تیتر امروز

بچه‌ها! نخندین!
افاضات اضافه

بچه‌ها! نخندین!

عوام‌الملک در هفته‌ای که گذشت از حمایت مردم و خواص از یک طرح جدید نوشته و ترانه‌ای هم به گوشش رسیده که می‌گفت: "بچه‌ها! نخندین!"

آیا واقعا طالبان تغییر رویه داده است؟ /سیل پناهندگان ایران را تهدید می‌کند

کارشناس مسائل بین الملل در گفتگویی به این پرسش پاسخ داد که گروه طالبان از سال‌های قبل تا کنون با چه تغییراتی در عملکرد خود روبرو بوده است.

کد خبر: ۹۹۳۳۵
۱۴:۵۳ - ۱۵ تير ۱۴۰۰

آیا واقعا طالبان تغییر رویه داده است؟ /سیل پناهندگان ایران را تهدید می‌کند

دیدارنیوز ـ علاء الدین غروی در پاسخ به این سوال که آیا طالبان رویه خود را تغییر داده است گفت: بر این باورم که در این رابطه دو حالت وجود دارد. در خوش بینانه‌ترین حالت، یا طالبان با فشار‌های اخوان المسلمین تاکتیک خود را تغییر داده است، یا اینکه به منظور سلطه بر تمامی مناطق افغانستان تصمیم گرفته است سیاست‌های خشونت آمیز سابق را رها کند. یعنی روش برخورد با مردم و نیرو‌های امنیتی را تغییر دهد. به همین دلیل است که نیرو‌های نظامی و ارتشیان تسلیم می‌شوند و دیگر فرار نمی‌کنند تا کنون طالبان به سمت هرات نزدیک نشده، اما در مناطق دیگر تا نزدیکی مرز‌های ایران آمده اند. در صورت ادامه پیشروی طالبان، این مساله موجب خواهد شد تا سیلی از پناهندگان به سمت ایران روانه شوند. این مساله چالشی مهم است که حالا دیگر بر دوش دولت جدید سنگینی خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه دولت‌ها در آستانه انتقال قدرت، کار‌های سیاسی مهم انجام نمی‌دهند و آن را به دولت جدید می‌سپارند گفت: بزرگترین چالش دیپلماسی برای دولت آینده نحوه برخورد با این چالش بزرگ است. باید پرسید که دولت آقای رئیسی با شرق ایران چه کار خواهد کرد؟ آیا ایران می‌خواهد با طالبان همزیستی مسالمت آمیز داشته باشد؟ یا اینکه تلاش خواهد کرد که این گروه به مرز‌های ایران نزدیک نشود؟ یا اینکه با عنایت به ایدیولوژی ضد شیعی این گروه افراطی، از سیاست مماشات با طالبان فاصله گرفته و با بسیج مردمی ملت افغانستان که اخیرا آغاز شده است، همدلی و همراهی نموده و به عقب نشینی یا انفعال طالبان، مساعدت نماید.

وی در پاسخ به این سوال که سیاست ایران در قبال طالبان چه خواهد بود گفت: همانطور که می‌دانیم اکثریت جناح انقلابی و اصولگرا در صحنه سیاسی جمهوری اسلامی ایران در چند دهه گذشته با سیاست پراگماتیستی (عمل گرایی) مخالف بوده اند. مرحوم هاشمی رفسنجانی همیشه به دلیل دیدگاه عمل گرایانه خود، مورد انتقاد بخش سنتی و اصولگرا بود. او با همین سیاست، روابط با کشور‌های همسایه را ترمیم کرد و درصدد آن بود تا با غرب نیز تنش زدایی کند. بدون شک، پیروی از چنین سیاستی با تفکر حاکم بر مجلس شورای اسلامی و بدنه سنتی اصولگرایان و بالمآل با رویکرد دولت آقای رئیسی فاصله زیادی دارد. ایران باید رویکرد دیپلماتیک خود را در قبال کشور‌های منطقه با شفافیت اعلام کند. اینکه بخواهیم از یک طرف با طالبان وارد گفتگو شویم و از طرف دیگر آن را به عنوان یک گروه خشن ضد شیعی معرفی کنیم، قابل جمع نیست چرا که مفهوم تروریست خوب و بد، مطرود است. طالبان یک گروه بنیادگرای سلفی و از همه مهمتر ضد شیعه است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی