تیتر امروز

هشدار حزب الله به اسرائیل/ ادعای نیویورک‌تایمز درباره حادثه اصفهان
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق (بروزرسانی می‌شود)

هشدار حزب الله به اسرائیل/ ادعای نیویورک‌تایمز درباره حادثه اصفهان

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
شاخه‌های زیتون از میان زبانه‌های آتش
یادداشت اختصاصی دیدار؛ چالش ایران و اسرائیل از زاویه‌ای دیگر

شاخه‌های زیتون از میان زبانه‌های آتش

برخی حقایق، معادلات، ملاحظات، مراودات و هماهنگی‌های خاص بین‌المللی در میانه‌های آتش بین ایران و اسرائیل، جان مایه یادداشت اسفندیار عبداللهی است که آینده روابط ایران با آمریکا و اسرائیل را تصویر...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.

جهان به وضعیت پیش از کرونا بازخواهد گشت؟

«کووید-۱۹: بازتنظیم بزرگ» نوشته کلاوس شواپ و تیه‌ری‌ ماله‌ره با ترجمه علیرضا حسنی منتشر شد.

کد خبر: ۹۴۹۸۷
۱۳:۴۲ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۰

جهان پیش از کرونا

دیدارنیوز ـ این کتاب در ۲۴۶ صفحه و با قیمت ۷۰ هزار تومان در نشر نو منتشر شده است.

در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: رشد سریع همه‌گیری کووید-۱۹ در زمستان ۲۰۱۹ با درهم شکستن ظرفیت‌های مقابله با چنین فاجعه‌هایی در سراسر دنیا نشان داد که حکمرانان کنونی جهان چندان به ظرفیت‌های ریسک‌های فاجعه‌بار و توان دفاعی کشورها و عرصه‌های جهانی حکمرانی اشراف نداشته‌اند. نه ساختارهای بین‌المللی و نه قراردادهای اجتماعی برسازندۀ ملت‌ها در درون مرزهای ملی، و نه ظرفیت‌های منطقه‌گرایی از سطح مطلوبی از آمادگی مقابله با فاجعه‌هایی نظیر همه‌گیری‌های کووید-۱۹ برخوردار نبود. جهان پیشاکرونا به کدام سو می‌رفت؟ وضعیت اقتصاد و سیاست در انتهای دهۀ دوم هزارۀ سوم چگونه بود؟

شکاف‌های میان فقیر و غنی درون کشورها و میان ملت‌ها، آشوب‌ها و نبردهای منطقه‌ای، شکنندگی اقتصاد و سیاست در کشورهای توسعه‌نیافته و در حال توسعه، و رواج کوتاه‌مدت‌گرایی بر تصمیم‌گیری‌های ملی و منطقه‌ای، در سایۀ شکست‌های پی‌درپی نهادهای مسئول حکمرانی جهانی نظیر سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی، صندوق بین‌المللی پول، و ائتلاف‌هایی نظیر گروه هفت و گروه بیست و نظایر آن‌ها برای مهار یکجانبه‌گرایی‌ها، هماوردطلبی‌های آمریکا و چین بر سر ابرقدرت اول جهان بودن، توزیع مناسب زنجیره‌های تأمین جهانی و نظم نوین اقتصادی، دست در دست هم سازوکاری آفریدند که در مقابل حملۀ برق‌آسای ویروس کرونا دفاع مناسبی از خود نشان نداد و درهم شکست.

پرسش مهم‌تر این است که پیامدهای اقتصادی، ژئوپولیتیکی، اجتماعی و روانی این درهم شکستن جهانی کدام‌اند؟ آیا جهان سرانجام می‌تواند به سطح مطلوبی از همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی‌ دست یابد یا دست‌کم به مسیر آن بازگردد تا بتواند مواضع مناسبی برای رسیدن به وضعیت عادی اتخاذ کند؟ آیا جهان پساکرونا به وضعیت عادی پیشاکرونا بازخواهد گشت یا پیامدهای دوران همه‌گیری برای همیشه مفهوم «وضعیت عادی» را تغییر داده‌اند؟

کلاوس شواپ بنیان‌گذار مجمع جهانی اقتصاد و تیه‌ری ماله‌ره دستیار اجرایی مؤسسۀ مانتلی باومتر بر این باورند که جهان هرگز دوباره به وضعیت عادی پیش از همه‌گیری کرونا بازنخواهد گشت. اثرات همه‌جانبه همه‌گیری، فرایندهای مقابله با آن، تأثیر اقدامات کشورها و نهادهای بین‌المللی برای جلوگیری و مهار آن و پیامدهای این اقدامات چنان وسیع، عمیق و تاریخی‌اند که در افق آن، دورانی جدید برای تمدن بشری آغاز خواهد شد.

کتاب «کووید-۱۹: بازتنظیم بزرگ» با زبانی ساده و بیانی شیوا به این مباحث و پرسش‌ها می‌پردازد و...

منبع: ایسنا
برچسب ها: کرونا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی