تیتر امروز

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...
حمله اسرائیل به ایران: محدود، اما حاوی پیام مهم
از چشم جهان (۱۴۶)

حمله اسرائیل به ایران: محدود، اما حاوی پیام مهم

پس از تنش‌های شدید اخیر میان تهران و تل‌آویو که با حمله مستقیم ایران و پاسخ محدود اسرائیل در اصفهان همراه بود، نویسندگان نشریه نیویورک تایمز آمریکا در گزارشی به این موضوع حساس در خاورمیانه پرداختند...

اختلالات اضطرابی و خلقی بیشترین آسیب درمیان دانش‌آموزان ایرانی

مدیرکل دفتر زنان و امور خانواده قوه قضائیه درباره بیشترین آسیبی که دانش آموزان با آن درگیر هستند و میزان آن در سامانه نماد قابل توجه است، گفت: بیشترین اختلالی که دانش‌آموزان با آن مواجه هستند، اختلالات اضطرابی و خُلقی است، زیرا نظام آموزشی ما خود عامل استرس است.

کد خبر: ۹۸۹۲۰
۱۳:۱۲ - ۱۳ تير ۱۴۰۰

اختلالات اضطرابی و خلقی دانش‌آموزان ایرانی

دیدارنیوز ـ علی‌محمد زنگانه مدیرکل دفتر زنان و امور خانواده قوه قضائیه درباره اقدامات انجام شده در طرح نماد برای شناسایی دانش آموزانی که درگیر آسیب‌هایی اجتماعی شده‌اند، گفت: ما در طرح نماد یک نظام شناسایی فعال را مستقر کردیم که هدف اصلی آن شناسایی دانش‌آموزان در معرض خطر یا پرخطر در مواجه با آسیب‌ها در سنین متوسطه اول و دوم، بر اساس فرمت‌ها و پرسشنامه‌های استاندارد و هم از طریق والدین و مربیان است.

وی ادامه داد: از این طریق همچنین تلاش داریم افرادی را پیدا کنیم که اختلال سلوک یا سایکوسوشیال دارند که بعد‌ها در سنین بالاتر موجب بروز مشکلات بیشتری خواهد شد. به طور کلی این نظام غربالگری افراد در معرض خطر و پرخطر را شناسایی می‌کند.

مدیرکل دفتر زنان و امور خانواده قوه قضائیه در خصوص اجرای پایلوت این طرح بیان کرد: برای اجرای این طرح، یک شهر در هر استان به عنوان پایلوت انتخاب شده است تا طرح شناسایی اجرایی شود.

او گفت: پایلوت جامعه ابتدایی ما به صورت آزمایشی در شهرستان نظرآباد استان البرز انجام شد. همچنین در تهران چهار منطقه را انتخاب کردیم که بعد‌ها بتوانیم جامعیت بهتر و مناسبی را از آسیب‌های شناسایی‌شده ارائه دهیم.

زنگانه بیان کرد: قرار بر این بوده است که تا آخر برنامه ششم توسعه کل ۱۰۵ هزار مدرسه کشور تحت پوشش نظام معاونت اجتماعی دانش آموزان (نماد) قرار بگیرد.

وی در خصوص انواع آسیب‌های که در برخی دانش‌آموزان وجود دارد، گفت: عمدتا اختلالات اضطرابی، افسردگی، نقص در انجام تکالیف و مواردی از قبیل سوء استفاده‌های روحی- روانی در برخی دانش‌آموزان وجود دارد.

مدیرکل دفتر زنان و امور خانواده قوه قضائیه بیان کرد: حتی افرادی که نیازمند حمایت‌های اقتصادی هستند و در خانواده‌هایی قرار دارند که وضعیت مالی ضعیفی دارند، یا دارای بیماری‌ها و اختلالاتی هستند که تحت پوشش درمانی قرار نمی‌گیرند را هم شناسایی می‌کنیم.

زنگانه در ادامه افزود: نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان در یک سند ائتلافی میان وزارتخانه‌های ذی‌ربط مثل وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، وزارت دفاع و همچنین ستاد اجرایی فرمان امام، کمیته امداد امام خمینی، بهزیستی، نیروی انتظامی و سایر بخش‌هایی که عضو ائتلاف هستند، به امضا رسیده است.

وی بیان کرد: این سند مورد تایید شورای عالی رفاه در کشور قرار گرفته است. ما موارد شناسایی شده را که در سیستم آموزش و پرورش امکان ارائه خدمت به آن‌ها وجود ندارد، به دستگاه عضو ائتلاف در قالب یک سیستم فناورانه فعال، با فوریت ارجاع می‌دهیم تا مورد پیگیری قرار بگیرد.

مدیرکل دفتر زنان و امور خانواده قوه قضائیه در واکنش به اعتیاد برخی دانش‌آموزان به فضای مجازی با توجه به تعطیلی آموزش حضوری بیان کرد: یکی از اختلالالی که اکنون در حال شناسایی آن هستیم، آسیب‌های حوزه فضای مجازی است. تمام مشکلات و آسیب‌هایی که دانش آموزان درگیر آن هستند، هر لحظه توسط اداره امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش رصد می‌شوند. در ادامه در هر استان ارجاعات هدفمند صورت می‌گیرد و سپس موارد مورد پیگیری قرار می‌گیرند.

زنگنه درباره بیشترین آسیبی که دانش‌آموزان با آن درگیر هستند و میزان آن در سامانه نماد قابل توجه است، گفت: بیشترین اختلالی که دانش آموزان با آن مواجه هستند، اختلالات اضطرابی و مربوط به موارد اختلالات خُلقی است که روی هم حجم قابل توجهی را شامل می‌شود. به نظر می‌رسد که نظام آموزشی ما خود به عنوان یک عامل استرس‌زا عمل می‌کند.

او تاکید کرد: در همه مقاطع، اولین آمار متعلق به مجموع عوامل اضطرابی و اختلالات خلقی است.

منبع: ایلنا
برچسب ها: دانش آموزان
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی