تیتر امروز

علی لاریجانی به عمان می‌رود/ ارسال تجهیزات عظیم نظامی آمریکا به منطقه/ بازداشت و احضار تعدادی از اصلاح‌طلبان
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

علی لاریجانی به عمان می‌رود/ ارسال تجهیزات عظیم نظامی آمریکا به منطقه/ بازداشت و احضار تعدادی از اصلاح‌طلبان

این صد و چهل و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
الهه شعبانی: غم و اندوه خود را سرکوب نکنید/ افراد در این شرایط به نصیحت نیاز ندارند/ حرف زدن بخشی از درمان است/ از خودتان مراقبت کنید تا تاب بیاورید
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک روانشناس بالینی

الهه شعبانی: غم و اندوه خود را سرکوب نکنید/ افراد در این شرایط به نصیحت نیاز ندارند/ حرف زدن بخشی از درمان است/ از خودتان مراقبت کنید تا تاب بیاورید

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان الهه شعبانی روانشناس بالینی بود؛ با او درباره اینکه در شرایط کنونی چه باید کرد و چه نباید کرد صحبت کردیم؛ هر چند که او معتقد است نمی‌توان برای همه...
واکنش تند سفیر پیشین ایران در انگلستان به اظهارات اخیر دبیر شورایعالی دفاع؛ آقای شمخانی! چه کسی به تو اجازه داده که کشور را به سمت جنگ ببری؟ / ویتکاف را به تهران دعوت کرده و در دور بعدی مذاکره به واشنگتن سفر کنید
در گفت‌وگو با دیدار مطرح شد

واکنش تند سفیر پیشین ایران در انگلستان به اظهارات اخیر دبیر شورایعالی دفاع؛ آقای شمخانی! چه کسی به تو اجازه داده که کشور را به سمت جنگ ببری؟ / ویتکاف را به تهران دعوت کرده و در دور بعدی مذاکره به واشنگتن سفر کنید

سفیر پیشین ایران در بریتانیا در گفت‌وگو با دیدارنیوز با انتقاد شدید از مواضع اخیر علی شمخانی درباره قریب‌الوقوع بودن جنگ ایران و آمریکا گفت: آقای شمخانی! تو به هر در و دیواری زدی که بعد از دبیری...

انقلاب در صندوق/ یادداشت علی ربیعی

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت گفت: تلاش دولت آن است که به سهم خود و مطابق وظیفه ذاتی مکتوب خود در قانون اساسی تسهیل گر حضور رنگین کمان گرایش‌های گوناگون عامه مردم در انتخابات ریاست جمهوری باشد.

کد خبر: ۸۴۷۵۶
۱۲:۵۸ - ۱۲ فروردين ۱۴۰۰

انقلاب در صندوق/ یادداشت علی ربیعی

 

دیدارنیوز ـ علی ربیعی به مناسبت ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی در یادداشتی نوشت:

«در ۱۲ فروردین ماه به سرعت از یک انقلاب مردمی تمام عیار و عظیم اجتماعی به ساختار قانونمند صندوق رای رسیدیم و ۱۲ فروردین نماد رفراندوم محور بودن نظام جمهوری اسلامی است. پدران قانون اساسی تمهیداتی اندیشیدند که تغییرات نگاه نسلی در صندوق‌ها متبلور شود و هم مردم باید بدانند صندوق‌های رای میراث گرانبهایی است که نباید مورد غفلت قرار بگیرد و همه وظیفه داریم تمهیداتی بیندیشدیم که بر مبنای آن هر نسلی آرا و اندیشه خود را بتواند در صندوق بیندازد.

آنچه که در ۱۲ فروردین دیدیم یک حضور "یک بار برای همیشه" نیست. برعکس، هر بار که ملت با همه تنوع رنگین کمانی خود یک طیف انتخاباتی را در گستره همگانی کشور تشکیل می‌دهد در واقع آن رفراندم در اشکال نوین خود تکرار می‌شود و نسل‌های جدیدتری را با نگاه‌های نوین در پای صندوق‌های تعیین سرنوشت مجتمع می‌کند. بدینسان عمل تاسیس جمهوری اسلامی در پای صندوق‌های رای در اشکال مشخص‌تر و جدیدتر خود تکرار می‌شود.

۱۲ فروردین سالگرد رفراتدوم تاسیس جمهوری اسلامی ایران امسال برای ما معنای خاصی دارد. قرنی را پشت سر گذاشته ایم که با کودتای شوم علیه دستاورد‌های مشروطیت و علیه قانون اساسی مشروطیت آغاز شد و با کودتای آمریکایی ۲۸ مردادماه تداوم یافت؛ و به یمن یک انقلاب شکوهمند و همگانی اختلال هویت ملی ایرانی رفع شد. اکنون ملت ما همچنانکه در بیانات مقام معظم رهبری در ۲۹ بهمن به روشنی منعکس شد یک جمهوریت سرشار از نشاط و پویایی را تجربه می‌کند.

یعنی یک سازگاری و تلفیق و ترکیب شیرین میان سه عنصر جمهوری، اسلامی و ایرانی. رای یکپارچه ملت ما به رفراندم جمهوری اسلامی ایران در ۱۲ فروردین ۵۸ رای به هر سه مولفه جمهوریتی، اسلامیتی و ایرانیتی این نظام بود و ملت ما این سه را با هم و در دل یک ترکیب هندسی سازگار خواستند.

دولت در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ تلاش دارد به حکم وظیفه ذاتی خود در جلب" مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی " خود تسهیل‌گر حضور همان "همه با هم" رفراندم ۱۲ فروردین بر سر صندوق‌های انتخابات ریاست جمهوری باشد.

به فیلم‌هایی که از آن حضور همه باهمی به یادگار مانده و به تنوع تیپ‌های اجتماعی آن دوره نگاه کنید: به واقع چه کسی، کدام قشر اجتماعی پیروان کدام سبک زندگی، کدام قومیت و زبان و فرهنگ، کدام جریان سیاسی از گردونه و چرخه مشارکت در آن رفراندم بیرون مانده بود؟ هیچکدام. همین حضور "همه با هم" را اندکی پس از رفراندم در انتخابات قانون اساسی و مجلس اول دیدیم که به واقع همه گرایش‌های سیاسی این کشور از حق نامزد داشتن ولو نامزد مخالف با ایدئولوزی متفاوت و مخالف بهره‌مند بودند. تلاش دولت آن است که به سهم خود و مطابق وظیفه ذاتی مکتوب خود در قانون اساسی تسهیل گر حضور رنگین کمان گرایش‌های گوناگون عامه مردم در انتخابات ریاست جمهوری باشد. امام خمینی (ره) می‌فرمود یک انتخابات قوی پشتوانه آن خواهد شد که دنیا نیز " به شایستگی" یعنی انچنانکه شان این ملت متمدن است با ایران رفتار کند. ما اگر از لزوم مشارکت همگانی در انتخابات سخن می‌گوییم باید الزامات این مشارکت را هم در مقام عمل رعایت کنیم و اعتماد به ملت و انتخابات و انتخاب ملت که در صدر آموزه‌های تاریخی امام خمینی قرار داشت مولفه اصلی آن الزمات است.»

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۱ بهمن
امروز سه‌شنبه ۲۱ بهمن
امروز سه‌شنبه ۲۱ بهمن
امروز سه‌شنبه ۲۱ بهمن
پرطرفدارترین ها