تیتر امروز

فرمانده نیروی زمینی: موج جدید حملات شدت می‌یابد/ لغو مرخصی پزشکان و پرستاران/ تصاویری از دود و آتش‌سوزی در شمال اسرائیل
روز پنجم جنگ ایران و اسرائیل (بروز رسانی می‌شود)

فرمانده نیروی زمینی: موج جدید حملات شدت می‌یابد/ لغو مرخصی پزشکان و پرستاران/ تصاویری از دود و آتش‌سوزی در شمال اسرائیل

جنگ ایران و اسرائیل که با تهاجم وحشیانه و ترورهای اسرائیل در تهران و دیگر شهرها آغاز شد، به روز پنجم رسید. ایران در پاسخ به این حملات، شهرهای مختلف از جمله تل‌آویو را موشک‌باران کرده است.
راهنمای سلامت روان برای شرایط جنگ
آرامش خودتان را حفظ کنید

راهنمای سلامت روان برای شرایط جنگ

در شرایطی که حملات وحشیانه و تجاوز نظامی اسرائیل به ایران و پاسخ قاطع تهران به این حملات ادامه دارد، حفظ آرامش و سلامت روان مردم در شرایط جنگی اهمیت زیادی دارد.

میرزایی نیکو: قانون جدید منع به‌کارگیری بازنشستگان شامل‌ منصوبان رهبری نمی‎شود

یک نماینده مجلس شورای اسلامی می‎گوید قانون جدید منع به‌کارگیری بازنشستگان، شامل منصوبان رهبری نمی‌شود.

کد خبر: ۹۰۶۳
۰۹:۰۲ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۷

دیدارنیوز - قاسم میرزایی نیکو، نماینده مردم دماوند و فیروزکوه درباره قانون جدید منع به‌کارگیری بازنشستگان می‎گوید که این قانون شامل رئیس سازمان‎ صدا‌و‌سیما، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و هرکسی‎که منصوب رهبری است نمی‎شود.
 
میرزایی نیکو همچنین ادامه می‎دهد که منظور از اجازات خاصه از مقام معظم رهبری در این قانون جدید، همان منصوبان رهبری است.
 
نماینده مردم دماوند و فیروزکوه تأکید می‌کند که رهبری نیز با انتصاب‎های اخیر خود، مانند انتصاب رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‎ها، جوان‌گرایی کردند و نشان دادند که به این قوانین توجه دارند.
 
در پایان مرداد ماه پس از آن که نمایندگان، اصلاحیه قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان را تصویب کردند و به شورای نگهبان فرستادند، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در نامه‎ای به علی لاریجانی، رئیس مجلس نوشت: «مصوبه از این جهت که مشخص نیست آیا اختیارات فرماندهی معظم کل قوا را محدود به دستگاه متبوع می‎کند یا خیر و نیز از این جهت که رابطه آن با اجازات خاصه از مقام معظم رهبری مدظله‌العالی روشن نیست، ابهام دارد.»
 
 ابهام شورای نگهبان درباره نظامیان بازنشسته است

سخنگوی شورای نگهبان همان زمان در پاسخ به‎ اینکه آیا ایراد این شورا، متوجه به‌کارگیری مجدد فرماندهان نظامی بازنشسته است یا نه، به خبرنگار ایرناپلاس گفته بود که ما به مصادیق ورود نکردیم، مقصود ما اختیارات فرماندهی کل قواست. با عنایت به دو بندی که در متن است، این احتمال وجود دارد که اختیارات محدود شود. به همین دلیل، تصمیم بر این شد در این باره از مجلس سؤال کنیم تا روشن شود و در آینده درباره آن اعلام نظر کنیم. از آنجایی که این بند خاص نیرو‌های مسلح است، این سؤال مطرح می‎شود که آیا مصوبه جدید اختیارات رهبری را محدود کرده است یا نه؟ به همین دلیل، از مجلس خواستیم یا درباره آن توضیح دهند و یا آن را اصلاح کنند.
 
 قانون جدید؛ استثنایی برای بازنشستگان

بهارستانی‎ها در ابتدای مرداد ماه سال جاری، تبصره یک ماده واحده قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان مصوب سال 95 را این‌گونه اصلاح کردند: «به‌کارگیری بازنشستگان در سمت‎های مذکور بند‌های الف، ب. و ج. ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال 86 و همچنین به‌کارگیری بازنشستگان نیرو‌های مسلح با تدابیر فرماندهی معظم کل قوا صرفاً در دستگاه متبوع خود مجاز است. به‎کارگیری بازنشستگان در وزارت اطلاعات تا سقف یک درصد از مجموع نیرو‌های شاغل رسمی این وزارتخانه در هر رده مدیریتی صرفاً در وزارتخانه مذکور مجاز است. دارندگان اجازات خاصه مقام معظم رهبری، جانبازان بالای 50 درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان شهدا از شمول این قانون مستثنی هستند.»
 
پیش از اصلاح این تبصره در مجلس، مقامات موضوع ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری، هم‌ترازان آن‌ها و ایثارگران، فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد و بالاتر، نیرو‌های مسلح، وزارت اطلاعات و دارندگان اجازات خاصه مقام معظم رهبری از این قانون مستثنی می‎شوند.
 
بر اساس ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری، سمت‎های الف- روسای سه قوه ب- معاون اول رئیس‌جمهوری، نواب رئیس مجلس و اعضای شورای نگهبان ج- وزرا، نمایندگان مجلس و معاونان رئیس‌جمهور، مدیریت سیاسی محسوب و به‌عنوان قائم‌مقام شناخته می‎شوند.
 
با این حال در هیچ‌یک از این متون سخنی از منصوبان رهبری به میان نیامده و منصوبان رهبری جزو استثنا‌های این قانون برشمرده نشده اند.
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ خرداد
امروز سه‌شنبه ۲۷ خرداد
امروز سه‌شنبه ۲۷ خرداد
امروز سه‌شنبه ۲۷ خرداد