی ۷۰ تا ۸۰ سال

فرمانده ستاد عملیات مقابله با ویروس کرونا استان تهران خاطرنشان کرد: در گروه سنی ۷۰ تا ۸۰ سال با کاهش بستری در طول سه هفته اخیر روبرو بودیم.

وی افزود: یک بخش از این موضوع به دلیل تزریق واکسن است و بخش دیگری هم حضور نیافتن برخی افراد پرخطرتر در محیط‌های اجتماعی است.

زالی با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد در حال حاضر الگوی مراجعه بیماران تغییر کرده است، گفت: در طول هفته اخیر بالاترین میزان گروه سنی که بستری شدند در ابتدا گروه سنی ۵۰ تا ۶۰ سال و بعد گروه ۴۰ تا ۵۰ سال و در مرحله بعدی ۳۰ تا ۴۰ سال بوده است.

این مسئول گفت: عدد مولد پایه (R ۰) یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین شاخص‌های اندازه‌گیری میزان شیوع کرونا است که در اغلب همه‌گیری‌ها از جمله همه‌گیری کووید-۱۹ مورد توجه و استفاده قرار می‌گیرد. این عدد تا هنگامی که بالاتر از یک باشد، به معنای روند افزایشی ابتلا به کرونا است.

منبع: ایرنا
برچسب ها: کرونای هندی
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی