تیتر امروز

محمد مهدی تندگویان: اختلاس‌ها و فساد‌های مالی امید جوانان را سوزاند/ نسل جدید دیگر به ساختار‌های رسمی اعتماد ندارد/ بازگشت اعتماد بدون تغییر ساختار ممکن نیست
گفت و گوی دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» با معاون پیشین وزارت ورزش و جوانان

محمد مهدی تندگویان: اختلاس‌ها و فساد‌های مالی امید جوانان را سوزاند/ نسل جدید دیگر به ساختار‌های رسمی اعتماد ندارد/ بازگشت اعتماد بدون تغییر ساختار ممکن نیست

دیدارنیوز در یکی دیگر از برنامه های «پشت صحنه» میزبان محمد مهدی تندگویان، معاون پیشین وزارت ورزش و جوانان بود. این گفت و گو را ببینید و بخوانید.
مجتبی مقصودی: انجمن علمی مطالعات صلح، از تأسیس تا گسترش، برای مان بیش از آنکه نشیب باشد، فراز بود
نگاهی به آنچه که در دهمین سالگرد تأسیس انجمن علمی مطالعات صلح ایران گذشت

مجتبی مقصودی: انجمن علمی مطالعات صلح، از تأسیس تا گسترش، برای مان بیش از آنکه نشیب باشد، فراز بود

آیین دهمین سال تأسیس انجمن علمی مطالعات صلح ایران، همراه با تجلیل از مؤسس این انجمن، مجتبی مقصودی به همت انجمن علمی مطالعات صلح ایران، خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری جمعی از انجمن‌های...
اسماعیل کهرم: مدیریت آب را از دست سیاسیون بگیرید/ زاینده رود را ما کشتیم/ من ۱۰ سال پیش گفتم تا سال ۱۴۰۴ آب تهران تمام می‌شود، کسی توجه نکرد/ با فروش میوه به کشورهای عربی حتی پول آب مصرف شده برنگشت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک کارشناس برجسته محیط زیست

اسماعیل کهرم: مدیریت آب را از دست سیاسیون بگیرید/ زاینده رود را ما کشتیم/ من ۱۰ سال پیش گفتم تا سال ۱۴۰۴ آب تهران تمام می‌شود، کسی توجه نکرد/ با فروش میوه به کشورهای عربی حتی پول آب مصرف شده برنگشت

«تیتر» در یکی دیگر از سلسله برنامه های خود میزبان دکتر اسماعیل کهرم بوم شناس و فعال محیط زیست بود؛ او در این گفت و گو تاکید داشت که برای گذار از وضعیت بحران کنونی باید مدیریت را از دست سیاسیون...
سخنگوی سازمان انتقال خون:

اهدای خونِ هیجانی جایگزین اهدای خونِ مسئولانه اشده است/ خون‌دهی باید به صورت مستمر باشد

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: سال‌هاست که اهدای خون هیجانی جای خود را به اهدای خون مسئولانه و آگاهانه در کشور داده است.

کد خبر: ۸۸۲۲۸
۱۶:۱۹ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰

اهدای خون

دیدارنیوز ـ بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با اشاره به ضرورت اهدای پلاسما از سوی بهبودیافتگان مبتلا به کرونا، بیان کرد: در حال حاضر و در دنیا استفاده و تزریق پلاسمای غنی از آنتی‌بادی بهبودیافتگان کرونا به بیماران بستری در بیمارستان که در اوایل دوره بیماری خود هستند و یا بیماران بستری که دارای بیماری زمینه‌ای با نقض تولید آنتی‌بادی بر علیه کرونا هستند، رایج است.

وی ادامه داد: به مبتلایان کرونا تاکید می‌کنیم، ۲۸ روز بعد از بهبود بیماری برای اهدای پلاسما اقدام کنند. در این مدت بیشترین اهدای پلاسما به تهران، آذربایجان غربی، یزد، خوزستان و اطفهان مربوط بوده است.

حاجی بیگی ضمن تشکر از اهداکنندگانی که همیشه همراه نیازمندان خون کشور هستند، افزود: بیشترین میزان اهدای خون در سال گذشته به استان‌های تهران، فارس، خراسان رضوی، اصفهان، مازندران و خوزستان مربوط است.

وی گفت: عزیزانی که دارای گروه خونی منفی هستند، خواهش ما این است که اقبال و توجه بیشتری به اهدای خون داشته باشند، در کشور ۱۰ درصد اهدا کنندگان دارای گروه خونی منفی هستند که آمار پایینی است.

حاجی بیگی ادامه داد: افرادی که گروه خونی o منفی هستند، به عنوان دهندگان عمومی محسوب می‌شوند که نیاز به این گروه خونی قابل اهمیت است.

وی بیان کرد: در سال ۹۹ نزدیک به یک میلیون و نهصد و چهار هزار واحد خون اهدا شد که به علت شیوع کرونا اهدای خون نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک به ۸ درصد کاهش داشت.

سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه در کشور ما از سن ۱۸ سالگی تا ۶۰ سالگی می‌توان خون اهدا کرد، ادامه داد: اهداکنندگان مستمر خون حداقل در سال دو بار خون اهدا می‌کنند که افراد ۱۸ تا ۲۵ سال ۱۷ درصد و ۲۶ تا ۳۵ سال ۳۸ درصد، ۳۶ تا۴۵ سال ۲۷ درصد و ۴۶ تا ۵۵ سال ۱۵ درصد و ۵۶ تا ۶۰ درصد ۳ درصد خون اهدا می‌کنند.

وی گفت: بیشترین میزان اهدای خون در کشور را ۲۶ تا ۳۵ ساله‌ها شامل می‌شوند و ایران به عنوان اولین کشور منطقه مدیترانه شرقی توانست در سال ۲۰۰۷ میلادی به شاخص ۱۰۰ درصد اهدای خون داوطلبانه و بدون چشمداشت دست پیدا کند.

حاجی بیگی بیان کرد: در مراکز انتقال خون نباید کیفیت فدای کمیت شود و توجه داشته باشید، بهترین محل ذخیره سازی خون در رگ‌های اهداکنندگان است تا هر وقت به خون و فرآورده‌های آن احتیاج پیدا کردیم مردم یار و یاور سازمان انتقال خون باشند.

وی افزود: اهدای خون باید همیشگی و به صورت مستمر باشد، با توجه به نیاز بیمارستان‌ها به پلاکت که یکی از فرآورده‌های مشتق خون است، این فراورده در خارج از بدن و درون کیسه‌های خون تا سه روز پایدار است.

حاجی بیگی با اشاره به نیاز جدی بعضی بیماران به خون، ادامه داد: ۲۰ درصد خون تهیه شده در کشور به مصرف بیماران تالاسمی می‌رسد، بنابراین اهدای خون باید به صورت روزانه باشد و سال‌هاست که اهدای خون هیجانی جای خود را به اهدای خون مسئولانه و آگاهانه در کشور داده است.

وی در پایان در مورد شرایط اهدای خون گفت: افرادی که قصد اهدای خون دارند، باید وزن آن‌ها بالای ۵۰ کیلوگرم باشد و آقایان در سال ۴ بار و خانم‌ها به دلیل مسائل فیزیولوژیک سه بار در سال می‌توانند اهدای خون انجام دهند، ولی افرادی که عمل جراحی قلب باز داشتند و یا زنان شیر ده از اهدای خون معاف هستند، چرا که سلامت اهدا کنندگان برای سازمان انتقال خون بسیار مهم است.

منبع: ایلنا
برچسب ها: اهدای خون
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۳ آذر
امروز دوشنبه ۰۳ آذر
امروز دوشنبه ۰۳ آذر
امروز دوشنبه ۰۳ آذر