تیتر امروز

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم
دیدار به مناسبت روز دانشجو برگزار کرد

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم

دیدارنیوز به مناسبت روز دانشجو، یک نشست هم اندیشی با حضور دو دانشجو برگزار کرد تا به این بهانه ناگفته‌ها گفته شود.
از افغانستان تا اردکان یزد

مقصر نابسامانی اسکان اتباع افغان در اردکان کیست؟

این روز‌ها به دنبال درگیری و نزاع بین یک شهروند اردکانی و تبعه‌ی افغان و در نهایت کشته شدن این شهروند، بحث کهنه‌ی نابسامانی سکونت اتباع افغان در اردکان باز بر سر زبان‌ها افتاده است؛ زخمی کهنه که هر از چند گاهی سر باز می‌کند و در نبود مقصر و گذر زمان به طور موقت بار دیگر التیام می‌یابد.

کد خبر: ۹۴۷۰۱
۱۰:۳۲ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۰

نابسامانی اسکان اتباع افغان در اردکان

دیدارنیوز ـ محمدجواد عابدی اردکانی از فعالان اجتماعی به دنبال اعتراضات مردمی به سکونت افاغنه در محلات مختلف این شهر به ویژه در محلات قدیمی و بافت تاریخی اردکان می‌گوید: امروز ساماندهی اسکان اتباع افغانی بیش از آن که یک نیاز باشد، یک ضرورت است.

وی خاطرنشان می‌کند: این ضرورت اگر بیش از این مورد غفلت مسئولان قرار گیرد و همین امروز چاره اندیشی نشود، ممکن است فردا دیر باشد و احتمال آسیب‌های پرشماری از قِبل این سهل انگاری مردم و مسولان اردکان را شامل شود.

این کارشناس حوزه مسائل اجتماعی معتقد است که در بروز این مشکل هم اتباع افغانی مقصرند، هم مسولان شهرستان و هم خود مردم اردکان.

عابدی در این باره بیان می‌کند: افاغنه مقصرند؛ چون سال‌ها ساکن اردکان بوده‌اند و بیشتر آن‌ها نیز متولد اردکان هستند لذا خود را محق دریافت خدمات بیشتر و بهتری می‌دانند! افاغنه مقصرند، چون خود را لایق زندگی بهتری می‌دانند و از زندگی در مهمانشهر با حداقل امکانات خسته شده‌اند!

مردم و مسئولان هم مقصرند

این فعال اجتماعی با اشاره به نقش برخی از مردم در بروز این مشکلات نیز می‌گوید: برخی از مردم شاید به طمع درآمد بیشتر یا دادن دستمزد کمتر، با انجام معامله ملک و خانه و خودرو یا اجاره دادن ملک به اتباع افغانی، خارج از چارچوب‌های تعیین شده و قانونی اقدام می‌کنند در حالی که حتی شراکت با اتباع خود منشأ مشکلاتی در آینده برای شهر خواهد بود و این درد‌هایی است که شاید دوا نشود!

وی در مورد قصور مسئولان، با بیان این که نبود نظارت کافی بر مهمانشهر موجود، این روز‌های نابسامان را خلق کرده است، اظهار می‌کند: مهمانشهری که با ظرفیت سه هزار نفری خود، امروز پذیرای پنج هزار نفر از اتباع شده و اهمال کاری مسئولان در اختصاص مهمانشهری با امکانات بهتر و با فاصله‌ای معقول از شهر برای مهاجرین افغان، بخشی از قصورات نابخشودنی مسئولان اردکان طی سال‌های گذشته تا کنون است.

این فعال اجتماعی اضافه می‌کند: نبود کنترل بر تردد اتباع که منجر به حضور پرتعداد اتباع فاقد کارت شناسایی در اردکان شده، بخش دیگری از قصورات غیر قابل برشمردن مسئولان اردکان بوده است.

فقط افغان‌ها را مقصر ندانیم

عبادی خاطرنشان می‌کند: با توجه به مشکلاتی که برشمردیم، در وضع موجود تقصیر فقط بر گردن اتباع نیست بلکه هم مردم و هم مسئولان تصمیم‌گیر نیز مقصرند.

وی تصریح می‌کند: امروز اتباع افغانی که به دنبال زندگی بهتری هستند، از مهمانشهرِ بدون امکانات انتهای خیابان امام خمینی (ره) اردکان، فراری و لاجرم رهسپار محلات شهر می‌شوند و به برکت مال و ثروتی که این سال‌ها از کار و حتی دلالی و معامله‌گری و تجارت عایدشان شده، توان خرید ملک در محلات گران‌قیمت شهر را هم دارند؛ کما این که برخی از اتباع در محلات گران قیمت شهر هم ملک خریده‌اند.

افزایش دغدغه‌های مردم شهر اردکان، مسئولان این شهر را به تکاپو انداخته و فرماندار این شهرستان با تشکیل جلسه‌ی اضطراری با «سعید پرویزی» مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان به بررسی مشکلات ناشی از کم توجهی به این مسئله مهم در اردکان پرداخته است.

برخورد جدی پلیس با اتباع غیرمجاز

«مصطفی پوردهقان اردکان» فرماندار اردکان در این جلسه ضمن اعلام دستور به نیروی انتظامی برای برخورد جدی با اتباع غیرمجاز، بر تسریع انتقال شهرک اتباع تاکید و اعلام کرده است: ساماندهی اتباع ساکن در شهرستان، امروز به یک ضرورت انکارناپذیر اجتماعی و یک مطالبه جدی مردمی تبدیل شده است.

وی اضافه کرده است؛ با توجه به تکمیل ظرفیت فعلی مهمان‌شهر صحابه اردکان، ساخت مهمان‌شهر جدید به منظور ارتقای سطح آموزش و بهداشت پناهندگان و افزایش امنیت و آرامش شهروندان اردکانی اجرایی می‌شود.

سکونت اتباع در محلات مختلف ممنوع

فرماندار در این نشست تاکید کرده که سکونت اتباع در محلات مختلف به ویژه محلات قدیمی و بافت تاریخی، در نتیجه‌ی ورود اتباع غیرمجاز و فراتر از ظرفیت قانونی این مهمان‌شهر به وجود آمده و ساماندهی به این وضعیت را در سال‌جاری دنبال می‌کنیم.

وی بیان کرده است: براساس منشور‌های بین‌المللی و ملی، حضور اتباع قانونی با رعایت کامل حقوق و شأن آن‌ها مدنظر است، اما با توجه به ملاحظات سیاسی و امنیتی، تشدید نظارت بر سکونت اتباع و نیز انتقال مهمان‌شهر با جدیت ادامه می‌یابد.

پوردهقان همچنین عنوان کرده است: با توجه به شرایط اقتصادی دولت در سال‌های اخیر، اجرای این طرح با پیشرفت کمی همراه بوده، ولی در سال جاری با استفاده از ظرفیت‌های قانونی موجود، اعتبارات این طرح، داری کد شده است.

فرماندار در پایان نیز گفته است که اجرای زیرساخت‌های راه، گاز، برق و آب مهمان‌شهر جدید در شهرستان و کار ساخت واحد‌ها تسریع می‌شود.

طی هفته‌های جاری به دنبال تشدید اعتراضات مردمی مبنی بر سکونت ناهماهنگ و بی‌برنامه افغان‌ها در محلات مختلف این شهر و همچنین گزارش یک مورد نزاع و قتل بین یک تبعه افغان و شهروند اردکانی، درخواست عمومی بر اقدام عاجل مسئولان در ساماندهی منطقه‌ی مسکونی مجزا برای افاغنه ساکن در این شهر قوت گرفته است، به ویژه این که مقدمات ایجاد مکانی به عنوان «شهرک صحانه» از سال‌ها پیش در این شهر فراهم شده، ولی بعد از گذشت چند سال هنوز پیشرفتی در مورد آن حاصل نشده است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: اتباع افغان
ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر