تیتر امروز

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!

این صد و چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...
شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...

آغاز غیررسمی خروج آمریکا از افغانستان

بر اساس اعلام مقام وزارت دفاع آمریکا، ارتش این کشور روند خروج از افغانستان را با شروع نقل و انتقال تجهیزات و خاتمه دادن به قراردادها با سرویس دهنده‌های داخلی در آستانه ضرب‌الاجل اول مه که برای فاز نهایی خروج نظامی از افغانستان تعیین شده، آغاز کرده است.

کد خبر: ۸۷۹۹۶
۱۲:۲۲ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰

خروج آمریکا از افغانستان

دیدارنیوز - به نقل از آسوشیتدپرس، در فوریه سال گذشته میلادی ارتش آمریکا شروع به بستن پایگاه‌های کوچکتر خود در افغانستان کرده و در اواسط آوریل دولت بایدن اعلام کرد که فاز نهایی خروج از افغانستان از اول مه شروع شده و قبل از ۱۱ سپتامبر تکمیل خواهد شد.
مقام آمریکایی مذکور که نامش را فاش نساخت به آسوشیتدپرس گفت، از آن زمان ارتش مشغول نقل و انتقال تجهیزات و خاتمه دادن به قراردادهای محلی در ارتباط با خدماتی همچون جمع آوری زباله و امور نگهداری شده است.
او اظهار کرد، در حالی که تدارکات در دست انجام هستند، سربازان احتمالا تا چند هفته شروع به خروج نخواهند کرد. او اضافه کرد: ما شاهد کاهش تعداد سربازان تا زمان بسته شدن پایگاه های باقی مانده نخواهیم بود. نشانه هایی وجود دارد مبنی بر اینکه روند خروج از افغانستان می تواند قبل از تاریخ ۱۱ سپتامبر که مصادف با بیستمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر القاعده به آمریکا به عنوان عامل کلید زننده حمله آمریکا به افغانستان است، تکمیل شود.
روز چهارشنبه وزارت دفاع آلمان اعلام داشت، بحث هایی میان برنامه ریزهای نظامی ماموریت حمایت راسخ تحت رهبری ناتو در کابل برای خارج سازی سربازان بین المللی از افغانستان تا تاریخ چهارم ژوئن در جریان است.
پنتاگون روز جمعه گذشته اعلام کرده بود آمریکا در کوتاه مدت احتمالا حضور سربازانش در افغانستان را افزایش خواهد داد و سربازان اضافی طی هفته ها و ماه های آینده به جهت کمک به وظیفه بزرگ خاتمه دادن به ۲۰ سال جنگ در این کشور در آنجا خواهند بود.
مقام وزارت دفاع آمریکا همچنین تاکید کرد، در حالی که بخش عمده تجهیزات از طریق انتقال هوایی به آمریکا برده خواهند شد، ارتش همچنین از مسیرهای زمینی از جمله در پاکستان و مسیرهای منتهی به شمال در آسیای مرکزی هم برای این منظور استفاده خواهد کرد.
همچنین آن بخش از تجهیزات آمریکا که نه به آمریکا بازگردانده شده و نه به نیروهای امنیت ملی افغانستان تحویل داده شوند به مقاطعه کاران فروخته خواهند شد و آنها هم به نوبه خود آنها را در بازارهای محلی خواهند فروخت.
مقام مذکور اظهار کرد: به احتمال خیلی زیاد شما شروع به مشاهده آنها در بازارها به عنوان لوازم دور ریختنی خواهید کرد.
از سوی دیگر طالبان نیز در پاسخ به یک پرسش آسوشیتدپرس درباره اینکه آیا شبه نظامیانش به سربازان آمریکایی و ناتو در حین خروج حمله خواهند کرد جواب قطعی نداد. محمد نعیم، سخنگوی طالبان گفت: هنوز برای صحبت درباره این مسائل خیلی زود است. هیچ چیز درباره آینده قابل گفتن نیست.


منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی