تیتر امروز

خشم عمومی مردم و سقوط دولت نپال/ حمله به قطر با مشارکت کشورهای عربی!/ حمله روسیه به لهستان؛ اعلان جنگ به ناتو؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

خشم عمومی مردم و سقوط دولت نپال/ حمله به قطر با مشارکت کشورهای عربی!/ حمله روسیه به لهستان؛ اعلان جنگ به ناتو؟

این صد و پانزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
جنگ‌های شناختی؛ آیا ایران وارد این نوع جنگ شده است؟
گفت‌وگوی دیدار در برنامه "میهمان من" با یک کارشناس مسایل بین الملل

جنگ‌های شناختی؛ آیا ایران وارد این نوع جنگ شده است؟

در یکی دیگر از برنامه‌های میهمان من دیدارنیوز، با علی ودایع، مدرس دانشگاه و کارشناس بین الملل درباره جنگ‌های شناختی صحبت کردیم. آیا کشورمان ایران وارد این نوع جنگ شده است؟
خدایاری، معاون سیاسی دبیرکل حزب اتحاد ملت: تندروها تا دولت را نابود نکنند یا به رنگ خود درنیاورند، دست بردار نیستند / نورمحمدی، سخنگوی حزب ندای ایرانیان: تیغ خودی و غیرخودی، بیش از همه دامن نسل دومی و سومی‌های اصلاح‌طلب را شامل شده/ ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا: چرا انقدر سخت می‌گیریم که یک مسئول برکنار شود؟
روایت دیدارنیوز از ماجرای برکناری معاون هنری وزیر ارشاد در گفتگو با فعالین سیاسی و حزبی

خدایاری، معاون سیاسی دبیرکل حزب اتحاد ملت: تندروها تا دولت را نابود نکنند یا به رنگ خود درنیاورند، دست بردار نیستند / نورمحمدی، سخنگوی حزب ندای ایرانیان: تیغ خودی و غیرخودی، بیش از همه دامن نسل دومی و سومی‌های اصلاح‌طلب را شامل شده/ ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا: چرا انقدر سخت می‌گیریم که یک مسئول برکنار شود؟

دیدارنیوز در گفت و گو با چند تن از فعالین سیاسی و حزبی به دامنه ابعاد، پیامدها و تبعات برکناری نادره رضایی، معاون هنری وزیر ارشاد در میان افکار عمومی و رسانه‌ای پرداخته است.

ترمیم استخوان با استفاده از پوست قورباغه و فلس ماهی!

دانشمندان سنگاپوری با استفاده از ضایعات ماهی و قورباغه روشی برای رشد مجدد استخوان ابداع کرده‌اند.

کد خبر: ۹۳۴۸۳
۱۴:۳۸ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۰

ترمیم استخوانو پوست قورباغه و فلس ماهی

دیدارنیوز ـ به نقل از نیواطلس، مردم کشور سنگاپور مقادیر زیادی ماهی و قورباغه مصرف می‌کنند و اکنون دانشمندان این کشور به فکر استفاده از ضایعات این دو ماده غذایی افتاده‌اند.

به طور معمول وقتی شخصی بخشی از استخوان‌های خود را از دست می‌دهد پزشکان جای خالی آن را با استخوان‌هایی از قسمت‌های دیگر بدن پر می‌کنند. این روش نه تنها تهاجمی است بلکه باعث ضعیف شدن بخشی از بدن که استخوان از آن برداشته شده است نیز می‌شود. این بخش‌ها معمولا لگن، دنده‌ها و پا‌ها هستند.

یک روش جایگزین که امروزه مورد بررسی است استفاده از مواد ساخت دست انسان به جای استخوان واقعی است. این ماده که ساختاری سه بعدی و متخلخل دارد باعث رشد سلول‌های استخوانی و پر شدن نقطه‌ی آسیب دیده می‌شود و خود در گذر زمان از بین می‌رود و استخوانی جدید جایگزین آن می‌شود.

ترمیم استخوانو پوست قورباغه و فلس ماهی

گروهی در دانشگاه فناوری "Nanyang" سنگاپور با استفاده از فلس‌های ماهی سرماری و پوست گاوغوک آمریکایی (نوعی قورباغه) ماده‌ی جدیدی تولید کرده‌اند. همه‌ی این حیوانات درون مزارع پرورش داده می‌شدند و گوشت آن‌ها مورد مصرف قرار گرفته بود.

در این فرایند محققان ناخالصی‌های پوست قورباغه را از بین بردند و آن را به یک خمیر غلیظ تبدیل کرده و با آب ترکیب کردند. سپس کلاژن را از آن استخراج کردند. همچنین برای استخراج یک ترکیب کلسیم فسفات به نام هیدروکسی آپاتیت از فلس‌های ماهی از روشی به نام تکلیس استفاده کردند. در این روش به مواد حرارت داده می‌شود تا خالص شوند و رطوبت آن‌ها از بین برود. پس از خشک و پودری کردن ماده‌ی هیدروکسی آپاتیت آن را به کلاژن اضافه کردند.

ترکیب به دست آمده درون قالب ریخته شد تا شکلی سه بعدی و متخلخل به خود بگیرد. زمانی که سلول‌های استخوان ساز روی این ماده قرار گرفتند به سرعت شروع به استخوان‌سازی و تولید مثل کردند و تنها در یک هفته به طور یکنواخت بر روی این سازه سه‌بعدی پخش شدند.

نکته‌ی حائز اهمیت این بود که این ماده هیچ پاسخ التهابی ناشی از حمله‌ی سیستم ایمنی ایجاد نکرد. اکنون محققان در حال برنامه‌ریزی برای انجام آزمایشات حیوانی هستند.

پروفسور دالتون تای (Dalton Tay) می‌گوید: مطالعات ما نشان می‌دهد که این ماده‌ی زیستی می‌تواند گزینه‌ای امیدوارکننده برای ترمیم استخوان باشد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
امروز جمعه ۲۱ شهريور
امروز جمعه ۲۱ شهريور
امروز جمعه ۲۱ شهريور
امروز جمعه ۲۱ شهريور